Producătorul de vin Cramele Recaș, afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, a exportat anul trecut aproximativ 6 milioane de sticle de vin, vânzările companiei crescând cu 14% faţă de anul precedent.
Cramele Recaş administrează în jur de 1.000 de hectare de viţă-de-vie în judeţele Timiş (Recaş) şi Arad (Miniş), doar în ultimii ani fiind plantate câteva sute de hectare, cu bani proveniţi în principal din fonduri europene, conform unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.
La nivelul anului 2016, capacitatea de producţie a Cramelor Recaş s-a extins la 21 de milioane de litri, iar capacitatea de îmbuteliere a crescut la 30 de milioane de sticle pe an, datorită noii linii de profil inaugurate de companie în primăvara anului trecut. Pentru acest an, Cramele Recaş estimează o creştere a capacităţii de producţie până la 27 de milioane de litri de vin, potrivit zf.ro.
Din grupul Cramele Recaş fac parte companiile Cramele Recaş Prod şi Cramele Recaş Vie (administrează plantaţia şi via), Cramele Recaş SA (se ocupă de combinatul de vinificaţie şi îmbuteliere şi de activităţile de export) şi Cramele Recaş Group (marketing şi vânzări pentru piaţa autohtonă, inclusiv pentru vinurile aduse din import). Cramele Recaş este o afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu.
Cele mai importante cinci pieţe de export pentru vinurile produse local sunt Marea Britanie, Germania, China, Olanda şi Bulgaria. La nivel de volume, 78% – mai exact 11 milioane de litri în valoare de 17 milioane de euro – au mers către pieţele din Europa, iar restul de 22%, adică 3 milioane de litri în valoare de 7 milioane de euro, au fost comercializaţi către alte state din afara continentulului nostru.
Citește și:
Maria Cîrjă, noul marketing manager al Corteva Ungaria
O nouă promovare pentru Maria Cîrjă în cadrul gigantului american Corteva Agriscience: preia şi poziţia de marketing manager…
21 septembrie 2023
AFIR a publicat Ghidul Solicitantului INVESTALIM pentru consultare
Ghidul Solicitantului aferent schemei de ajutor de stat în Program Național de Dezvoltare și Susținere a Industriei alimentare,…
21 septembrie 2023
Susţinere pentru crescătorii de taurine din România
Asociația Crescătorilor de Taurine din România a organizat o întâlnire la care a participat Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării…
21 septembrie 2023
Tilișca Cu Bun Gust – Porți Deschise la Ferma Iuga
Evenimentul Tilișca Cu Bun Gust – Porți Deschise la Ferma Iuga este organizat de Asociația Română despre Mâncare…
20 septembrie 2023
Fermierii campioni la rapiță din județul Timiș
Compania Corteva Agriscience a prezentat fermierii campioni la rapiță din acest județ. În zonă, fermierii au obținut rezultate…
20 septembrie 2023
Fermierii beneficiari de fonduri europene, verificați de experții OJFIR Bihor
Noi linii de finanțare implementate prin noul Plan Național Strategic (PNS) se vor deschide curând. Piețele din…
20 septembrie 2023
„Gusturi și Tradiții de Bihor”, sâmbătă și duminică în Cetatea Oradea
Tradiția și mâncarea sunt ingredientele care vor aduce împreună în Cetatea Oradea bucătari, producători locali și gurmanzi, într-un…
20 septembrie 2023
Carassia de aur, podgoria sălăjeană triplu medaliată
Podgoria Carassia din Carastelec, judeţul Sălaj a obţinut trei medalii de aur la Campionatul Mondial de Şampanie şi…
19 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
