Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la Emerson continuă investițiile în Cluj

Compania Emerson a finalizat anul trecut o investiţie de 13,8 mil. dolari (circa 13 mil. euro) în noi echipamente de producţie, dar şi pentru achiziţionarea unui teren, adiacent campusului de producţie din Cluj. Planurile de investiţii ale companiei în acest an prevăd noi achiziţii în echipamente de producţie, potrivit zf.ro.
”Activităţile noastre de la Cluj deservesc în principal clienţii Emerson din Europa. Pieţele au fost afectate de factori economici comuni şi altor companii din domeniul nostru, inclusiv reduceri de cheltuieli de capital la clienţi şi ajustarea preţurilor petrolului şi benzinei”, au spus oficialii Emerson din România, potrivit sursei citate.
În ultimii doi ani, concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari şi care a fost finalizată în acest an.
Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec, care mai controlează pe piaţa locală Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia, dar şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş), preluată în prima parte a anului 2016 de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.
”Emerson a încheiat vânzarea Leroy-Somer şi a Control Techniqutes către Nidec la 1 februarie 2017. Activităţile Emerson de la Oradea au fost transferate complet către Nidec, noul deţinător al acestor două afaceri, iar oamenii care au ales să rămână sunt acum angajaţi ai Nidec. Emerson nu mai are activităţi la Oradea, la ora actuală”, au transmis oficialii Emerson.
În prezent, compania are disponibile la Cluj posturi din domeniile inginerie, tehnologia informaţiei, finanţe, resurse umane, producţie, marketing şi asistenţă clienţi.
”În prezent avem aproximativ 2.100 de angajaţi în România, în campusul din Cluj-Napoca şi în biroul din Bucureşti, administrându-ne activităţile în concordanţă cu comenzile primite de la clienţi. În acest moment nu anticipăm schimbări majore în ceea ce priveşte angajarea de personal pentru unitatea noastră din Cluj”, au transmis oficialii Emerson, potrivit sursei citate.
Gigantul american Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II, din Cluj, în anul 2008. La Cluj, Emerson a construit un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lindab, acoperisuri colorate, la preturi prietenoase

Articolul următor

Noi numiri aprobate astăzi de către Consiliul ASF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share