Dedeman, principala companie de bricolaj cu capital autohton, vrea să obțină avizul de mediu pentru demolarea clădirilor de pe terenul achiziționat anul trecut de la societatea Roman SA, aflată în insolvență. Compania vrea să construiască aici cel de-al doilea său magazin din Brașov, potrivit bizbrasov.ro.
Retailerul băcăuan a achiziționat anul trecut un teren de 50.000 de metri pătrați de la societatea brașoveană Roman SA. Terenul se află vizavi de la magazinul Selgros, la ieșirea spre București, într-o zonă importantă pentru retailul brașovean.
Suprafața a fost vândută în urma unei licitații care s-a desfășurat în cadrul programului de restructurare a companiei Roman SA și că în zonă mai e disponibilă o altă suprafață de peste 70.000 de metri pătrați, pentru care se caută un alt cumpărător.
Societatea își prevăzuse în planul de reorganizare doar din vânzarea celor 13 hectare de teren pe care s-a aflat Fabrica de Jante a Roman SA încasări de 42.431 milioane de lei (9,4 milioane de euro).
Dedeman a intrat anul trecut în „clubul” miliardarilor, depăşind deja pragul de un miliard de euro business pe piaţa locală, consolidându-şi astfel poziţia atât la nivel naţional, cât şi regional, fiind inclusiv unul dintre cei mai mari jucători din bricolaj la nivelul Europei de Est. În prima jumătate a anului trecut businessul companiei a urcat cu 26%, la circa 500 milioane de euro. Acesta este cel mai mare avans raportat de o companie cu activităţi pe piaţa de retail într-o perioadă în care creşterea consumului aminteşte de perioada 2007-2008.
Avansul susţinut al companiei din Bacău se datorează şi extinderii reţelei de magazine, mai ales că fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, nu au redus ritmul expansiunii nici în criză, dimpotrivă, au profitat de un context favorabil al pieţei imobiliare, cu terenuri mai ieftine şi mai bine poziţionate.
Citește și:
SITA și-a deschis un hub pentru tehnologiile viitorului la Cluj-Napoca
Noul centru va dezvolta soluții de ultimă oră pentru industria aviatică: îmbunătățirea experienței pasagerilor și reducerea impactului asupra…
10 octombrie 2024
Concursurile de arhitectură la Cluj: proiecte faine, lucrări proaste
Bugete reduse, legislație proastă, constructori incompetenți și lacomi, meseriași slabi sau arhitecți-șefi hârțogari sunt câteva dintre barierele identificate…
9 octombrie 2024
Cum arată noul sediu administrativ al Cemacon. “Suntem artizani ai lutului”
Clădirea din incinta fabricii de cărămidă din Parcul Industrial Recea, recent dată în folosință, îmbină designul contemporan-industrial cu…
9 octombrie 2024
TeraPlast cumpără o fabrică de ambalaje flexibile din Croația
Optiplast este o companie similară ca gamă de produse și tehnologie cu TeraBio Pack, aducând în plus experiență…
9 octombrie 2024
Un nou apel de selecție la TEDIHT. 120.000 € pentru digitalizarea unei IMM
Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din Regiunea Nord-Vest pot beneficia de servicii de inovare și transformare digitală prin…
9 octombrie 2024
Grădină termală cu spa și ponton pentru plajă pe malul Crișului Repede
Proiectul de realizare a Grădinii Termale Ioșia a fost aprobat pentru finanțare, urmând ca în etapa următoare să…
9 octombrie 2024
Datornicii băimăreni, îndemnați să profite de scutirea de penalități și majorări
Municipalitatea din Baia Mare a anunțat o facilitate importantă pentru cetățenii care au datorii restanțe la bugetul local.…
9 octombrie 2024
Controale la leasingul de personal în Cluj. Amenzi de 1.800 €
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a verificat respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, în cadrul…
9 octombrie 2024