Auto Bihor

Oradea: Eberspaecher, investiţie de 25 mil. euro în utilaje, în acest an

Producătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher Exhaust Technology România, subsidiara locală a grupului german Eberspächer, a bugetat pentru acest an o investiţie de 25 mil. euro în utilaje de producţie aferente noilor proiecte ale companiei.
Germanii au investit anul trecut încă 17,5 mil. euro în terenul, clădirea şi utilajele necesare demarării producţiei în parcul industrial de la Oradea. Eberspächer a deschis oficial în toamna anului trecut o fabrică la Oradea, în care sunt produse ţevi şi con-vertoare catalitice pentru industria auto, unde în prezent lu¬crează 155 de oameni, potrivit zf.ro.
”Capacitatea actuală de producţie este de 100.000 de ţevi de exhaustare şi de 250.000 de convertoare catalitice, iar până în 2018 capacitatea se va tripla la ţevi şi se va dubla la convertoarele catalitice. Până la finalul acestui an ne propunem să ajungem la 300 de angajaţi şi căutăm oameni din toate domeniile, de la ingineri calitate producţie, ingineri sistem calitate, inginer producţie, HR generalis, manager producţie până la stivuitorişti sau operatori CNS”, a declarat Sorin Homescu, directorul fabricii Ebers¬paecher din Oradea, pentru zf.ro.
Fabrica are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este supra¬faţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni pe un teren de circa 11 hectare din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea. Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fos¬tului centru de producţie şi suport Emerson, actualul sediu Nidec (anul trecut operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate inte¬gral de japonezii de la Nidec Corporation).
”Producem pentru toţi marii con¬struc¬tori auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW, dar colaborăm şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer). Proiectele noi prevăd dezvoltarea de convertoare catalitice pentru Renault, FIAT şi Jaguar Land Rover”, a mai spus Homescu.
Compania Eberspaecher Exhaust Technology România a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, cu sediul central în Oradea, judeţul Bihor. Oficialii Eberspaecher estimează că 2017 va fi un an de creştere pentru toate companiile din domeniul tehnologiei sistemelor de exhaustare pentru industria auto.
Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. În prezent grupul german are peste 60 de fabrici în 25 de ţări.
Parc industrial dezvoltat pe 130 de hectare la Oradea
Parcul industrial din Oradea, unde în prezent funcţionează fabrica Eberspaecher, are o suprafaţă totală de 130 de hectare, iar preţul terenului porneşte de la 8 euro mp, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea. Cele mai importante companii prezente aici sunt producătorul de componente auto Faist Mekatronic, producătorul de componente electronice Plexus, concernul japonez Nidec, dar şi compania coreeană Shinheung Electronics.
Parcul industrial din Oradea a fost constituit printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 2008 şi este controlat de primăria din Oradea, prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, care mai deţine şi Parcurile Industriale II şi III.

Related posts

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

Stefana Muresan

BMW, investiție de peste 1 miliard de euro la noua sa fabrică din Debrecen

Stefana Muresan

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Traian Dan

Prima Development Group a finalizat 640 de apartamente în 2021, în Oradea și București

Traian Dan

Oradea, “staţiune turistică de interes naţional”

Stefana Muresan

Continental în România

redactia

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

TAROM va opera curse din Oradea către Milano şi Barcelona

redactia

Electro-Mobility 2019: conducerea autonomă este dezvoltată de viitorii experți din domeniu

Stefana Muresan

Leoni caută 100 de oameni pentru fabrica de cablaje auto din Beiuș

redactia

În 2021, recensământul populației și locuințelor se va face online

Traian Dan

Test RT PCR cu rezultat în doar 60 minute, la Spitalul Municipal din Oradea

Traian Dan

Grupul Renault România a semnat Carta Diversității

Ion Surdu

Ryanair revine cu patru zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Conferința „Orașe și comunități. Viziune 2030″, joi 4 februarie, la Oradea

Traian Dan

Fabricile AdePlast funcționează în condiții normale

Ligia Voro

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Free Now ajunge în Brașov. Compania oferă servicii de taxi gratuite pentru primii 100.000 de pasageri

Papuc Irina

Târgul de Crăciun Oradea își va deschide porțile în 29 noiembrie

Traian Dan

Un orădean a scăpat de un credit de circa 52.000 de franci prin negociere

Traian Dan

Leave a Comment