București Real Estate Slider

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană are plăcerea de a vă invita să participați la cea de-a cincea ediție a conferinței Cities of Tomorrow – eveniment de top ce reunește mediul de afaceri cu administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România.
Continuăm seria de discuții pe tema orașelor viitorului din România și dezbatem, cum am putea, împreună cu cei interesați, să contribuim la dezvoltarea efectivă a acestora.
Dacă anul trecut tema centrală a fost axată pe dezvoltarea sustenabilă a orașului/regiunii în care trăim și muncim, în anul 2017 vrem să aducem în discuție modalitatea în care orașele, regiunile și in extenso întreaga Românie pot deveni mai competitive.
România competitivă este tema dezbătută în panelul central. Pornind de la studiul „România Competitivă”, asumat de Ministerul Economiei, la care au participat 600 de specialiști din diverse domenii, vom încerca alături de invitați noștri din administrația centrală și locală să găsim, într-un panel moderat chiar de coordonatorul acestui proiect, domnul Vasile Iuga, răspunsurile la întrebarea: Cum putem face din România și din orașele sale, țara în care vrem să trăim, să muncim, să ne creștem copiii și în care, în unele cazuri, să dorim să ne întoarcem?
Participanții din acest panel, care alături de domnul Iuga vor dezbate tema competitivității României încercând să vină cu soluții concrete sunt: domnul Ilie Bolojan, Primar al Municipiului Oradea, domnul Gheorghe Flutur, Președinte al Consiliului Județean Suceava și Președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Prof. Dr. Arh Dorin Ștefan, Profesor universitar la Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București; doamna Ioana Gheorghiade, Director Executiv, Direcția Sector Public și Finanțarea Infrastructurii Banca Comercială Română.
Keynote Speakeri ai acestei ediții sunt doamna Arh. Dorothee Dubrau și Prof. Peter Zlonicky.
Doamna Dubrau este viceprimar al orașului german Leipzig, responsabilă cu dezvoltarea urbană și construcțiile din acest oraș.
Doamna Dubrau este lector universitar la Universitatea Tehnică din Darmstadt și membră a Consiliului pentru Dezvoltare a Berlinului din 2007. Doamna Dubrau a făcut parte din Consiliului Districtual pentru Dezvoltare Urbană pentru Berlin Mitte și Prenzlauer Berg, iar din 1997 a devenit membră a Academiei Germane pentru Dezvoltare Urbană si Planificare Regională (DASL).
În perioada mandatului său, Leipzigul continuă trendul ascendent transformându-se dintr-un oraș tipic fostului bloc estic, aproape părăsit și dezindustrializat, așa cum sunt încă multe și în România, un oraș tânăr și prosper, modern, cu o industrie puternică (cea mai modernă fabrică BMW, important hub logistic etc.), în care cu greu mai găsești o locuință!
Domnul Zlonicky este profesor universitar (em.) pentru urbanism și design la Universitatea Tehnică din Dortmund. Domnul Zlonicky este consultant pentru Consiliul de politică privind Politica Națională de Dezvoltare Urbană din Berlin din 2007 și Fundația Națională, „Baukultur” din Potsdam.
Profesorul Zlonicky este șeful Biroului de Studii Urbane din München/Germania și a supervizat principalele proiecte de planificare urbană din Berlin și Bonn (districtele parlamentare și guvernamentale din ambele orașe), dezvoltarea orașului Dortmund, Mannheim/Ludwigshafen, Münster și Weimar. De asemenea, a coordonat principalele proiecte de cercetare cu privire la aspectele sociale ale locuințelor și asupra dezvoltării viitoare a zonelor urbane interne. In calitate de consultant a activat in proiecte de cooperare în Brazilia, Egipt, Gambia, Haiti, Siria, Maroc, Israel/Palestina, Libia și Sibiu/România.
După panelul central cele două workshop-uri tradiționale ale evenimentului Cities of Tomorrow s-au transformat în mese rotunde! Astfel vom avea 8 mese rotunde, un World Café, la care timp de două ore se vor discuta concret și aplicat subiecte/proiecte diferite în funcție de actualitatea și necesitatea tematicii. Moderatorii provin atât din mediul privat cât și din cel public, în funcție de proiectul ales / tema aleasă. Temele tratate sunt: Eficiență energetică & management energetic (incl. smart energy și smart city); Finanțare & Fonduri UE; Guvernanța orașelor/ Digitalizare/ Platformă de informare urbană; Mobilitate (transport urban modern incl. biking cities); Utilități (colectarea selectivă); Turism & Lifestyle city; Reconversia siturilor industriale; Dreptul Construcțiilor. Fiecare participant putând opta pentru masa la care dorește să participe!
După dezbaterile interactive de la mesele rotunde participanții la eveniment se vor regrupa pentru panelul final, cel dedicat și în acest an marchetării orașului/regiunii. Tema este „Orașul capitală culturală europeană – impactul acestui proiect asupra dezvoltării economice, sociale și culturale a orașului”. Orașele câștigătoare ale acestui proiect au beneficiat concret și durabil de pe urma acestuia, nu numai prin creșterea numărului de turiști în anul respectiv, ci prin investițiile majore ce s-au făcut pentru pregătirea evenimentului. Am ales Sibiul și Wroclaw pentru a povesti din experiențele lor acumulate în cadrul acestui proiect, despre beneficiile și dezvoltarea orașului datorate afluxului de fonduri și capital, iar Timișoara pentru a ne relata despre provocările cu care se confruntă în pregătirea acestui eveniment major, dar și acțiunile și proiectele de investiții concret planificate. Invitați sunt Nicolae Robu, Primarul Timișoarei (Capitală europeană a culturii în 2021), Astrid Fodor, Primarul Sibiului (Capitală europeană a culturii în 2007), Krzysztof Maj, Director General Wrocław Capitala Culturală Europeană 2016, Stefan Reschke, reprezentantul târgului Exporeal München pentru ECE. Viziunea specialistului în acest panel va fi reprezentată de domnul Dr. Andrei Tigănaș, expert in marketing teritorial. Moderatorul discuțiilor este Andreas Schiller, un publicist și jurnalist din domeniul imobiliar de renume în Germania.
O altă noutate a evenimentului din anul acesta va fi market place-ul organizat în foyerul hotelului Marriott. Aici, pe lângă sponsorii ce-și vor prezenta soluțiile și tehnologiile destinate modernizării și eficientizării orașului și regiunilor vor fi prezente și autoritățile locale (ADR, CJ, primării) ce vor prezenta proiecte concrete pe care le doresc realizate și unde caută sprijinul actorilor privați.
http://rumaenien.ahk.de/ro/evenimente/evenimente-actuale/conferinta-cities-of-tomorrow-5-regiuni-orase-comunitati-competitive/

Related posts

Globalworth a închiriat peste 25.000 de metri pătrați în ultimele 3 luni în România

Papuc Irina

POZITIV TB: Melinda Morariu – „Este vitală continuarea proiectelor pe Fonduri Europene”

Traian Dan

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Ionut Oprea

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Peste 30 de retromobile, la Raliul „Drumul Vinului 2020” cu startul la Oradea

Traian Dan

Cei mai buni angajatori în topul undelucram.ro

Ligia Voro

4 miliarde de euro, sprijin de la CE, prin Instrumentul SURE, pentru România

Traian Dan

Colliers: Vânzările retailerilor de produse nealimentare au revenit la nivelul de dinainte de criza provocată de Covid-19, chiar dacă magazinele au fost închise în perioada stării de urgență

Transilvania Business

Rebuilding travel – cinci măsuri care te ajută să călătorești (aproape) gratis

Traian Dan

La Oradea a ajuns al optulea tramvai Imperio

Traian Dan

GDPR, politici impuse companiilor și amenințarea unor sancțiuni enorme

Ligia Voro

New CEO for TÜV SÜD's Real Estate & Infrastructure Division

Ionut Oprea

Mind Reset – noul centru medical privat de neurologie, psihiatrie și psihologie clinică din Cluj-Napoca

A. I.

Măsuri active pentru firmele care își mențin angajații și care fac angajări

Traian Dan

Bonificații de până la 10% la plata impozitelor pe venit și pe profit

Traian Dan

Deloitte România și-a mutat birourile în clădirea The Mark

Stefana Muresan

Nou magazin Ikea de la Timişoara, aşteptat să fie deschis în cursul anului viitor

Robert Bloancă

Plan de angajare pentru românii întorși în țară din diaspora propus de ARCA

Traian Dan

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Moment aniversar pentru Asociația OncoHelp, care împlinește 15 ani de existență

Nicolae Pop

Companiile investesc in evenimente de business

Ionut Oprea

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Povestea se colorează mai departe. DAW Bența, celebrată la majorat printr-o Gala Aniversară

Ligia Voro

Leave a Comment