Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dan Minulescu preia controlul La Lorraine România

Omul de afaceri Dan Minulescu, proprietarul Macromex, una dintre cele mai mari companii de distribuție a bunurilor de larg consum, își va majora indirect participația la firma La Lorraine Romania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală a produselor de panificație, principal furnizor de panificație congelată din România, și va deține 50% din părțile sociale, belgienii de la La Lorraine Bakery Group urmând să rămână cu 49,9% din capital, scrie profit.ro.
Belgienii care lucrează cu omul de afaceri români sunt printre cei mai importanți antreprenori din domeniul panificației, având 11 fabrici în Europa și relații comerciale cu 25 de țări.
La acest moment, Macromex deține doar 1% din capitalul social al La Lorraine SRL și va rămâne cu acest portofoliu de părți sociale. În schimb, portofoliul firmei cipriote Strapfield Limited, de 49%, evaluat la circa 1 milion de euro, va fi transferat firmei M. Bakeries, controlată tot de Macromex.
În urma acestei operațiuni, Strapfield va ieși din acționariatul La Lorraine SRL, iar Macromex va controla direct 1% și indirect încă 49% din părțile sociale. Belgienii de la La Lorraine Bakery Group vor rămâne cu 23,9%, restul părților sociale (26,02%) revenind firmei Sligo, controlată tot de belgieni.
Astfel, omul de afaceri român Dan Minulescu va controla 50% din părțile sociale, iar belgienii doar 49,9%.
Produsele La Lorraine Romania sunt distribuite prin intermediul Macromex, lider în distribuția produselor cu temperatură controlată.
Macromex, pe piață din 1993, are în portofoliu branduri proprii precum Corso și La Strada (înghețată), dar și mărci partenere precum La Lorraine (panificație congelată) sau President (lactate). Pentru 2015, firma, cu 333 angajați, a raportat un profit net puțin peste 1 milion de lei.
La Lorraine România este un joint venture între Macromex și belgieni, iar fabrica La Lorraine România, din Câmpia Turzii, cu 102 angajați, deschisă în septembrie 2011, este prima fabrică de panificație congelată ultramodernă din România. Pentru 2015 a raportat un profit net de 11,4 milioane lei.
La Lorraine Bakery Group este o întreprindere de familie 100% belgiană, parte din concernul Vanobake NV, având 3.434 de muncitori și atingând în 2015 o cifră de afaceri de 620 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sute de feluri de vin, expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST

Articolul următor

Auchan, venituri de 52,8 miliarde euro, în creștere cu 0,7%, anul trecut

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share