Cluj Eveniment

Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referință în industria resurselor umane

La nivel european, inclusiv în România, se constată o situaţie critică în privinţa resurselor umane. Criza de personal determină companiile să-și motiveze angajaţii prin programe de lucru flexibile, beneficii salariale sau abonamente la săli de sport. Pe de altă parte, sute de mii de tineri nu-şi găsesc un loc de muncă, iar managerii constată că angajaţii buni lipsesc. Astfel de subiecte aduc în discuţie specialiştii din domeniul resurselor umane şi management prezenţi la HR Summit Cluj-Napoca.
Mai sunt trei săptămâni până la Conferinţa de Resurse Umane HR Summit Cluj-Napoca, desfăşurată în 29 – 30 martie, iar cele mai interesante tematici propuse abordează schimbările locului de muncă, programme de lucru flexibile – argumente pro şi contra, motivarea angajaţilor, talent management, change management sau aspecte legislative referitoare la timpul de lucru.
„Găsim răspunsuri de la oamenii cu experință, care înţeleg importanţa acestui domeniu, la întrebările principale ale celor care activează în departamentele de HR ale companiilor. Vorbim despre modele de urmat, dar şi despre recunoaşterea şi implementarea oportunităţilor. Peste 15 speakeri o să împărtăşească cunoştinţele strategice şi know-how-ul, ei fiind o sursă excelentă de inspiraţie pentru cei prezenţi la eveniment”, au declarat organizatorii evenimentului, reprezentanţii Libero Events.
Industria IT în România – 75.5000 de angajați, în peste 14.000 de companii
Nu este o noutate faptul că interesul pentru domeniul IT este foarte ridicat în România. Numai în 2014 veniturile cumulate ale companiilor din IT – aproximativ 14.000 – a fost de 4 miliarde de euro, informează un studiu realizat de Clusterul iTech Transilvania. Cu asemenea sume şi locurile de muncă sunt multe: 75.500 de angajaţi înregistraţi în România, cu un salariu mediu de circa 2600 de lei.
“Joburile din zona de IT şi inginerie vor continua să dea bătăi de cap companiilor care vor avea nevoie de tot mai mulţi specialişti, iar bătălia dintre companii pentru aceste resurse va fi acerbă”, spune într-un interviu pentru o revistă de specialitate Elena Antoneac, Managing Partner GMS-T la Nestlers Group.
Elena Antoneac, cu peste 13 ani de experienţă în domeniul HR, a consiliat mai mult de 2000 de migranţi din mai mult de 40 de ţări în materie de taxe şi imigraţie. Elena Antoneac joacă un rol activ în încercarea de a schimba Legea Imigraţiei în România astfel încât să fie mai potrivită pentru nevoile şi cererile pieţei muncii şi să ajute companiile locale în încercarea de a atrage forţa de muncă necesară. Elena este speaker în cadrul conferinței de resurse umane HR Summit Cluj, unde discută despre mobilitatea forței de munca – provocări și soluții.
Pot sporurile, team building-urile sau implicarea socială să-i motiveze pe angajaţi?
“Lucrez de la 18 ani, şi am fost profesoară, am lucrat în corporaţii, în companii mici, dar şi singură, că freelancer. Când activăm în domeniul asigurărilor, discuţiile purtate cu majoritatea clienţilor erau despre cum să motiveze şi să retina angajaţii, iar eu nu le putem oferi ceva complex. Apoi mi s-a oferit posibilitatea de a lucra în compensare&beneficii şi de a putea construi un business de la zero, acoperind toate ariile de HR. Mă bucur şi acum că am avut curaj, s-a dovedit a fi cea mai frumoasă alegere”, afirmă Oana Datki, Managing Partner Consulteam.
Oana discută la HR Summit Cluj despre motivarea angajaților, ea fiind implicată în studiul anual la nivel internaţional al salariilor. În ultimii 19 ani ea a activat în organizaţii internaţionale, câştigând o vastă experienţă în vânzări sau consultanţă în resurse umane.
KPMG Belgia & Lyst, UK: studii de caz și insight-uri, la HR Summit Cluj
How to Drive Engagement & Retention through World Class Onboarding, este studiul de caz despre care Wouter Van Linde, HR Director, KPMG Belgia, discuta la HR Summit Cluj. Pe parcursul workshop-ului pe care îl va susține, Wouter va discuta despre cum implicăm noua generație, despre întregul proces de retenție la nivelul Wordclass și despre implicația tehnologiei în cadrul acestui proiect.
Matt Buckland, Head of Talent & Human Resousces Lyst aduce în discuție în cadrul HR Summit Cluj, strategii și metode inovatoare de recrutare. “Când ne aflăm la un interviu, căutăm persoane potrivite, care dețin cunoștințe solide în domeniu. În același timp, acestea trebuie să dețină și o serie de soft skills – acestea ne fac oameni. Recrutarea este despre conexiune”, susţine Matt. El este prezent în sesiunea plenară a conferinței, unde va dezbate noutată din domeniul recrutării.
Conferința HR Summit se află la a XII – a ediție la nivel național și are loc în 29 și 30 martie, la Impact Hub Cluj-Napoca.
Conferința este susținută de: Great People Inside, Marsh Broker, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Siveco România, Nestlers Group, Noerr, Black Card Events, Hart Consulting, Psychometric Systems, Romanian Software, HRM Force, Euro GSM, Edenred, GentLab, Kommio, Autoworld.

Related posts

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Cluj: Proiectul de extindere a parcului TETAROM I a fost finalizat

Stefana Muresan

Sute de invenții inedite, din țară și din străinătate, la Salonul Internațional PRO INVENT 2018!

Stefana Muresan

Trasee culturale de plimbare în Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Living in luxury by Platinia

Ligia Voro

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Stefana Muresan

ROFMA vă invită la Conferința Internațională de Facility Management, ROFMEX 2017

Ionut Oprea

ABSL invites you to Timișoara Business Mixer 2019 on October 16th

Ionut Oprea

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

redactia

Clujenii și brașovenii comandă online mâncare de peste 50 de lei

Nora Dumitrescu

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Topul salariilor pe judeţe

Stefana Muresan

Arhitectura, factor cheie in evolutia oraselor

Transilvania Business

Specialiștii în marketing se întâlnesc săptămâna viitoare la Cluj

Transilvania Business

AGRARIA 2019: 25 de ani de susţinere a agriculturii româneşti

Stefana Muresan

BusinessMark: Specialiștii în resurse umane, din țară și străinătate, se reunesc pentru două zile la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Totul despre workplace, property și facility management: Începe ROFMEX 2018, cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est

redactia

#NOVEMBarh: 300 de arhitecți și invitați au pe 24 noiembrie un maraton de idei despre spațiile în care trăim

redactia

Cea mai mare conferință de branding a regiunii

Stefana Muresan

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

Electrogrup va primeni cu 4,5 milioane de euro străzile din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

CFR Infrastructură a deschis zeci de șantiere în Regionala Cluj

Nora Dumitrescu

Studenţii UBB au fondat propria Societate Antreprenorială Studenţească

Stefana Muresan

AMCOR vă invită să participați la o nouă sesiune de certificare internațională CMC

Stefana Muresan

Leave a Comment