Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cetatea Devei, promovată de chinezi

Cetatea Deva va fi introdusă într-un circuit turistic european, după ce fortificaţia medievală a atras atenţia touroperatorilor chinezi prezenţi la prima ediţie a Forumului pentru turism „Romanian Chinese Travel Forum”, desfăşurat la Bucureşti, la finele săptămânii trecute.
Evenimentul a reunit peste 80 de specialişti în domeniu, reprezentanţi ai unor agenţii de turism din Franţa, Italia, Germania, Austria, China şi România. În cadrul forumului, au fost aduse în discuţie mai multe atracţii turistice din Hunedoara, iar chinezii s-au arătat interesați de frumusețile județului, dar, mai ales de Cetatea Devei, pe care vor să o includă într-un circuit turistic.
„Suntem păstrătorii a peste 400 de obiective turistice. Touroperatorii chinezi s-au arătat interesaţi să le promoveze în circuite europene. Vom mai avea o întâlnire pentru a stabili, împreună, un circuit turistic de câteva zile prin tot judeţul. Putem atrage vizitatori de toate vârstele şi categoriile pentru că aici pot practica toate tipurile de turism – de la turismul cultural, balnear, de recreere sau rural până la turismul sportiv şi extrem”, a declarat Alin Suciu, directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, citat de Glasul Hunedoarei.
2017, record de turiști
Aproape 7.500 de turişti au vizitat Cetatea Deva în primele două luni ale anului 2017, de şase ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi dublu faţă de intervalul ianuarie-februarie 2015. Statistica include doar turiştii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii. Preţul unui bilet pentru telecabină este 10 lei (în cazul unei călătorii dus-întors) şi 6 lei (în cazul unei călătorii dus sau întors).
Copiii, studenţii şi pensionarii plătesc 5 lei pentru o călătorie dus-întors şi 3 lei pentru o călătorie dus sau întors. În primele două luni ale anului 2016, însă, accesul vizitatorilor la Cetatea Devei a fost restricţionat, monumentul istoric putând fi vizitat doar în mică parte. Din luna aprilie, după finalizarea lucrărilor de restaurare la incintele II şi III ale Cetăţii Devei, turiştii au putut să o viziteze fără restricţii. Anul trecut, numărul celor care au ajuns în cetatea medievală, urcând cu telecabina, a fost de aproape 190.000 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Cons Electrificarea Instal din Timișoara, electricieni din Serbia

Articolul următor

Life is Hard, profit de 500.000 lei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share