Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureș – Fazarea unui proiect de 14 mil. de euro, aprobat de Comisia Europeană

Două proiecte, unul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare, în judeţul Ilfov şi unul de dezvoltare a sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureș, au primit aprobare pentru fazare, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.
Proiectele fazate sunt proiectele care nu a fost finalizate pe cadrul financiar anterior şi, la solicitarea statutul membru, Comisia Europeană acceptă o derogarea, astfel încât acestea pot continua pe noul cadru financiar. Investiţiile în proiectele de infrastructură din judeţele Ilfov şi Maramureş au fost începute în perioada 2007–2013 şi vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare, potrivit datelor transmise de Reprezentaţa Comisiei Europene în România.
Potrivit comunicatului, proiectul din judeţul Ilfov este cofinanţat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Proiectul implică extinderea şi reabilitarea surselor de apă freatică, a conductelor de apă şi a unor staţii de tratare şi clorurare. De asemenea, proiectul prevede construirea şi reabilitarea unor rezervoare de apă şi a unor staţii de pompare. Printre municipalităţile vizate se numără Pantelimon, Dobroieşti, Bragadiru, Cornetu, Domneşti, Ciorogârla, Brăneşti şi Cernica.
Pentru proiectul din judeţul Maramureș, cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de aproape 14 milioane de euro. Planul vizează investiţii în colectarea deşeurilor, inclusiv cea selectivă, precum şi transportul, transferul, tratarea şi depozitarea acestora. Depozitele non-conforme cu standardele europene vor fi închise sau reabilitate, se arată în comunicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

BT vrea să-şi răscumpere 10 milioane de acţiuni

Articolul următor

Subvenţiile din sectorul vegetal, începând de vineri

Citește și:
Citeste mai mult

De la Satu Mare, la nivel național

Samus Lact vrea să rezolve problemele din sectorul taurin de la nivel național prin înființarea UNCST –  BOVICOOP.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share