În ultimele trei săptămâni în Asociația Producătorilor de Porumb din România s-au înscris fermieri care exploatează o suprafață de peste 30.000 de hectare, susține conducerea Asociației.
De când APPRS (Asociația Producătorilor de Porumb din Regiunea Sud) a devenit națională, la îndemnul și cererea multor fermieri din țară, ritmul de creștere are o dinamică susținută. Doar în ultimile 3 săptămâni, conform afirmațiilor directorului executiv Alina Crețu, „în APPR au intrat fermieri care lucrează peste 30.000 ha. Ferme cunoscute cum ar fi Agrocomplex Lunca Pașcani (Bogdan Pantazi), Agricola Tg-Frumos (Andreas Amschwand), TCE 3 Brazi (familia Tărâță) sau Agricola 96 Țigănași (Ion Placinschi)”.
La Adunarea Generală APPR, din 21 februarie 2017, care va avea loc la sediul asociației din Slobozia, sunt așteptați membrii din toată țara pentru a le fi prezentat raportul de activitate pe anul trecut și discuții pe proiectele derulate în anul care a trecut. Un an în care APPR a avut multe activități derulate în folosul membrilor cotizanți, iar printre cele deja cunoscute, APPR a fost și co-organizator al primului Congres European al Sorgului. De menționat și inițiativa cu profilul de sol de la Agriplanta RomAgroTec, o inițiativă derulată cu participarea USAMV Cluj.
APPR( Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania) este o asociație profesională formata din producatori agricoli care detin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. Noi reprezentăm interesele producătorilor de porumb din România la nivel național și european. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.
Citește și:
Nordic Group investește și la Izvin
Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în rețele Retail, HoReCa și…
10 mai 2024
Soluții pentru îmbunătățirea protecției culturilor împotriva dăunătorilor în condiții nefavorabile
Succesul fermierilor depinde de protecția corespunzătoare și eficientă a culturilor în prezența dăunătorilor care pot afecta productivitatea și…
10 mai 2024
Ce trebuie să știm despre derogările Comisiei Europene pentru fermieri
Comisia Europeană a decis să aplice anumite derogări legate de suprafața de teren pe care fermierii trebuie să…
10 mai 2024
Hartă agroalimentară interactivă a producătorilor și procesatorilor bihoreni
Miercuri, 8 mai, la inițiativa Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor, la Primăria Oradea s-a desfășurat…
9 mai 2024
Uleiurile fără chimicale, în atenția bucătarilor Clujului
AgroTransilvania Cluster (ATC) a declanșat un program de stimulare a folosirii produselor locale de calitate în restaurante. La…
7 mai 2024
Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management
Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România și Republica Moldova la Corteva, a fost onorată cu premiul „Cel mai…
7 mai 2024
Senseiul restaurantelor
O familie din Cluj face furori în Tokyo cu sarmale și papanași reinterpretați, dar și cu pălinca și…
7 mai 2024
Se profilează hub-ul de cooperative agricole ale Ardealului
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (FCSC) Cluj și-a propus să facă o comuniune a celor mai performante grupări…
6 mai 2024