Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a anunțat, miercuri, că a înregistrat un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei în 2016 și venituri mai mari cu aproape 2% comparativ cu exercițiul financiar precedent.
Conform unui comunicat al companiei, anul trecut, veniturile s-au situat la valoarea de 1,124 milioane lei, în creștere cu 1,9% față de 2015, când au fost de 1,102 milioane de lei.
Poșta Română precizează că informațiile furnizate reflectă datele contabile aferente anului 2016, disponibile în acest moment. Totodată, datele fiind preliminate, până la închiderea exercițiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influențeze rezultatul brut.
‘Strategia de dezvoltare a companiei prevede o creștere etapizată, prin prioritizarea investițiilor în funcție de necesitatea implementării proiectelor companiei, în vederea asigurării diversificării portofoliului acesteia”, afirmă CNPR, în comunicatul de presă.
Potrivit sursei citate, Poșta Română colaborează cu cele mai importante instituții financiar-bancare pentru dezvoltarea sa. În paralel, cu sursele externe de finanțare, concentrează și resurse financiare interne în vederea continuării demersurilor investiționale demarate în 2014, axate pe zona IT și pe cea operațională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poștale, tehnologie poștală, flotă auto).
“Compania Națională Poșta Română continuă acțiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor și rămâne consecventă acestui trend ascendent de creștere și diversificare a serviciilor’, se mai spune în comunicat.
Poșta Română a încheiat anul 2014 cu un profit de 5 milioane de euro, după cinci ani de pierderi. Pentru 2015, compania țintea menținerea în marja de profit, concomitent cu implementarea unui plan amplu de investiții, în valoare de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care urma să fie continuată și în 2016.
Poșta Română deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Mai mult de 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.
Compania este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chambers Europe Awards 2017

Articolul următor

MADR: 328.716,05 euro – buget pentru plata fermierilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share