Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MADR: 328.716,05 euro – buget pentru plata fermierilor

APIA urmează să achite noi sume de bani fermierilor care au depus cereri pentru reducerea producției de lapte. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere publică pe site-ul MADR, APIA trebuie să plătească sprijinul – unul care face parte dintr-un program la nivel european, în două termene, până la 31 martie, respectiv 30 aprilie 2017.
În toamna trecută, Comisia Europeană a aprobat un sprijin comunitar pentru acei fermieri care își reduc producția de lapte timp de trei luni. Aceștia au putut solicita banii începând cu 12 septembrie, angajându-se să reducă livrarea cantității de lapte într-o perioadă calendaristică de 3 luni – perioada de reducere, în comparație cu aceeași perioadă din anul precedent – perioada de referință.
Acum, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică actrul normativ prin care fermierii își vor primi banii Valoarea totală a ajutoarelor financiare prevăzute este echivalentul în lei a 328.716,05 euro, și se se asigură ca sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă – FEGA, prin bugetul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017. Este nevoie de aprobarea bugetului pentru ca fermierilor să li se achite sumele ce li se cuvin, proiectul având prevăzute și termenele în care APIA va achita sumele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Articolul următor

Projecting the future

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share