Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Preh, reprezentanţă la Iași

Grupul german Preh îşi extinde afacerile la Iaşi, unde urmează să deschidă săptămâna viitoare o reprezentanţă în care vor lucra peste 50 de angajaţi. Inaugurarea oficială va fi precedată de o vizită pe care o va întreprinde la Primăria Municipiului Iaşi o delegaţie din care vor face parte Jochen Ehrenberg, CTO global grup Preh, Mihaela Forgaciu, director general al Preh România, şi Andreas Martin, development site manager al investiţiei de la IaşI, arată oficialii Primăriei pe pagina de Facebook.
Grupul Preh a închiriat deja o serie de birouri în Iaşi, fiind în perioada de amenajări. Pe 14 martie este programată inaugurarea unei staţii de încărcare maşini electrice. Vor mai avea loc întâlniri la Camera de Comerţ, Universitatea Tehnică şi Centrul Cultural German. Planurile companiei vizează pe termen mediu deschiderea unei unităţi de producţie în judeţul Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro.
Preh este furnizor de origine germană din industria automotive, fondat în 1919, cu prezenţa în mai multe ţări, inclusiv România (la Ghimbav, judeţul Braşov). Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi anul trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic, baterii şi sisteme de asamblare). Fabrica din Braşov s-a deschis în 2009, pe lângă activitatea de producţie fiind întreprinse şi operaţiuni de dezvoltare SW, HW şi testare.
Preh România intenţionează să mai recruteze în acest an încă aproximativ 100 de oameni pentru fabrica de componente auto din localitatea Ghimbav, de lângă Braşov, după ce anul trecut compania a ajuns la aproximativ 1.000 de angajaţi.
La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutor financiar pentru fermierii care deţin între 3 şi 9 vaci

Articolul următor

Pehart Tec Group, investiție de 7 mil. euro în noi capacităţi de producţie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share