Antreprenori Fonduri Europene Slider

Premii totale de 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru inovare socială

Concursul european pentru inovare socială „Equality Rebooted” 2017 acordă trei premii de câte 50.000 EUR pentru cele mai bune idei de răspândire a beneficiilor schimbărilor tehnologice în Europa. 
Comisia Europeană a lansat oficial ediția din 2017 a concursului pentru inovare socială, inspirându-i pe europeni să găsească abordări noi și dinamice pentru incluziunea digitală, economia colaborativă, conectivitate și dezvoltarea competențelor.
Comisia Europeană îi invită pe toți cei interesați de competiție să propună instrumente, servicii și modele inovatoare care să permită tuturor membrilor societății să dobândească competențe necesare în contextul actual al revoluției digitale.
Organizată începând din 2012, în memoria politicianului și inovatorului social de origine portugheză Diogo Vasconcelos, competiția europeană pentru inovare socială se desfășoară în fiecare an pe o nouă temă, axată pe abordarea unei probleme diferite din Europa.
Lansarea ediției de anul acesta a fost găzduită de Muzeul Benaki de la Atena și a reunit inovatori sociali de renume din Europa. La eveniment au luat cuvântul reprezentanți ai unor organizații precum OpenLab Athens, Ondula, OuiShare, Fairmond, Impact Hub Athens și Nesta.
Amalia Zepou, viceprimarul Atenei, a declarat: „Creșterea inegalității veniturilor, volatilitatea pieței muncii și digitalizarea au provocat schimbări semnificative care au loc în prezent în întreaga Europă și cu care ne-am confruntat direct aici în Grecia. Totuși, a devenit mai evident ca oricând că inovarea socială are puterea de a cataliza schimbări pozitive și noi abordări în întreaga Europă. Sunt onorată să sprijin lansarea la Atena a ediției din 2017 a concursului european pentru inovare socială și am încredere că europenii vor găsi răspunsuri creative la aceste provocări.”
Societățile europene sunt într-o transformare rapidă datorită schimbărilor tehnologice. Companiile din domeniul digital/TIC, industriile creative, producția de înaltă tehnologie și serviciile cu grad ridicat de cunoștințe creează o valoare tot mai mare pentru economie, prin stimularea și utilizarea progresului tehnologic, însă au și un impact semnificativ pe piața muncii.
Concursul caută idei inspirate, mari și mici, de la oameni din întreaga Europă care cred în construirea unei economii cu adevărat incluzive și în valorificarea competențelor și a tehnologiilor pentru a elimina decalajul din societatea noastră.
Comisia Europeană caută instrumente, servicii și modele inovatoare care să înzestreze toți membrii societății cu competențele necesare pentru a putea să se integreze și să concureze într-o economie în schimbare. Ideile ar putea include, printre altele:
● Noi tehnologii și modele de afaceri care să facă economia digitală mai incluzivă sau să utilizeze soluții colaborative pentru a reduce inegalitățile;
● Inovații care să le permită persoanelor defavorizate să participe pe deplin la economia digitală și să obțină venituri salariale sau antreprenoriale;
● Inițiative care să îi înzestreze pe cei ce riscă excluderea de pe piața muncii cu competențele adecvate pentru a modela economia bazată pe cunoaștere, cum ar fi creativitatea, competențele de comunicare sau de soluționare a problemelor;
● Soluții care să îi protejeze și să îi sprijine pe lucrătorii cu salarii mici/slab calificați în condițiile în care piața muncii este într-o continuă schimbare.
Concursul este deschis către antreprenori, inovatori sociali, studenți, proiectanți, creatori, pasionați de tehnologie, formatori, persoane, grupuri și organizații din întreaga Uniune Europeană și din țările care participă la programul european Orizont 2020.
Concursul va ajuta cele mai inovatoare idei și proiecte să obțină un impact durabil. Treizeci dintre candidaturile cele mai promițătoare vor fi alese ca semifinaliste și vor fi invitate în luna iulie la Madrid la o academie de mentorat în materie de inovare socială, pentru a contribui la avansarea ideilor lor.
Celor trei proiecte considerate cele mai eficiente li se va acorda câte un premiu în valoare de 50 000 EUR la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles în octombrie 2017.
Depunerea candidaturilor este deschisă până pe 7 aprilie, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului). Pentru detalii complete, vă rugăm să consultați site-ul: http://ec.europa.eu/growth/social-innovation-competition.
Pentru întrebări referitoare la candidaturi, vă rugăm să contactați: info@socialinnovationprize.eu
Urmăriți-ne pe Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge
Despre concursul european pentru inovare socială
Concursul european pentru inovare socială, lansat în memoria lui Diogo Vasconcelos, este un concurs cu premii organizat de Comisia Europeană în toate țările europene, aflat în prezent la a cincea ediție. Tema competiției din 2017 este Equality Rebooted (relansarea egalității) și urmărește găsirea unor instrumente, servicii și modele inovatoare care să reducă decalajul și să le permită tuturor să beneficieze de oportunitățile oferite de schimbările tehnologice.
Concursul este organizat de către Comisia Europeană, cu sprijinul Nesta, Kennisland, Shipyard, Impact Hub și Matter&Co.
Pentru informații despre concursurile anterioare și proiectele câștigătoare, a se vedea:
2016: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=8973&lang=en
2015: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=8567&lang=en&title=These-are-the-winners-of-the-2015-European-Social-Innovation-Competition
2014: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=7531&lang=en&title=Three-projects-meet-the-European-Job-Challenge-and-receive-the-Social-Innovation-Prize
2013: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=6699&lang=en&title=Best-social-innovation-ideas.-New-ways-to-create-new-jobs-and-businesses
sursa foto: ec.europa.eu

Related posts

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

Ligia Voro

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Stefana Muresan

Prima conferinţă regională de HR sub umbrela HR WORLD – The Future of Talent, desfășurată la Cluj Napoca, un real succes

Stefana Muresan

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Centrul Medical Neuron a aniversat, rotund, 15 ani în slujba pacienților cu afecțiuni neurologice

Ligia Voro

Peste 20 de companii de IT se aliniază la START-ul Regattei IT

Ligia Voro

Ce se întâmplă cu fondurile europene. Propunerile clusterelor

Nora Dumitrescu

40 de profesori din Aleșd și Câmpulung, pregătiți digital cu ajutorul Holcim

Traian Dan

Frații Micula au pierdut cel de-al doilea proces intentat statului român

Traian Dan

IBF 2019 – oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe

Ligia Voro

RODIH: PNRR ocolește IMM-urile, clusterele și Centrele de Inovare Digitală din România?

Nicolae Pop

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

Pegas inaugurează prima franciză, în Brașov. De Black Friday, reduceri de până la 80%

redactia

Calitate germană „Made in Brașov”

redactia

Carmen Iohannis si Brigitte Macron, in vizita la o aradeanca de succes

Stefana Muresan

Două localităţi din zona de vest a României îşi schimbă total sistemele de iluminat stradal, cu bani europeni

Robert Bloancă

Timișoara este municipiul din România care a semnat cele mai valoroase contracte publice

Robert Bloancă

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Stefana Muresan

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Bayer CropScience – Management integrat al tuturor agenţilor de dăunare

Ligia Voro

E.ON investeşte în infrastructură şi produse de electromobilitate

Ligia Voro

Media lunară a venitului brut al angajaților Lidl ajunge la 4.400 lei din martie

Traian Dan

27 de firme din Regiunea Vest au primit finanțări de 13 milioane de euro

Robert Bloancă

Leave a Comment