Antreprenori Fonduri Europene Slider

Premii totale de 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru inovare socială

Concursul european pentru inovare socială „Equality Rebooted” 2017 acordă trei premii de câte 50.000 EUR pentru cele mai bune idei de răspândire a beneficiilor schimbărilor tehnologice în Europa. 
Comisia Europeană a lansat oficial ediția din 2017 a concursului pentru inovare socială, inspirându-i pe europeni să găsească abordări noi și dinamice pentru incluziunea digitală, economia colaborativă, conectivitate și dezvoltarea competențelor.
Comisia Europeană îi invită pe toți cei interesați de competiție să propună instrumente, servicii și modele inovatoare care să permită tuturor membrilor societății să dobândească competențe necesare în contextul actual al revoluției digitale.
Organizată începând din 2012, în memoria politicianului și inovatorului social de origine portugheză Diogo Vasconcelos, competiția europeană pentru inovare socială se desfășoară în fiecare an pe o nouă temă, axată pe abordarea unei probleme diferite din Europa.
Lansarea ediției de anul acesta a fost găzduită de Muzeul Benaki de la Atena și a reunit inovatori sociali de renume din Europa. La eveniment au luat cuvântul reprezentanți ai unor organizații precum OpenLab Athens, Ondula, OuiShare, Fairmond, Impact Hub Athens și Nesta.
Amalia Zepou, viceprimarul Atenei, a declarat: „Creșterea inegalității veniturilor, volatilitatea pieței muncii și digitalizarea au provocat schimbări semnificative care au loc în prezent în întreaga Europă și cu care ne-am confruntat direct aici în Grecia. Totuși, a devenit mai evident ca oricând că inovarea socială are puterea de a cataliza schimbări pozitive și noi abordări în întreaga Europă. Sunt onorată să sprijin lansarea la Atena a ediției din 2017 a concursului european pentru inovare socială și am încredere că europenii vor găsi răspunsuri creative la aceste provocări.”
Societățile europene sunt într-o transformare rapidă datorită schimbărilor tehnologice. Companiile din domeniul digital/TIC, industriile creative, producția de înaltă tehnologie și serviciile cu grad ridicat de cunoștințe creează o valoare tot mai mare pentru economie, prin stimularea și utilizarea progresului tehnologic, însă au și un impact semnificativ pe piața muncii.
Concursul caută idei inspirate, mari și mici, de la oameni din întreaga Europă care cred în construirea unei economii cu adevărat incluzive și în valorificarea competențelor și a tehnologiilor pentru a elimina decalajul din societatea noastră.
Comisia Europeană caută instrumente, servicii și modele inovatoare care să înzestreze toți membrii societății cu competențele necesare pentru a putea să se integreze și să concureze într-o economie în schimbare. Ideile ar putea include, printre altele:
● Noi tehnologii și modele de afaceri care să facă economia digitală mai incluzivă sau să utilizeze soluții colaborative pentru a reduce inegalitățile;
● Inovații care să le permită persoanelor defavorizate să participe pe deplin la economia digitală și să obțină venituri salariale sau antreprenoriale;
● Inițiative care să îi înzestreze pe cei ce riscă excluderea de pe piața muncii cu competențele adecvate pentru a modela economia bazată pe cunoaștere, cum ar fi creativitatea, competențele de comunicare sau de soluționare a problemelor;
● Soluții care să îi protejeze și să îi sprijine pe lucrătorii cu salarii mici/slab calificați în condițiile în care piața muncii este într-o continuă schimbare.
Concursul este deschis către antreprenori, inovatori sociali, studenți, proiectanți, creatori, pasionați de tehnologie, formatori, persoane, grupuri și organizații din întreaga Uniune Europeană și din țările care participă la programul european Orizont 2020.
Concursul va ajuta cele mai inovatoare idei și proiecte să obțină un impact durabil. Treizeci dintre candidaturile cele mai promițătoare vor fi alese ca semifinaliste și vor fi invitate în luna iulie la Madrid la o academie de mentorat în materie de inovare socială, pentru a contribui la avansarea ideilor lor.
Celor trei proiecte considerate cele mai eficiente li se va acorda câte un premiu în valoare de 50 000 EUR la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles în octombrie 2017.
Depunerea candidaturilor este deschisă până pe 7 aprilie, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului). Pentru detalii complete, vă rugăm să consultați site-ul: http://ec.europa.eu/growth/social-innovation-competition.
Pentru întrebări referitoare la candidaturi, vă rugăm să contactați: info@socialinnovationprize.eu
Urmăriți-ne pe Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge
Despre concursul european pentru inovare socială
Concursul european pentru inovare socială, lansat în memoria lui Diogo Vasconcelos, este un concurs cu premii organizat de Comisia Europeană în toate țările europene, aflat în prezent la a cincea ediție. Tema competiției din 2017 este Equality Rebooted (relansarea egalității) și urmărește găsirea unor instrumente, servicii și modele inovatoare care să reducă decalajul și să le permită tuturor să beneficieze de oportunitățile oferite de schimbările tehnologice.
Concursul este organizat de către Comisia Europeană, cu sprijinul Nesta, Kennisland, Shipyard, Impact Hub și Matter&Co.
Pentru informații despre concursurile anterioare și proiectele câștigătoare, a se vedea:
2016: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=8973&lang=en
2015: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=8567&lang=en&title=These-are-the-winners-of-the-2015-European-Social-Innovation-Competition
2014: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=7531&lang=en&title=Three-projects-meet-the-European-Job-Challenge-and-receive-the-Social-Innovation-Prize
2013: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=6699&lang=en&title=Best-social-innovation-ideas.-New-ways-to-create-new-jobs-and-businesses
sursa foto: ec.europa.eu

Related posts

Clujul a luat peste 400 milioane de euro de la UE

Stefana Muresan

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Supermarketurile din Oradea se închid la ora 21:00. Se închid și bazarurile

Traian Dan

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Traian Dan

Reţeta profitului, la fabricile de medicamente din Mureş

Stefana Muresan

CNIPMMR propune debirocratizarea și digitalizarea Legii societăţilor nr.31/1990

Traian Dan

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, lansat în dezbatere publică

redactia

Video – conferință Shanghai – Oradea – Satu Mare – Arad pe tema Covid – 19

Traian Dan

Start-Up Nation 2018, ultimul pas înainte de depunerea proiectelor

redactia

Succesul în afaceri, varianta pentru oameni pragmatici

Ionel Albu

Szel Mob, export de mobilă de 4 mil. euro în Rusia, Israel sau Japonia

Stefana Muresan

VIDEO, FOTO: Transilvania Open 4 Business 2017 – Ce vor investitorii români şi străini

Tirdea Ionut

Braşov: Sergiana a ajuns la 45 mil. €

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii Cluj

Stefana Muresan

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

Start-up Nation: 200.000 de lei pentru fiecare antreprenor

Stefana Muresan

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Traian Dan

SWISS CAPITAL a intermediat vânzarea a 33,7% din ALRO printr-o ofertă de tip accelerated book build (ABB)

redactia

CJ Sibiu a semnat cel de-al treilea contract de finanțare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

Ligia Voro

Leave a Comment