Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai importante zece companii din zootehnie, subvenții de peste 6 milioane euro

Cele mai importante zece companii din zootehnie au încasat în 2016 împreună subvenții de peste 6 milioane de euro pentru creșterea animalelor, reiese din datele transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), la solicitarea News.ro. Austin Meats, fosta CarmOlimp, a obținut o subvenție de 1,4 milioane de euro pentru creșterea animalelor.
Anul trecut, cea mai mare subvenție a fost încasată de producătorul de produse din carne CarmOlimp Brașov, care și-a schimbat denumirea în Austin Meats la începutul acestui an.
Pornită în 1993 ca o afacere de familie, sub denumirea CarmOlimp, compania este deținută de familia Olimpiu și Carmen Soneriu. Familia se mai ocupă și de creșterea porcilor, a vacilor și a oilor, de aceea au primit și cea mai mare subvenție în 2016 pentru creșterea animalelor. Compania a încasat anul trecut suma de 1,4 milioane de euro de la APIA.
Alte două firme importante care au primit unele dintre cele mai mari subvenții pentru creșterea animalelor sunt DN Agrar Apold și Lacto Agrar. Aceste două companii fac parte din grupul DN Agrar, din Alba, care este format din mai multe firme și este administrat de Jan Gijsbertus de Boer, cetățean olandez care a venit să investească în Transilvania în anul 2007, potrivit sursei citate.
Așadar, în 2016 DN Agrar Apold a obținut subvenții de circa 625.122 de euro, în timp ce Lacto Agrar a încasat 591.745 de euro de la APIA. Un alt crescător important de animale este Combinatul Agroindustrial Curtici care a obținut în 2016 subvenții de 544.412 euro, potrivit APIA.
Combinatul Agroindustrial Curtici se întinde pe o suprafață de 2.500 de hectare în Arad și este condus de fermierul Dimitrie Muscă. În cadrul combinatului există un complex de porci care a fost modernizat în ultimii ani cu circa 4 milioane de euro.
Tot anul trecut, Koplax, unul dintre cei mai mari jucători cu capital de străin de pe piața creșterii bovinelor, a încasat subvenții de 515.341 de euro. Compania este controlată de omul de afaceri israelian Isaac Cohen.
Cei mai mari zece agricultori au încasat împreună subvenții în valoare de 54 de milioane de euro, în campania care a început la sfârșitul anului 2015 și s-a finalizat în septembrie 2016, în creștere cu 80% față de campania din 2014-2015, perioadă în care cei mai mari fermieri au obținut în total 30 de milioane de euro, reiese din datele transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), la solicitarea News.ro.
Cea mai mare subvenție a fost în valoare de 17 milioane de euro și a fost încasată de fermierul Constantin Duluțe din Insula Mare a Brăilei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj: Multinaţională angajează IT-şti cu salarii de 10.000 de dolari

Articolul următor

ASF a sancționat BVB cu avertisment

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share