Utilizarea tehnologiei pentru cresterea calitatii vietii in Cluj-Napoca, pentru o administratie deschisa si un oras inteligent, este o prioritate cheie a municipalitatii clujene. Pentru o colaborare mai stransa si eficienta intre comunitatea de IT si administratia locala, Primaria Cluj-Napoca a constituit la inceputul anului 2017, alaturi de cele doua clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat si Inovare in IT.
Reprezentantii industriei IT, desemnati in acest Consiliu Consultativ de catre clusterele ARIES Transilvania si Cluj IT, s-au reunit la Primaria Cluj-Napoca. Alaturi de primarul Emil Boc, la intalnire a participat si Calin Hintea, decanul Facultatii de stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii si coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020.
A fost a doua intrunire a Consiliului Consultativ din acest an, iar subiectele principale au constat in: actualizarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oras inteligent – componenta de e-guvernare si IT din cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului 2014-2020; stabilirea calendarului de activitati in vederea adoptarii noii strategii pana la finalul anului 2017; organizarea celei mai importante conferinte pe inovare a Comisiei Europene, Open Innovation 2.0, ce va fi gazduita de Cluj-Napoca in perioada 10-14 iunie a.c.;demararea unui program de voluntariat pentru inovare si IT in cadrul Primariei, dedicat celor care activeaza in industrie si doresc sa se implice spre beneficiul tuturor cetatenilor Clujului.
Prin propunerea inaintata primarului Emil Boc, reprezentantii industriei IT se angajeaza sa organizeze finantarea si procesul de elaborare a Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oras inteligent.
“Industria IT clujeana este o forta de necontestat, un motor pentru economia Clujului si un avantaj competitiv al nostru pe termen lung, alaturi de Universitate si de tinerii care au ales sa studieze si sa lucreze aici. Acest proiect este un nou exemplu de implicare pentru dezvoltarea comunitatii noastre si arata faptul ca, la Cluj-Napoca, am reusit sa cream un model de constructie comunitara in care fiecare isi ofera expertiza pentru interesul public – dezvoltarea orasului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
“Colaborarea intre industria IT si administratia locala a inceput cu formularea strategiei de e-guvernare, parte a strategiei municipiului Cluj-Napoca, in 2014. O parte dintre proiectele propuse au fost abordate, iar alte initiative ulterioare, inovatoare, au fost implementate impreuna cu industria IT locala. Dar o strategie pentru un oras inteligent presupune abordarea mai multor tematici, astfel ca este necesara actualizarea initiativei initiale pentru a fi acoperitoare si adaptata evolutiei tehnologice.
Ne dorim ca, prin rezultatele acestei colaborari, sa crestem calitatea vietii in oras, sa stabilim un reper de calitate a serviciilor oferite de oras cetatenilor si vizitatorilor si sa stabilim un nou standard de colaborare intre industria IT si administratia locala”, au specificat semnatarii propunerii, reprezentantii Cluj IT Cluster si Aries Transilvania.
Citește și:
Delia Ungur, manager EBM-PAPST: Tot mai multe companii vor aplica strategia „local-for-local”
În contextul scumpirilor de pe piața energiei și a crizei semiconductorilor și a plasticului, precum și a războiului…
29 mai 2022
Profesorii școlilor din Sălaj, aduși în halele Silcotub
Un grup de profesori ai Liceului Tehnologic Mihai Viteazul (LTMV) a fost pus la curent cu noile tehnologii…
29 mai 2022
De la Satu Mare, la nivel național
Samus Lact vrea să rezolve problemele din sectorul taurin de la nivel național prin înființarea UNCST – BOVICOOP.…
29 mai 2022
Drumul expres M44 din Ungaria va fi conectat cu Drumul expres Oradea – Arad
Ungurii vor să conecteze Drumul expres M44 cu Drumul expres Oradea – Arad. Acordul privind prelungirea drumului expres…
28 mai 2022
Sibiul, Brașovul și Oradea în topul scumpirii locuințelor în trimestrul I 2022
Datele Indexului imobiliar național Kiwi Finance, bazat pe informațiile de tranzacționare reale ale imobilelor, arată că imobilele din…
28 mai 2022
Tehnologia multimedia pătrunde în Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) a introdus tehnologia multimedia și aparatura de realitate virtuală (VR) în cadrul instituției.…
28 mai 2022
Bio Culture trece la ambalajele exclusiv biodegradabile
Producătorul clujean de tomate Bio Culture va schimba ambalajele clasice cu unele biodegradabile, a anunțat fondatoarea Alina Nedeluș.…
28 mai 2022
Parcare subterană cu 111 locuri în centrul municipiului Satu Mare
Primăria Satu Mare va scoate la licitație construirea unei parcări subterane în centrul municipiului Satu Mare. Parcarea ar…
28 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Un nou proiect imobiliar prinde contur în Sâncraiu de Mureș
Alexandru Sărmășan, în calitate de titular, […]
29 mai 2022
Bilanțul financiar al Aeroportului ”Transilvania” pe anul 2021
Consilierii județeni au aprobat joi, 26 mai, cu […]
28 mai 2022
Comercianții își reiau activitatea la Platoul Cornești
Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au […]
28 mai 2022
Blocuri noi de locuințe, în pregătire la Târgu Mureș
Alin Mureșan-Florea, titular al proiectului […]
28 mai 2022
Premiu important pentru Maurer Imobiliare
Compania Maurer Imobiliare a primit miercuri, 25 […]
28 mai 2022
Reautorizare pentru un complex de porcine mureșean
Conducerea Agenţiei pentru Protectia Mediului […]
28 mai 2022
Leco Impex. Pion de bază în agricultură și industrie, de 30 de ani!
O afacere de familie bazată de încredere, […]
27 mai 2022
ULTIMA ORĂ! Statul român, negocieri pentru cumpărarea Fabricii de zahăr din Luduș!
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, […]
26 mai 2022