Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ASF a sancționat BVB cu avertisment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancționat cu avertisment  Bursa de Valori Bucureşti S.A. (BVB), a anunțat Serviciul Comunicare ASF, în urma verificărilor asupra activității BVB din perioada 12-29 septembrie 2016. De cealaltă parte, BVB a subliniat că toate operațiunile Bursei au fost, sunt și vor fi conduse cu cel mai înalt grad de diligență profesională. 
ASF a efectuat, între 12 şi 29 septembrie 2016, un control periodic la Bursa de Valori Bucureşti S.A. (BVB), a anunțat Serviciul Comunicare al ASF.
“În urma verificărilor asupra activităţii BVB din intervalul 26 martie 2013 – 12 septembrie 2016, au fost identificate o serie de deficienţe în ceea ce priveşte regulile de conduită, reglementările interne, cerinţele privind funcţionarea operatorului de piaţă şi a pieţei reglementate şi a fost constatată absenţa unor proceduri operaţionale. ASF a decis sancţionarea cu avertisment a Bursei de Valori București S.A, amendarea reprezentantului compartimentului de control intern, atenţionarea unor reprezentanţi ai societăţii, precum şi instituirea în sarcina BVB a obligației implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT”, a arătat ASF.
Deciziile ASF pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării. Deciziile vor fi publicate pe site-ul ASF după expirarea perioadei de contestare.
Bursa a replicat ASF
Bursa de Valori Bucuresti a replicat în scurt timp ASF.
“Bursa de Valori București asigură investitorii și toți partenerii de business, în calitatea sa de operator al pieței de capital din România, că toate operațiunile Bursei au fost, sunt și vor fi conduse cu cel mai înalt grad de diligență profesională. BVB va continua un dialog cu ASF, inclusiv prin utilizarea pașilor și măsurilor legale în cadrul procesului de control încă nefinalizat, despre standardele comunicării cu piața, despre competențele profesionale, respectarea regulilor de bună conduită și alte aspecte incidente, considerând acest dialog o componentă importantă pe drumul pieței de capital din România spre o piață dezvoltată și civilizată, care protejează interesele investitorilor, participanților și emitenților de instrumente financiare”, a subliniat echipa de comunicare BVB.
Sursa foto: Agerpres Foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai importante zece companii din zootehnie, subvenții de peste 6 milioane euro

Articolul următor

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA începe anul 2017 sub semnul expansiunii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share