Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industria IT, alături de Primărie în implementarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraş inteligent

IT

Utilizarea tehnologiei pentru cresterea calitatii vietii in Cluj-Napoca, pentru o administratie deschisa si un oras inteligent, este o prioritate cheie a municipalitatii clujene. Pentru o colaborare mai stransa si eficienta intre comunitatea de IT si administratia locala, Primaria Cluj-Napoca a constituit la inceputul anului 2017, alaturi de cele doua clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat si Inovare in IT.
Reprezentantii industriei IT, desemnati in acest Consiliu Consultativ de catre clusterele ARIES Transilvania si Cluj IT, s-au reunit la Primaria Cluj-Napoca. Alaturi de primarul Emil Boc, la intalnire a participat si Calin Hintea, decanul Facultatii de stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii si coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020.
A fost a doua intrunire a Consiliului Consultativ din acest an, iar subiectele principale au constat in: actualizarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oras inteligent – componenta de e-guvernare si IT din cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului 2014-2020; stabilirea calendarului de activitati in vederea adoptarii noii strategii pana la finalul anului 2017; organizarea celei mai importante conferinte pe inovare a Comisiei Europene, Open Innovation 2.0, ce va fi gazduita de Cluj-Napoca in perioada 10-14 iunie a.c.;demararea unui program de voluntariat pentru inovare si IT in cadrul Primariei, dedicat celor care activeaza in industrie si doresc sa se implice spre beneficiul tuturor cetatenilor Clujului.
Prin propunerea inaintata primarului Emil Boc, reprezentantii industriei IT se angajeaza sa organizeze finantarea si procesul de elaborare a Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oras inteligent.
“Industria IT clujeana este o forta de necontestat, un motor pentru economia Clujului si un avantaj competitiv al nostru pe termen lung, alaturi de Universitate si de tinerii care au ales sa studieze si sa lucreze aici. Acest proiect este un nou exemplu de implicare pentru dezvoltarea comunitatii noastre si arata faptul ca, la Cluj-Napoca, am reusit sa cream un model de constructie comunitara in care fiecare isi ofera expertiza pentru interesul public – dezvoltarea orasului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
“Colaborarea intre industria IT si administratia locala a inceput cu formularea strategiei de e-guvernare, parte a strategiei municipiului Cluj-Napoca, in 2014. O parte dintre proiectele propuse au fost abordate, iar alte initiative ulterioare, inovatoare, au fost implementate impreuna cu industria IT locala. Dar o strategie pentru un oras inteligent presupune abordarea mai multor tematici, astfel ca este necesara actualizarea initiativei initiale pentru a fi acoperitoare si adaptata evolutiei tehnologice.
Ne dorim ca, prin rezultatele acestei colaborari, sa crestem calitatea vietii in oras, sa stabilim un reper de calitate a serviciilor oferite de oras cetatenilor si vizitatorilor si sa stabilim un nou standard de colaborare intre industria IT si administratia locala”, au specificat semnatarii propunerii, reprezentantii Cluj IT Cluster si Aries Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CA Technologies – lider pe piața soluțiilor de autentificare avansată

Articolul următor

CNAIR - 12 oferte pentru realizarea lotului Târgu Mureș-Ungheni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share