Cluj Ultimele stiri

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Asociația D’Imago pentru Inițiativă și Antreprenoriat, din Cluj-Napoca, anunță lansarea volumului Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor, de John Mackey și Raj Sisodia, o carte de bune practici în domeniul sustenabilității și responsabilității sociale în afaceri.
Evenimentul de lansare va avea loc joi, 2 martie, orele 14.00-16.00, la Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, strada Baba Novac nr. 35, Cluj-Napoca.
Evenimentul va fi însoțit de o dezbatere privind bunele practici de responsabilitate socială din mediul românesc de afaceri. Vor fi prezenți tineri antreprenori locali, fondatori de startup-uri, precum și un reprezentant al companiei eMag, ce va oferi detalii despre programul „Deschide România”, vorbind despre facilitățile de promovare și distribuție acordate de magazinul online emag.ro micilor întreprinzători și produselor românești.
În ce măsură dezvoltarea unei dimensiuni sociale autentice este o oportunitate pentru evoluția pe termen lung a micilor afaceri locale? În ce măsură startup-urile își definesc o identitate pe piață, o strategie de poziționare incluzând componente de responsabilitate socială și față de mediu? În ce măsură este publicul sensibil față de un astfel de mesaj, față de o astfel de propunere valorică? Acestea sunt întrebările ce vor anima dezbaterea ce va însoți lansarea volumului Capitalism luminat.
Capitalism luminat: eliberarea spiritului eroic al afacerilor este o pledoarie pentru antreprenoriat și management dedicate unui scop superior, dincolo de profitul imediat, dar care să nu excludă, ci, dimpotrivă, să susțină profitul și dezvoltarea pe termen lung. Capitalismul luminat, declară autorii, „este un nou mod de a concepe afacerile astfel încât companiile să aibă un scop superior și să fie conștiente de acesta, de consecințele activităților lor, precum și de raporturile pe care le întrețin cu clienții și celelalte grupuri cointeresate.”
Lucrarea este ghid de bune practici în domeniul responsabilității sociale și sustenabilității, aplicat în probleme specifice managementului și strategiei de afaceri, managementului resurselor umane, marketingului, managementul mediului, relațiilor cu comunitatea. Bogat în studii de caz, volumul se adresează antreprenorilor și managerilor, consultanților și specialiștilor interesați de teme precum motivarea și fidelizarea angajaților, administrarea responsabilă a problemelor de mediu, responsabilitățile față de client, inovarea pentru dezvoltarea sustenabilă ori civismul corporatist.
„Este mai mult decât necesară astăzi educația în domenii precum etica aplicată, responsabilitatea socială în afaceri, sustenabilitatea. Este, înainte de toate, o cerință obligatorie a celor ce iau decizii în afaceri, ce trebuie să fie conștienți și să învețe să gestioneze înțelept impactul social și de mediu al deciziilor economice. Este, în al doilea rând, o nevoie a consumatorului, un echipament necesar celui ce alege între un produs și altul, între un brand ori altul”, consideră Bogdan Diaconu Moga, coeditor al volumului.
Bestseller marca Harvard Business Review Press, volumul este semnat de John Mackey, cofondator și co-CEO al Whole Foods Market, cel mai mare lanț din lume de magazine dedicate produselor alimentare naturale, și Raj Sisodia, profesor universitar și consultant pentru zeci de companii multinaționale, cercetător al bunelor practici în afaceri.
Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor este editată de către Asociația D’Imago, din Cluj-Napoca, fiind primul volum al colecției „Pocket of Excellence”, ce își propune să promoveze modele actuale de bune practici din domeniile responsabilității sociale în afaceri, sustenabilității și antreprenoriatului social.
Volumul este disponibil pe www.emag.ro.

Related posts

Păstrăvăria Bolloga se transformă în fermă

Nora Dumitrescu

Termen prelungit la solicitarea microgranturilor

Traian Dan

Clujul menține taxele și amenzile la județ, dar scumpește parcarea la stadion

Nora Dumitrescu

Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi 

Ligia Voro

Pasajul Universităţii de pe centura Oradiei va fi gata până la sfârșitul anului

Traian Dan

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Afacerea de familie Agro Radu din Păuleşti, vânzări de circa 6 milioane euro

Stefana Muresan

Popririle pe conturile bancare trebuie ridicate imediat după plata sumelor

Traian Dan

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească

Ion Surdu

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

ASF suspendă activitatea directă de relații cu publicul

Ligia Voro

Elevii din mediul privat vor preda educația financiară la stat

Nora Dumitrescu

Producătorul de mobilă Conalcri Prod din Măieruş, judeţul Braşov, afaceri de 6 mil. euro. Printre clienți, retailerii Naturlich și Leroy Merlin

Stefana Muresan

Investiţie în aparatură de înaltă performanţă la spitalul din Târgu Mureș

Ligia Voro

Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill, intentioneaza sa intre pe piata hoteliera din Romania

redactia

Contract pentru finalizarea unui lot din Autostrada Transilvania, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Gusturile Verii – evenimentul gustos al lunii august, organizat la Sibiu

Ligia Voro

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

Transilvania Business

Dedeman deține peste 5% din Transelectrica

Stefana Muresan

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum

redactia

Portland Trust dezvăluie noul simbol al Oregon Park

Ionut Oprea

Zboruri spre Atena de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, operate de cea mai mare companie aeriană din Grecia

Stefana Muresan

Teren de 4 ha, scos la vânzare pentru investitori de Primăria Mediaș

redactia

Leave a Comment