Uncategorized

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a anunțat, miercuri, că a înregistrat un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei în 2016 și venituri mai mari cu aproape 2% comparativ cu exercițiul financiar precedent.
Conform unui comunicat al companiei, anul trecut, veniturile s-au situat la valoarea de 1,124 milioane lei, în creștere cu 1,9% față de 2015, când au fost de 1,102 milioane de lei.
Poșta Română precizează că informațiile furnizate reflectă datele contabile aferente anului 2016, disponibile în acest moment. Totodată, datele fiind preliminate, până la închiderea exercițiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influențeze rezultatul brut.
‘Strategia de dezvoltare a companiei prevede o creștere etapizată, prin prioritizarea investițiilor în funcție de necesitatea implementării proiectelor companiei, în vederea asigurării diversificării portofoliului acesteia”, afirmă CNPR, în comunicatul de presă.
Potrivit sursei citate, Poșta Română colaborează cu cele mai importante instituții financiar-bancare pentru dezvoltarea sa. În paralel, cu sursele externe de finanțare, concentrează și resurse financiare interne în vederea continuării demersurilor investiționale demarate în 2014, axate pe zona IT și pe cea operațională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poștale, tehnologie poștală, flotă auto).
“Compania Națională Poșta Română continuă acțiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor și rămâne consecventă acestui trend ascendent de creștere și diversificare a serviciilor’, se mai spune în comunicat.
Poșta Română a încheiat anul 2014 cu un profit de 5 milioane de euro, după cinci ani de pierderi. Pentru 2015, compania țintea menținerea în marja de profit, concomitent cu implementarea unui plan amplu de investiții, în valoare de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care urma să fie continuată și în 2016.
Poșta Română deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Mai mult de 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.
Compania este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%.

Related posts

Pentru un început de zi perfect, combină cea mai bună cafea LavAzza cu apa H2On!

A. I.

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Extinderea cotei 0% de TVA – pe agenda Guvernului

Stefana Muresan

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Petrom, profit net de 1 mld. lei

Stefana Muresan

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

A. I.

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

~Video 4

Transilvania Business

Transgaz Mediaş, profit net în creştere cu 86%

Stefana Muresan

Shortlist announced for the 2nd annual CRE Awards

redactia

PwC România: Măsurile implementate de România pentru a reducere emisiile de gaze cu efect de seră în transporturi

A. I.

„Tax & Finance Forum” pentru prima dată la Cluj-Napoca

Ionut Oprea

Brandul THC pariază pe piața românească și se bucură în paralel de succesul internațional

Tirdea Ionut

~Video 1

~Video 5

Transilvania Business

,,Gambling Market-Global Outlook and Forecast 2018-2023’’ indică o creștere semnificativă a valorii pieței mondiale de gambling în următorii cinci ani

Tirdea Ionut

~Video 2

Recepție oficială la Ambasada Italiei la București, de Ziua Republicii Italiene

Stefana Muresan

Cât câştigă un deputat

Stefana Muresan

Photo Booth perfect pentru evenimentul tau

A. I.

~Video 3

Peste 7000 de persoane la Sibiu Jazz Festival 2017

Raluca Ursu

Leave a Comment