Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Atos, cifră de afaceri de 54,2 milioane euro în 2016

Atos, unul dintre principalii furnizori internaționali de servicii IT, anunță că business-ul din România a atins o cifră de afaceri de 54,2 milioane euro în 2016, în creștere cu 20% față de 2015. De asemenea, echipa locală a companiei franceze a ajuns la nivelul de 1.711 angajați și va continua să se extindă și în acest an.
Atos a înregistrat rezultate financiare record la nivel global pentru 2016, cu venituri de 11,71 miliarde euro, în creștere cu 9,7% față de anul precedent. Profitul net a atins valoarea de 620 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 41,9% față de 2015. Totodată, compania a încheiat anul 2016 cu un număr total de angajați la nivel global de peste 100.000, în creștere față de nivelul de 91.322 de la finalul anului 2015.
„Creșterile pe toate liniile de business, înregistrate în 2016, au avut la bază inovațiile în ceea ce privește serviciile dedicate securității cibernetice, automatizării și analizei datelor, care au răspuns nevoilor clienților noștri care se află într-un proces de digitalizare accelerat. La nivel local, anul 2016 a marcat și deschiderea noului centru de operațiuni de securitate din Timișoara, care deservește un număr în creștere de clienți din România și din afara țării, urmând să dezvoltăm echipele locale și în acest an”, a declarat Cătălina Dodu, Country Manager Atos România.
Cea mai mare parte a veniturilor globale, 6,59 miliarde euro, a fost generată de serviciile de management al infrastructurii și datelor, în contextul în care tot mai mulți clienți au trecut în ultimul an la o infrastructură cloud hybrid.
Soluțiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde euro, cea mai mare parte a creșterii fiind susținută de piețele din Germania și Franța.
În ceea ce privește segmentul de Big Data și securitate, acesta a înregistrat venituri de 666 milioane de euro. Cererea pentru HPC (High Performance Computing) a rămas una solidă, având în vedere nevoile de procesare a datelor în creștere ale clienților, la fel ca cea pentru soluțiile de encriptare, management al accesului și testare a intruziunilor. A crescut, de asemenea, și cererea pentru centrele operaționale de securitate, care oferă protecție non stop pentru clienți din întreaga lume.
Totodată, brandul Worldline, lider european în servicii de business și plăţi tranzacţionale, a generat venituri de 1,26 miliarde euro. Mai mult, în trimestrul patru, acesta a integrat și compania Equens, jucător important pe piața de plăți la nivel european.
În 2016, veniturile globale Atos au crescut în toate verticalele de business, cea mai mare pondere având-o zona de producție, retail și transport, de 4,05 miliarde euro. Aceasta a fost urmată de sectorul public și sănătate (3,32 miliarde euro), telecomunicații, media și utilități (2,35 miliarde euro) și servicii financiare (1,97 miliarde euro).
Despre Atos SE
Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.
Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.
Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris.
Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wizz Air şi Blue Air, noi curse din Cluj-Napoca

Articolul următor

Arabesque, investiţie de 10 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share