IT&C

Americanii de la Emerson continuă investițiile în Cluj

Compania Emerson a finalizat anul trecut o investiţie de 13,8 mil. dolari (circa 13 mil. euro) în noi echipamente de producţie, dar şi pentru achiziţionarea unui teren, adiacent campusului de producţie din Cluj. Planurile de investiţii ale companiei în acest an prevăd noi achiziţii în echipamente de producţie, potrivit zf.ro.
”Activităţile noastre de la Cluj deservesc în principal clienţii Emerson din Europa. Pieţele au fost afectate de factori economici comuni şi altor companii din domeniul nostru, inclusiv reduceri de cheltuieli de capital la clienţi şi ajustarea preţurilor petrolului şi benzinei”, au spus oficialii Emerson din România, potrivit sursei citate.
În ultimii doi ani, concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari şi care a fost finalizată în acest an.
Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec, care mai controlează pe piaţa locală Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia, dar şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş), preluată în prima parte a anului 2016 de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.
”Emerson a încheiat vânzarea Leroy-Somer şi a Control Techniqutes către Nidec la 1 februarie 2017. Activităţile Emerson de la Oradea au fost transferate complet către Nidec, noul deţinător al acestor două afaceri, iar oamenii care au ales să rămână sunt acum angajaţi ai Nidec. Emerson nu mai are activităţi la Oradea, la ora actuală”, au transmis oficialii Emerson.
În prezent, compania are disponibile la Cluj posturi din domeniile inginerie, tehnologia informaţiei, finanţe, resurse umane, producţie, marketing şi asistenţă clienţi.
”În prezent avem aproximativ 2.100 de angajaţi în România, în campusul din Cluj-Napoca şi în biroul din Bucureşti, administrându-ne activităţile în concordanţă cu comenzile primite de la clienţi. În acest moment nu anticipăm schimbări majore în ceea ce priveşte angajarea de personal pentru unitatea noastră din Cluj”, au transmis oficialii Emerson, potrivit sursei citate.
Gigantul american Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II, din Cluj, în anul 2008. La Cluj, Emerson a construit un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Related posts

Tehnologia produsă la Timișoara în cadrul companiei Continental va fi aplicată în managementul performant al porturilor din Hamburg și Koper

Robert Bloancă

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Nora Dumitrescu

Wizz Air utilizează platforma de plată Amadeus prin Navitaire New Skies

redactia

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Ligia Voro

460 de tineri bihoreni s-au înscris în Programul „Generaţia Tech”

Traian Dan

Topul ”orașelor inteligente”: Alba Iulia conduce cu 59 de proiecte, urmat de Sibiu cu 8, Cluj Napoca cu 7 și București cu 6 proiecte

Stefana Muresan

Flanco vrea să investească 11 milioane de lei în 2020. Jumătate din business are legătură cu piața chineză

Papuc Irina

KeysFin folosește chatboți Druid pentru automatizarea proceselor de analiză a riscurilor

Traian Dan

NTT DATA anunță lansarea raportului pe tema Covid-19: “Reîntoarcerea la valorile noastre pe timp de criză”

Nicolae Pop

Camera D-Link HD Omna™ 180, disponibilă la vânzare

Stefana Muresan

Clusterele Transilvaniei pregătesc viitoarele abilități pentru industrie

Nora Dumitrescu

Peste 2500 de soluții digitale de business vor fi prezentate la GoTech World 2019

Ligia Voro

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

Fondatorul mașinii electrice Uniti, prezent la DevTalks Cluj Napoca

A. I.

De la EBS la NTT DATA. Propria rețetă de succes

Ligia Voro

Industria tech lansează ediţia 2019 a programului de Burse pentru cadre didactice

Stefana Muresan

Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

Ligia Voro

Un startup clujean a atras o investiție de 100.000 de euro

Nora Dumitrescu

iQuest devine Nagarro și își continuă activitatea în România sub noul brand

Papuc Irina

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Pitech concepe softul pentru brățările de urmărire a deținuților din Elveția

Nora Dumitrescu

Talent management pentru generațiile digitale oferit de NTT DATA Romania prin implementarea soluției best-in-class SAP Success Factors la clienți de top

Stefana Muresan

Prime Telecom sprijină companiile din industriile educaționale, artistice și sportive cu resurse gratuite de cloud

Ligia Voro

Număr record de participanți la Târgul de Cariere Digital Oradea, peste 2.800

Traian Dan

Leave a Comment