Cluj IT&C

Industria IT, alături de Primărie în implementarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraş inteligent

IT

Utilizarea tehnologiei pentru cresterea calitatii vietii in Cluj-Napoca, pentru o administratie deschisa si un oras inteligent, este o prioritate cheie a municipalitatii clujene. Pentru o colaborare mai stransa si eficienta intre comunitatea de IT si administratia locala, Primaria Cluj-Napoca a constituit la inceputul anului 2017, alaturi de cele doua clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat si Inovare in IT.
Reprezentantii industriei IT, desemnati in acest Consiliu Consultativ de catre clusterele ARIES Transilvania si Cluj IT, s-au reunit la Primaria Cluj-Napoca. Alaturi de primarul Emil Boc, la intalnire a participat si Calin Hintea, decanul Facultatii de stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii si coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020.
A fost a doua intrunire a Consiliului Consultativ din acest an, iar subiectele principale au constat in: actualizarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oras inteligent – componenta de e-guvernare si IT din cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului 2014-2020; stabilirea calendarului de activitati in vederea adoptarii noii strategii pana la finalul anului 2017; organizarea celei mai importante conferinte pe inovare a Comisiei Europene, Open Innovation 2.0, ce va fi gazduita de Cluj-Napoca in perioada 10-14 iunie a.c.;demararea unui program de voluntariat pentru inovare si IT in cadrul Primariei, dedicat celor care activeaza in industrie si doresc sa se implice spre beneficiul tuturor cetatenilor Clujului.
Prin propunerea inaintata primarului Emil Boc, reprezentantii industriei IT se angajeaza sa organizeze finantarea si procesul de elaborare a Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oras inteligent.
“Industria IT clujeana este o forta de necontestat, un motor pentru economia Clujului si un avantaj competitiv al nostru pe termen lung, alaturi de Universitate si de tinerii care au ales sa studieze si sa lucreze aici. Acest proiect este un nou exemplu de implicare pentru dezvoltarea comunitatii noastre si arata faptul ca, la Cluj-Napoca, am reusit sa cream un model de constructie comunitara in care fiecare isi ofera expertiza pentru interesul public – dezvoltarea orasului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
“Colaborarea intre industria IT si administratia locala a inceput cu formularea strategiei de e-guvernare, parte a strategiei municipiului Cluj-Napoca, in 2014. O parte dintre proiectele propuse au fost abordate, iar alte initiative ulterioare, inovatoare, au fost implementate impreuna cu industria IT locala. Dar o strategie pentru un oras inteligent presupune abordarea mai multor tematici, astfel ca este necesara actualizarea initiativei initiale pentru a fi acoperitoare si adaptata evolutiei tehnologice.
Ne dorim ca, prin rezultatele acestei colaborari, sa crestem calitatea vietii in oras, sa stabilim un reper de calitate a serviciilor oferite de oras cetatenilor si vizitatorilor si sa stabilim un nou standard de colaborare intre industria IT si administratia locala”, au specificat semnatarii propunerii, reprezentantii Cluj IT Cluster si Aries Transilvania.

Related posts

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

UBB, oficial în Liga Universităților Internaționale de Excelență

redactia

Compania Cloud Treats din Cluj, aplicaţie pentru comenzi online de mâncare în grup

Stefana Muresan

Farmec își va recicla ambalajele de cosmetice

Nora Dumitrescu

Chipsuri de sfeclă de zahăr și praline imprimate 3D, printre cele 80 de produse prezentate de USAMV Cluj-Napoca, la Salonul ”Pro Invent 2019”

Stefana Muresan

AjutamRomania.ro, platforma dedicată nevoilor unităților medicale în lupta cu COVID-19

Ligia Voro

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

Inteligența artificială și realitatea virtuală, într-un eveniment cu 3.000 de oameni la Cluj

Nora Dumitrescu

Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Investiţii substanţiale ale CJ Cluj pentru creşterea calităţii serviciilor medicale

Stefana Muresan

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Ligia Voro

Norvegienii de la Visma Software România au în plan angajarea a peste 100 de persoane

redactia

Digi cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Stefana Muresan

ING Bank devine în acest an 100% disponibilă pe smartphone

Papuc Irina

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

Cele mai multe firme radiate sunt în comerț

Nora Dumitrescu

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

Soft folosit de bancherii de pe Wall Street cu profit de peste 700.000 de Euro, dezvoltat de doi târgumureșeni

Stefana Muresan

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

O firmă de IT a reușit să aibă în portofoliu 30% din piața de real-estate din București

Stefana Muresan

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Devierea Someşului Mic pentru extinderea Aeroportului Cluj-Napoca, buget de 110 milioane de lei

redactia

Fiscul clujean îi ține pe contribuabili acasă

Nora Dumitrescu

Regina Maria deschide în decembrie primul spital privat cu servicii integrate din Transilvania. Investiție de 15 mil. euro

redactia

Leave a Comment