IT&C

Atos, cifră de afaceri de 54,2 milioane euro în 2016

Atos, unul dintre principalii furnizori internaționali de servicii IT, anunță că business-ul din România a atins o cifră de afaceri de 54,2 milioane euro în 2016, în creștere cu 20% față de 2015. De asemenea, echipa locală a companiei franceze a ajuns la nivelul de 1.711 angajați și va continua să se extindă și în acest an.
Atos a înregistrat rezultate financiare record la nivel global pentru 2016, cu venituri de 11,71 miliarde euro, în creștere cu 9,7% față de anul precedent. Profitul net a atins valoarea de 620 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 41,9% față de 2015. Totodată, compania a încheiat anul 2016 cu un număr total de angajați la nivel global de peste 100.000, în creștere față de nivelul de 91.322 de la finalul anului 2015.
„Creșterile pe toate liniile de business, înregistrate în 2016, au avut la bază inovațiile în ceea ce privește serviciile dedicate securității cibernetice, automatizării și analizei datelor, care au răspuns nevoilor clienților noștri care se află într-un proces de digitalizare accelerat. La nivel local, anul 2016 a marcat și deschiderea noului centru de operațiuni de securitate din Timișoara, care deservește un număr în creștere de clienți din România și din afara țării, urmând să dezvoltăm echipele locale și în acest an”, a declarat Cătălina Dodu, Country Manager Atos România.
Cea mai mare parte a veniturilor globale, 6,59 miliarde euro, a fost generată de serviciile de management al infrastructurii și datelor, în contextul în care tot mai mulți clienți au trecut în ultimul an la o infrastructură cloud hybrid.
Soluțiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde euro, cea mai mare parte a creșterii fiind susținută de piețele din Germania și Franța.
În ceea ce privește segmentul de Big Data și securitate, acesta a înregistrat venituri de 666 milioane de euro. Cererea pentru HPC (High Performance Computing) a rămas una solidă, având în vedere nevoile de procesare a datelor în creștere ale clienților, la fel ca cea pentru soluțiile de encriptare, management al accesului și testare a intruziunilor. A crescut, de asemenea, și cererea pentru centrele operaționale de securitate, care oferă protecție non stop pentru clienți din întreaga lume.
Totodată, brandul Worldline, lider european în servicii de business și plăţi tranzacţionale, a generat venituri de 1,26 miliarde euro. Mai mult, în trimestrul patru, acesta a integrat și compania Equens, jucător important pe piața de plăți la nivel european.
În 2016, veniturile globale Atos au crescut în toate verticalele de business, cea mai mare pondere având-o zona de producție, retail și transport, de 4,05 miliarde euro. Aceasta a fost urmată de sectorul public și sănătate (3,32 miliarde euro), telecomunicații, media și utilități (2,35 miliarde euro) și servicii financiare (1,97 miliarde euro).
Despre Atos SE
Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.
Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.
Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris.
Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.

Related posts

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

La un deceniu de activitate, compania Azets a ajuns la 700 de angajați în centrele din Sibiu, Alba-Iulia, Timișoara și Brașov

Stefana Muresan

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

Ligia Voro

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Nora Dumitrescu

Englezii de la Amdaris, cu activitate în domeniul IT, au închiriat o mie de metri pătraţi în Iulius Town Timişoara

Robert Bloancă

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

iFlow – Soluția completă pentru digitalizarea pontajului din compania ta

Stefana Muresan

Antreprenor pentru Viitor – proiect cu finanțare UE pentru studenții orădeni

Traian Dan

Brinel, afaceri de aproximativ 27 mil. euro

Stefana Muresan

Cea mai mare companie informatică din Cluj trece la recrutări în Mureș

Nora Dumitrescu

Endava România a avut un profit mai mare cu 24% în 2019

Ion Surdu

Compania Cloud Treats din Cluj, aplicaţie pentru comenzi online de mâncare în grup

Stefana Muresan

Cum arată noul sediu al NTT DATA din Brașov

Nora Dumitrescu

Stratulat Albulescu advises Motion Equity Partners on the Romanian component of its investment in Educastream

Transilvania Business

Traficul de internet mobil s-a dublat in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada din 2016

Stefana Muresan

Bursele ANIS 2020. Cadrele didactice universitare se pot înscrie pentru a beneficia de sponsorizări în valoare de 5.000 de euro/proiect

Ion Surdu

Care sunt așteptările tale de la o agenție de marketing digital?

A. I.

O importantă companie germană din automotive îşi mută centrul de dezvoltare în clădirea ISHO din Timişoara

Robert Bloancă

Cluj Innovation Days: Colaborarea între mediul de afaceri și cel de cercetare, o necesitate

Stefana Muresan

Qubiz nominalizată la premiul pentru cel mai bun loc de muncă din Europa

Traian Dan

Un canal online pentru copii, lansat de doi antreprenori din Iaşi, premiat de Google cu “butonul de diamant”

redactia

Visma Software se extinde în Sibiu și Timișoara

Stefana Muresan

Telekom, lucrări finalizate în 300 localități prin Proiectul Ro-Net

Stefana Muresan

Leave a Comment