București Eveniment

Concurs de proiecte digitale pentru studenţi creativi

Studenții care au idei de proiecte digitale inovatoare se pot înscrie până pe 31 martie la competiția cu premii în valoare totală de 12.000 Euro „Be an Innovator“ a companiei de consultanță în afaceri BearingPoint

Compania de consultanță în management și tehnologie BearingPoint invită studenții să participe la competiția de idei și start-up-uri „Be an Innovator“. Se caută idei inovatoare de proiecte care să se potrivească cu motoul „Go Digital“. Premiile sunt în valoare totală de 12.000 Euro. În plus, echipa câștigătoare va fi ajutată de experții BearingPoint timp de un an să îşi implementeze proiectul. Studenții de la universitățile și școlile de afaceri din Germania, Austria, Elveția și România își pot înregistra ideile de proiecte durabile și de viitor la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator şi pot trimite aplicaţia până pe 31 martie la innovator@bearingpoint.com

După primirea tuturor proiectelor, BearingPoint le va analiza și va stabili echipele de finaliști care urmează să își prezinte ideile la data de 5 mai 2017 în fața juriului ales de BearingPoint. Câştigătorii vor fi anunțați în cadru festiv, cu această ocazie fiind înmânate şi premiile. În plus, evenimentul oferă tinerilor dezvoltatori o ocazie bună de a face schimb de idei cu alte start-up-uri, precum și cu partenerii și instructorii BearingPoint. Pentru a-și pregăti prezentarea finală, echipele de finaliști pot apela la sesiunile de instruire și la celelalte instrumente de sprijin oferite de firma de consultanță.

Schimb de idei la nivel internațional

Prin intermediul acestei competiții, compania de consultanță își reiterează angajamentul de a ajuta tinerii talentaţi şi creativi să îşi finanţeze proiectele mai ample din mediul digital. Compania este interesată mai ales de parteneriate pe termen lung. Competiţia stimulează schimbul de idei în Germania, Austria, Elveţia şi România, oferind posibilitatea de a le implementa în proiecte concrete.

„Ultimele competiţii au arătat cât de mare este potenţialul de inovare şi creativitate al studenţilor. Prin integrarea României deschidem noi orizonturi care constituie, în opinia mea, o îmbogăţire pentru toţi participanţii. Prin concentrarea asupra digitalizării ne apropiem de problemele centrale ale societăţii, dar şi ale economiei. Studenţii dobândesc astfel o conexiune directă cu provocările cu care se confruntă clienţii noştri, astfel încât mă bucur foarte mult că vom avea ocazia să identificăm soluţiile împreună“, a declarat Kiumars Hamidian, directorul Regiunii GCR (Germania, Republica Cehă și România) a BearingPoint și președintele juriului „Be an Innovator“.

Numărul mare de proiecte depuse anul trecut dovedește că interesul pentru competiție este mare. În 2016, concursul a fost câștigat de echipa germană „EyeScan“ de la Universitatea din Mannheim. Studenții au dezvoltat o aplicație care recunoaște mișcarea ochilor cu ajutorul camerei frontale a telefonului, făcând posibilă navigarea în meniul telefonului prin intermediul tiparelor de mişcare identificate. Anton Wachner şi Barish Istipiler din echipa „EyeScan“ se află, încă de la victoria obţinută în luna mai a anului trecut, în faza de instruire, având astfel posibilitatea de a continua dezvoltarea aplicaţiei şi a o aduce pe piaţă sub forma unui start-up.

Mai multe informaţii despre competiţie pot fi găsite la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator.

BearingPoint, una dintre marile companii europene de consultanță în management și tehnologie, a anunțat o cifră de afaceri de 622 de milioane de euro în 2016, cu 10% mai mult decât în anul precedent, atingând un nou record. Firma a raportat și o creștere de 13% a cifrei de afaceri nete comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, accentuând dezvoltarea rapidă a afacerii.

În 2016, in Romania, BearingPoint a avut o creştere de aproximativ 60% a cifrei de afaceri realizată şi a numărului de angajaţi. Entitatea locală a înregistrat o contribuţie semnificativă la succesul BearingPoint. BearingPoint are 3 birouri în România: București, Sibiu și Timișoara.

Consultanţii BearingPoint ştiu că lumea afacerilor este în permanentă schimbare şi structura complexă a acesteia necesită soluţii inteligente şi adaptabile. Clienţii noştri, indiferent dacă operează în domenii comerciale sau financiare, obţin rezultate reale atunci când colaborează cu noi. Îmbinăm abilităţile profesionale, operaţionale şi tehnologice cu activele brevetate și alte valori, pentru a crea soluţii personalizate pentru provocările cu care se confruntă fiecare client în parte. Această abordare adaptabilă reprezintă esenţa culturii noastre şi a dus la crearea de relaţii de durată cu multe dintre companiile şi organizaţiile importante din întreaga lume. Reţeaua noastră globală de consultanţă formată din peste 10.000 de specialiști deserveşte clienţi din peste 75 de ţări cărora le garantăm rezultate palpabile şi succes de durată.

Related posts

Tax & Finance Forum Cluj-Napoca: experții români analizează modificările și tendințele în domeniul fiscal

Stefana Muresan

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Top Ansambluri Rezidențiale, la Vivo Mall Cluj Napoca

Nicolae Pop

C&W Echinox: Tranzacțiile cu terenuri în București ating un nou record. Dezvoltatorii ridică miza pe proiecte cu destinație mixt

redactia

Polii business-ului românesc. Topul firmelor pe județe, după cifra de afaceri

Stefana Muresan

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

Rebels and Rulers: Conferința românească de business și branding cu răsunet internațional

Ligia Voro

Elitele Clujului au socializat la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Despre responsabilitate socială și sustenabilitate, la cea de-a 7-a ediție a CSR OVERVIEW 2019

Papuc Irina

Business (r)Evolution Bucuresti

Ionut Oprea

MIPIM 2020 rescheduled to June 2-5 in Cannes

Ionut Oprea

Gabriela Szabó vine la The Women Cluj

Stefana Muresan

ORDA vine laTimișoara pentru a discuta cu dezvoltatorii de software și aplicații în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property în 7 martie la hotel Continental

Stefana Muresan

The 4th edition of the ABSL Awards will be delivered during the 2019 Gala on April 10th, at Le Château Bucharest

redactia

Business (r)Evolution a debutat la Iasi

Ionut Oprea

Povești despre schimbare: Irina Rimes și Dite Dinesz vin la Cluj-Napoca

redactia

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

1000 Cities Adapt Now

Ionut Oprea

Muzeul Vieții Transilvănene din Castelul Kálnoky își deschide porțile

Ligia Voro

Mercure Mediaș Binderbubi se alătură rețelei Accor

Ionut Oprea

EXPO&BURN revine la Aeroportul Iași pe 6 și 7 octombrie!

redactia

Transgaz, contract de 64,3 de milioane de euro pentru modernizări

Ligia Voro

aisemnal.ro: Românii au la dispoziție o aplicație unică la nivel mondial pentru verificarea zonelor cu semnal mobil

Papuc Irina

VIN LA EXPO! IUBESC VINUL ROMÂNESC – Salonul VINTEST București, editia a VIII-a

redactia

Leave a Comment