Atos, unul dintre principalii furnizori internaționali de servicii IT, anunță că business-ul din România a atins o cifră de afaceri de 54,2 milioane euro în 2016, în creștere cu 20% față de 2015. De asemenea, echipa locală a companiei franceze a ajuns la nivelul de 1.711 angajați și va continua să se extindă și în acest an.
Atos a înregistrat rezultate financiare record la nivel global pentru 2016, cu venituri de 11,71 miliarde euro, în creștere cu 9,7% față de anul precedent. Profitul net a atins valoarea de 620 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 41,9% față de 2015. Totodată, compania a încheiat anul 2016 cu un număr total de angajați la nivel global de peste 100.000, în creștere față de nivelul de 91.322 de la finalul anului 2015.
„Creșterile pe toate liniile de business, înregistrate în 2016, au avut la bază inovațiile în ceea ce privește serviciile dedicate securității cibernetice, automatizării și analizei datelor, care au răspuns nevoilor clienților noștri care se află într-un proces de digitalizare accelerat. La nivel local, anul 2016 a marcat și deschiderea noului centru de operațiuni de securitate din Timișoara, care deservește un număr în creștere de clienți din România și din afara țării, urmând să dezvoltăm echipele locale și în acest an”, a declarat Cătălina Dodu, Country Manager Atos România.
Cea mai mare parte a veniturilor globale, 6,59 miliarde euro, a fost generată de serviciile de management al infrastructurii și datelor, în contextul în care tot mai mulți clienți au trecut în ultimul an la o infrastructură cloud hybrid.
Soluțiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde euro, cea mai mare parte a creșterii fiind susținută de piețele din Germania și Franța.
În ceea ce privește segmentul de Big Data și securitate, acesta a înregistrat venituri de 666 milioane de euro. Cererea pentru HPC (High Performance Computing) a rămas una solidă, având în vedere nevoile de procesare a datelor în creștere ale clienților, la fel ca cea pentru soluțiile de encriptare, management al accesului și testare a intruziunilor. A crescut, de asemenea, și cererea pentru centrele operaționale de securitate, care oferă protecție non stop pentru clienți din întreaga lume.
Totodată, brandul Worldline, lider european în servicii de business și plăţi tranzacţionale, a generat venituri de 1,26 miliarde euro. Mai mult, în trimestrul patru, acesta a integrat și compania Equens, jucător important pe piața de plăți la nivel european.
În 2016, veniturile globale Atos au crescut în toate verticalele de business, cea mai mare pondere având-o zona de producție, retail și transport, de 4,05 miliarde euro. Aceasta a fost urmată de sectorul public și sănătate (3,32 miliarde euro), telecomunicații, media și utilități (2,35 miliarde euro) și servicii financiare (1,97 miliarde euro).
Despre Atos SE
Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.
Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.
Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris.
Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.
Citește și:
Modernizarea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai din Oradea a ajuns la 55%
Lucrările sunt executate de firma Construcții Bihor, valoarea acestora este de circa 10 milioane de lei, iar termenul de…
8 noiembrie 2024
Bitdefender va susține un curs de incidente de securitate la “Babeș-Bolyai”
Din anul universitar 2024-2025, compania se va implica în programul de master în securitate cibernetică prin oferirea unui…
7 noiembrie 2024
Brokerii clujeni: trecerea de la Orange la Vodafone a afectat afacerile LIH
Specialiștii în piața de capital de la BRK Financial Group Cluj estimează o apreciere cu 10% a acțiunilor…
6 noiembrie 2024
Soluții avansate pentru industria prelucrării metalului la Demo Metal Brașov
În perioada 12-14 noiembrie 2024, Brașov va găzdui cea de-a VII-a ediție Demo Metal, eveniment emblematic dedicat inovației…
6 noiembrie 2024
Echipa de robotică 4K1 din Oradea va reprezenta România la Tokyo
O echipă din Oradea, din cadrul clubului RoboManiacs, va reprezenta România la cea mai mare competiție de Sumo…
6 noiembrie 2024
Peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii UVT
Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută finalizarea procesului de evaluare tehnică și financiară în cadrul a două apeluri…
4 noiembrie 2024
Orașe inteligente și inovație urbană – Integrarea călătoriilor și a durabilității
Camera de Comerț Britanico-Română organizează pe 14 noiembrie, la Hotel Traian Iași, începând cu ora 10:00, evenimentul intitulat Smart…
4 noiembrie 2024
Tendințe, servicii și produse de ultimă generația la Industry Expo
Ultimele tendințe și cele mai noi servicii și produse din tehnologie au fost prezentate la EMSETECH, Târgul Internațional…
4 noiembrie 2024