Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Dedeman, demersuri pentru al doilea magazin

Dedeman, principala companie de bricolaj cu capital autohton, vrea să obțină avizul de mediu pentru demolarea clădirilor de pe terenul achiziționat anul trecut de la societatea Roman SA, aflată în insolvență. Compania vrea să construiască aici cel de-al doilea său magazin din Brașov, potrivit bizbrasov.ro.
Retailerul băcăuan a achiziționat anul trecut un teren de 50.000 de metri pătrați de la societatea brașoveană Roman SA. Terenul se află vizavi de la magazinul Selgros, la ieșirea spre București, într-o zonă importantă pentru retailul brașovean.
Suprafața a fost vândută în urma unei licitații care s-a desfășurat în cadrul programului de restructurare a companiei Roman SA și că în zonă mai e disponibilă o altă suprafață de peste 70.000 de metri pătrați, pentru care se caută un alt cumpărător.
Societatea își prevăzuse în planul de reorganizare doar din vânzarea celor 13 hectare de teren pe care s-a aflat Fabrica de Jante a Roman SA încasări de 42.431 milioane de lei (9,4 milioane de euro).
Dedeman a intrat anul trecut în „clubul” miliardarilor, depăşind deja pragul de un miliard de euro business pe piaţa locală, consolidându-şi astfel poziţia atât la nivel naţional, cât şi regional, fiind inclusiv unul dintre cei mai mari jucători din bricolaj la nivelul Europei de Est. În prima jumătate a anului trecut businessul companiei a urcat cu 26%, la circa 500 milioane de euro. Acesta este cel mai mare avans raportat de o companie cu activităţi pe piaţa de retail într-o perioadă în care creşterea consumului aminteşte de perioada 2007-2008.
Avansul susţinut al companiei din Bacău se datorează şi extinderii reţelei de magazine, mai ales că fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, nu au redus ritmul expansiunii nici în criză, dimpotrivă, au profitat de un context favorabil al pieţei imobiliare, cu terenuri mai ieftine şi mai bine poziţionate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în trimestrul IV 2016

Articolul următor

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share