Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul Cramele Recaș, cel mai mare exportator de vin din România

Producătorul de vin Cramele Recaș, afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, a exportat anul trecut aproximativ 6 milioane de sticle de vin, vânzările companiei crescând cu 14% faţă de anul precedent.
Cramele Recaş administrează în jur de 1.000 de hectare de viţă-de-vie în judeţele Timiş (Recaş) şi Arad (Miniş), doar în ultimii ani fiind plantate câteva sute de hectare, cu bani proveniţi în principal din fonduri europene, conform unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.
La nivelul anului 2016, capacitatea de producţie a Cramelor Recaş s-a extins la 21 de milioane de litri, iar capacitatea de îmbuteliere a crescut la 30 de milioane de sticle pe an, datorită noii linii de profil inaugurate de companie în primăvara anului trecut. Pentru acest an, Cramele Recaş estimează o creştere a capacităţii de producţie până la 27 de milioane de litri de vin, potrivit zf.ro.
Din grupul Cramele Recaş fac parte companiile Cramele Recaş Prod şi Cramele Recaş Vie (administrează plantaţia şi via), Cramele Recaş SA (se ocupă de combinatul de vinificaţie şi îmbuteliere şi de activităţile de export) şi Cramele Recaş Group (marketing şi vânzări pentru piaţa autohtonă, inclusiv pentru vinurile aduse din import). Cramele Recaş este o afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu.
Cele mai importante cinci pieţe de export pentru vinurile produse local sunt Marea Britanie, Germania, China, Olanda şi Bulgaria. La nivel de volume, 78% – mai exact 11 milioane de litri în valoare de 17 milioane de euro – au mers către pieţele din Europa, iar restul de 22%, adică 3 milioane de litri în valoare de 7 milioane de euro, au fost comercializaţi către alte state din afara continentulului nostru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucia şi Andrei Costea (Secom), vânzări de 16 mil. euro

Articolul următor

Bistriţa Retail Park, în linie dreaptă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share