Auto Bihor

Oradea: Eberspaecher, investiţie de 25 mil. euro în utilaje, în acest an

Producătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher Exhaust Technology România, subsidiara locală a grupului german Eberspächer, a bugetat pentru acest an o investiţie de 25 mil. euro în utilaje de producţie aferente noilor proiecte ale companiei.
Germanii au investit anul trecut încă 17,5 mil. euro în terenul, clădirea şi utilajele necesare demarării producţiei în parcul industrial de la Oradea. Eberspächer a deschis oficial în toamna anului trecut o fabrică la Oradea, în care sunt produse ţevi şi con-vertoare catalitice pentru industria auto, unde în prezent lu¬crează 155 de oameni, potrivit zf.ro.
”Capacitatea actuală de producţie este de 100.000 de ţevi de exhaustare şi de 250.000 de convertoare catalitice, iar până în 2018 capacitatea se va tripla la ţevi şi se va dubla la convertoarele catalitice. Până la finalul acestui an ne propunem să ajungem la 300 de angajaţi şi căutăm oameni din toate domeniile, de la ingineri calitate producţie, ingineri sistem calitate, inginer producţie, HR generalis, manager producţie până la stivuitorişti sau operatori CNS”, a declarat Sorin Homescu, directorul fabricii Ebers¬paecher din Oradea, pentru zf.ro.
Fabrica are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este supra¬faţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni pe un teren de circa 11 hectare din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea. Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fos¬tului centru de producţie şi suport Emerson, actualul sediu Nidec (anul trecut operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate inte¬gral de japonezii de la Nidec Corporation).
”Producem pentru toţi marii con¬struc¬tori auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW, dar colaborăm şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer). Proiectele noi prevăd dezvoltarea de convertoare catalitice pentru Renault, FIAT şi Jaguar Land Rover”, a mai spus Homescu.
Compania Eberspaecher Exhaust Technology România a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, cu sediul central în Oradea, judeţul Bihor. Oficialii Eberspaecher estimează că 2017 va fi un an de creştere pentru toate companiile din domeniul tehnologiei sistemelor de exhaustare pentru industria auto.
Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. În prezent grupul german are peste 60 de fabrici în 25 de ţări.
Parc industrial dezvoltat pe 130 de hectare la Oradea
Parcul industrial din Oradea, unde în prezent funcţionează fabrica Eberspaecher, are o suprafaţă totală de 130 de hectare, iar preţul terenului porneşte de la 8 euro mp, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea. Cele mai importante companii prezente aici sunt producătorul de componente auto Faist Mekatronic, producătorul de componente electronice Plexus, concernul japonez Nidec, dar şi compania coreeană Shinheung Electronics.
Parcul industrial din Oradea a fost constituit printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 2008 şi este controlat de primăria din Oradea, prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, care mai deţine şi Parcurile Industriale II şi III.

Related posts

Producția de automobile în România a crescut în luna februarie cu peste 7%. Dacia Duster și Ford Ecosport & Puma, în top

Papuc Irina

Lotus Center a cumpărat complexul multifuncțional Oradea Plaza

Traian Dan

POZITIV TB: Vlad Sarca – Director EGV International – „Este nevoie de o infuzie masivă de capital în economie”

Traian Dan

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ligia Voro

Leader Team Broker – “Asiguratul care are CASCO, bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii ”

Ligia Voro

Bihor: Primul centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani

Stefana Muresan

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

Turism Băile Felix a cumpărat 555.000 de acţiuni SIF Oltenia, în ultima şedinţă din 2018

redactia

Contractul pentru achiziția de 35 de noi troleibuze și autobuze hibrid în Brașov, semnat azi

Ligia Voro

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

CJ Bihor a semnat contractele de execuție pentru primele două bazine didactice de înot de la Săcueni şi Nucet

redactia

Producătorul de anvelope Michelin, cu fabrică în Zalău, cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei

Stefana Muresan

Porsche Engineering România își extinde echipa: peste 200 de angajați și 24 de studenți stagiari

Papuc Irina

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Clujul, Bihorul şi Maramureşul, judeţele preferate de turişti în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

În Ungaria, la vama Petea – Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare.

Gruita Ienasoiu

​Sala polivalentă din Oradea, prima de această anvergură realizată de Compania Naţională de Investiţii

redactia

Încă doi executanţi pentru Parcul industrial Săcueni

Traian Dan

Dezvoltarea sectorului IT, o prioritate pentru Oradea

Ligia Voro

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Americanii de la AVX cumpără fabrica de componente electronice TT Electronics din Timișoara

Stefana Muresan

Grupul Continental, de câștigat de pe urma alianţei dintre PSA Peugeot Citroen şi Opel

Stefana Muresan

Leave a Comment