Producătorul de vin Cramele Recaș, afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, a exportat anul trecut aproximativ 6 milioane de sticle de vin, vânzările companiei crescând cu 14% faţă de anul precedent.
Cramele Recaş administrează în jur de 1.000 de hectare de viţă-de-vie în judeţele Timiş (Recaş) şi Arad (Miniş), doar în ultimii ani fiind plantate câteva sute de hectare, cu bani proveniţi în principal din fonduri europene, conform unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.
La nivelul anului 2016, capacitatea de producţie a Cramelor Recaş s-a extins la 21 de milioane de litri, iar capacitatea de îmbuteliere a crescut la 30 de milioane de sticle pe an, datorită noii linii de profil inaugurate de companie în primăvara anului trecut. Pentru acest an, Cramele Recaş estimează o creştere a capacităţii de producţie până la 27 de milioane de litri de vin, potrivit zf.ro.
Din grupul Cramele Recaş fac parte companiile Cramele Recaş Prod şi Cramele Recaş Vie (administrează plantaţia şi via), Cramele Recaş SA (se ocupă de combinatul de vinificaţie şi îmbuteliere şi de activităţile de export) şi Cramele Recaş Group (marketing şi vânzări pentru piaţa autohtonă, inclusiv pentru vinurile aduse din import). Cramele Recaş este o afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu.
Cele mai importante cinci pieţe de export pentru vinurile produse local sunt Marea Britanie, Germania, China, Olanda şi Bulgaria. La nivel de volume, 78% – mai exact 11 milioane de litri în valoare de 17 milioane de euro – au mers către pieţele din Europa, iar restul de 22%, adică 3 milioane de litri în valoare de 7 milioane de euro, au fost comercializaţi către alte state din afara continentulului nostru.
Citește și:
Fermierii campioni la rapiță din județele Brașov și Covasna
Compania Corteva Agriscience continuă prezentarea fermierilor campioni la rapiță, de această dată din județele Brașov și Covasna. Sunt…
19 septembrie 2024
Cartofi românești la „Potato Europe 2024”
La Târgul Internațional Potato Europe 2024, organizat în localitatea Villers Saint Christophe din Franța, desfășurat în perioada 11-12…
18 septembrie 2024
Struguri de Cluj premiați la Valea Călugărească
Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Cluj-Napoca s-a întors cu două premii de…
18 septembrie 2024
Mâncarea tradițională din Bihor, promovată la „Gusturi și tradiții de Bihor”
Bihorenii, și nu numai ei, cărora le place mâncarea tradițională specifică Bihorului, sunt invitați în acest weekend în…
18 septembrie 2024
Românii din Vestul țării sunt invitați la „Zilele Dovleacului” la Kikinda
Bănățenii, și nu numai ei, sunt invitați în acest weekend la Kikinda, în Banatul sârbesc, unde are loc…
17 septembrie 2024
120 de producători la Zilele Recoltei din Cluj
Consiliul Județean (CJ) Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca vor organiza, între 20 și 22 septembrie, Zilele Recoltei.…
16 septembrie 2024
Fermierele române, invitate în programul TalentA
Femeile fermier din România sunt invitate să participe la programul de granturi educaționale TalentA, fondat de Corteva Agriscience.…
16 septembrie 2024
Agricultura românească între criză și redresare: O perspectivă necesară
Jabbar Kanani, antreprenor în agricultură Agricultura românească se află, astăzi, într-un punct critic. Nu este prima oară când…
16 septembrie 2024