Uncategorized

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a anunțat, miercuri, că a înregistrat un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei în 2016 și venituri mai mari cu aproape 2% comparativ cu exercițiul financiar precedent.
Conform unui comunicat al companiei, anul trecut, veniturile s-au situat la valoarea de 1,124 milioane lei, în creștere cu 1,9% față de 2015, când au fost de 1,102 milioane de lei.
Poșta Română precizează că informațiile furnizate reflectă datele contabile aferente anului 2016, disponibile în acest moment. Totodată, datele fiind preliminate, până la închiderea exercițiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influențeze rezultatul brut.
‘Strategia de dezvoltare a companiei prevede o creștere etapizată, prin prioritizarea investițiilor în funcție de necesitatea implementării proiectelor companiei, în vederea asigurării diversificării portofoliului acesteia”, afirmă CNPR, în comunicatul de presă.
Potrivit sursei citate, Poșta Română colaborează cu cele mai importante instituții financiar-bancare pentru dezvoltarea sa. În paralel, cu sursele externe de finanțare, concentrează și resurse financiare interne în vederea continuării demersurilor investiționale demarate în 2014, axate pe zona IT și pe cea operațională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poștale, tehnologie poștală, flotă auto).
“Compania Națională Poșta Română continuă acțiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor și rămâne consecventă acestui trend ascendent de creștere și diversificare a serviciilor’, se mai spune în comunicat.
Poșta Română a încheiat anul 2014 cu un profit de 5 milioane de euro, după cinci ani de pierderi. Pentru 2015, compania țintea menținerea în marja de profit, concomitent cu implementarea unui plan amplu de investiții, în valoare de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care urma să fie continuată și în 2016.
Poșta Română deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Mai mult de 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.
Compania este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%.

Related posts

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

,,Gambling Market-Global Outlook and Forecast 2018-2023’’ indică o creștere semnificativă a valorii pieței mondiale de gambling în următorii cinci ani

Tirdea Ionut

Ryanair vrea să opereze curse low cost de pe aeroportul din Sibiu

Stefana Muresan

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

redactia

NTT, 52 de ani de activitate

Tirdea Ionut

„Tax & Finance Forum” pentru prima dată la Cluj-Napoca

Ionut Oprea

~Video 5

Transilvania Business

Recepție oficială la Ambasada Italiei la București, de Ziua Republicii Italiene

Stefana Muresan

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Romanian Packaging Awards în 16-19 mai la Romexpo

Ionel Albu

Top 5 incasari din tenisul masculin

Tirdea Ionut

Pol regional de business la Timisoara

Stefana Muresan

2018, un an excelent pentru Evolution Gaming

Tirdea Ionut

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Peste 7000 de persoane la Sibiu Jazz Festival 2017

Raluca Ursu

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Ionut Oprea

Nivelul salariului minim pe economie pentru 2017, în sarcina noului Guvern

Stefana Muresan

Class not Mass Fashion & Design Market

Ionut Oprea

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

Ionel Albu

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Leave a Comment