Cluj Ultimele stiri

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Asociația D’Imago pentru Inițiativă și Antreprenoriat, din Cluj-Napoca, anunță lansarea volumului Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor, de John Mackey și Raj Sisodia, o carte de bune practici în domeniul sustenabilității și responsabilității sociale în afaceri.
Evenimentul de lansare va avea loc joi, 2 martie, orele 14.00-16.00, la Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, strada Baba Novac nr. 35, Cluj-Napoca.
Evenimentul va fi însoțit de o dezbatere privind bunele practici de responsabilitate socială din mediul românesc de afaceri. Vor fi prezenți tineri antreprenori locali, fondatori de startup-uri, precum și un reprezentant al companiei eMag, ce va oferi detalii despre programul „Deschide România”, vorbind despre facilitățile de promovare și distribuție acordate de magazinul online emag.ro micilor întreprinzători și produselor românești.
În ce măsură dezvoltarea unei dimensiuni sociale autentice este o oportunitate pentru evoluția pe termen lung a micilor afaceri locale? În ce măsură startup-urile își definesc o identitate pe piață, o strategie de poziționare incluzând componente de responsabilitate socială și față de mediu? În ce măsură este publicul sensibil față de un astfel de mesaj, față de o astfel de propunere valorică? Acestea sunt întrebările ce vor anima dezbaterea ce va însoți lansarea volumului Capitalism luminat.
Capitalism luminat: eliberarea spiritului eroic al afacerilor este o pledoarie pentru antreprenoriat și management dedicate unui scop superior, dincolo de profitul imediat, dar care să nu excludă, ci, dimpotrivă, să susțină profitul și dezvoltarea pe termen lung. Capitalismul luminat, declară autorii, „este un nou mod de a concepe afacerile astfel încât companiile să aibă un scop superior și să fie conștiente de acesta, de consecințele activităților lor, precum și de raporturile pe care le întrețin cu clienții și celelalte grupuri cointeresate.”
Lucrarea este ghid de bune practici în domeniul responsabilității sociale și sustenabilității, aplicat în probleme specifice managementului și strategiei de afaceri, managementului resurselor umane, marketingului, managementul mediului, relațiilor cu comunitatea. Bogat în studii de caz, volumul se adresează antreprenorilor și managerilor, consultanților și specialiștilor interesați de teme precum motivarea și fidelizarea angajaților, administrarea responsabilă a problemelor de mediu, responsabilitățile față de client, inovarea pentru dezvoltarea sustenabilă ori civismul corporatist.
„Este mai mult decât necesară astăzi educația în domenii precum etica aplicată, responsabilitatea socială în afaceri, sustenabilitatea. Este, înainte de toate, o cerință obligatorie a celor ce iau decizii în afaceri, ce trebuie să fie conștienți și să învețe să gestioneze înțelept impactul social și de mediu al deciziilor economice. Este, în al doilea rând, o nevoie a consumatorului, un echipament necesar celui ce alege între un produs și altul, între un brand ori altul”, consideră Bogdan Diaconu Moga, coeditor al volumului.
Bestseller marca Harvard Business Review Press, volumul este semnat de John Mackey, cofondator și co-CEO al Whole Foods Market, cel mai mare lanț din lume de magazine dedicate produselor alimentare naturale, și Raj Sisodia, profesor universitar și consultant pentru zeci de companii multinaționale, cercetător al bunelor practici în afaceri.
Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor este editată de către Asociația D’Imago, din Cluj-Napoca, fiind primul volum al colecției „Pocket of Excellence”, ce își propune să promoveze modele actuale de bune practici din domeniile responsabilității sociale în afaceri, sustenabilității și antreprenoriatului social.
Volumul este disponibil pe www.emag.ro.

Related posts

Proiect european de 4,4 mil. euro pentru electrificarea cu leduri a oraşului Beclean

Stefana Muresan

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

Sâmbătă, 23 mai 2020, se va redeschide Piața 100 (auto și Obor) din Oradea

Traian Dan

Polii business-ului românesc. Topul firmelor pe județe, după cifra de afaceri

Stefana Muresan

CBRE consiliază închirierea a 18.000 mp de spații industriale în Timișoara

Papuc Irina

PiatraOnline a lansat businessul în sistem de franciză; printre oraşele vizate: Cluj, Timişoara, Sibiu şi Brașov

redactia

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

Stefana Muresan

Vodafone – UPC, tranzacție de 18,4 miliarde de dolari

Ligia Voro

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Cel mai mare magazin Mömax din România a fost deschis la Oradea

Traian Dan

Promisiuni de finanțare pentru Sala Polivalentă din Oradea și pentru stadion

Traian Dan

Școala „Oltea Doamna” din Oradea, 100 de ani de existență

Traian Dan

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Noua an­ve­lopă Win­ter­Con­tact TS 860 S oferă per­for­manță ”la rece”

Stefana Muresan

Maravela|Asociații alături de grupul american Standex

Ionut Oprea

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Astra Vagoane Călători din Arad caută încă 200 de oameni. Câștigă piața internă

redactia

Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România vrea să aducă învățământul românesc în top 10 european

redactia

Încep lucrările la viitoarele Băi Sărate din Ocna Mureş, investiție de de 5,9 mil. euro

redactia

Documentația pentru autostrada Suplacu de Barcău- Borș, trimisă la SEAP; valoarea totală a contractului – peste 215 milioane euro

Stefana Muresan

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Globalworth a închiriat peste 25.000 de metri pătrați în ultimele 3 luni în România

Papuc Irina

Licitație pentru un proiect de infrastructură de aproape 50 mil. lei în Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Leave a Comment