În perioada 24-26 martie 2017 se va desfășura Hunedoara Business Elite, un eveniment găzduit de Teatrul de Artă din Deva.
Doisprezece oameni de succes le vor vorbi în cadrul evenimentului hunedorenilor despre diverse aspecte ale unei afaceri, oferindu-le sfaturi sau învățăminte din experiența personală, care să-i ajute în special pe afaceriștii hunedoreni să nu se piardă în hățișul inerent oricărui business de tip start-up.
Iată, pe scurt, cine sunt cei 12 invitați:
LORAND SOARES SZASZ: Lorand este unul dintre cei mai apreciați experți în creșterea accelerată a firmelor din România. Este autorul mai multor cărți despre dezvoltarea afacerilor, susține seminarii, cursuri de antreprenoriat și vânzari în fiecare lună, în țară și în străinătate. A trecut prin experiențe grele în viață și afaceri, a avut succese incontestabile, dar a comis și greseli monumentale care au dus la mari pierderi financiare. Toate au contribuit la omul care este azi, desi este conștient că mai sunt multe lecții pe care trebuie să le învețe.
FLAVIU POP: Este Consultant Senior în domeniul Resurselor Umane la firma LEGES HR din Timișoara, dar activează în toată partea de Vest a României, având o experiență specială de lucru în zona Deva-Hunedoara, unde a fost primul Director de Resurse Umane al fabricii SUMITOMO ELECTRIC WIRING SYSTEMS (SEWS-R), ocazie cu care a cunoscut și modul de lucru al autorităților locale și felul în care a evoluat piața muncii timp de câțiva ani.
A trecut din postura de angajat în cea de angajator și din postura de „one man show” în firmă la liderul unei echipe fantastice. Știe ce înseamnă să schimbi 10 joburi în 3 ani și să ajungi de la grădinar într-o mică firmă din Portugalia la manager de dezvoltare în cea mai mare firmă de coaching din lume.
DORU DOROBĂȚ: „Dacă nu vomiți, leșini sau mori, continuă!” – am găsit aceste cuvinte pe pagina de Facebook a lui Doru Dorobăț. L-am întrebat dacă acest sfat poate fi aplicat și în business. Da, ne-a spus, doar că diferă puțin înțelesul: dacă rezultatele nu sunt imediate, nu ceda! Continuă! Implicarea, perseverența și concentrarea duc inevitabil la culegerea roadelor dorite.
Doru Dorobăț promovează sportul sub orice formă, celor care nu au posibilitatea să meargă la o sală de fitness le oferă variante în aer liber. Doru pune mare accent pe a face sport folosindu-ți propria greutate, aceleași exerciții pe care le-ai face într-o sală de sport se pot face și în aer liber sau chiar la birou. Trebuie doar să îți dorești, nu ai nevoie de aparatură scumpă sau de cine știe ce accesorii.
MIRCEA ENESCU este trainer senior de vânzări B2B, cu o experienţă de peste 10 ani în în instruirea echipelor de vânzări. Portofoliul său de clienți cuprinde nume precum Lindab, Wizrom, Elpreco, Pyramis, Bridgestone, Algernon, Baenninger, Fronius, Class, Prosep, SDA, Hydac și mulți alții. Cu peste 800 de zile de training livrate până în prezent, Mircea este un optimist greu de vindecat, plin de energie și de entuziasm, aflat permanent în căutare de noi cunoștințe și noi provocări, pasionat cu adevărat de profesia sa.
PAUL ADAM: Este ajutor de expert la Atelierul de Imagini și fondator Overnoiz. Cum adică ajutor de expert? Ana, soția lui, este fotograf. Paul este ajutorul ei la Atelierul de Imagini, în sensul că el a creat brandul, el marketează afacerea și el este copywriter, adică cel care scrie textele. Toate campaniile de lansare sunt făcute de el. În afară de asta, uneori când clienții ei solicită și servicii de videografie, cei doi soți fac echipă împreună.
BOGDAN VAIDA: Bogdan a „dat buzna” pe scena trainingului internațional în urmă cu opt ani, folosind prezentări Powerpoint incredibil de urâte, după cum el însuși le descrie. Din fericire, doi ani mai târziu, a trecut la traininguri și învățare prin practică, metodologii pe care le-a practicat cu devotament în toate trainingurile sale. Studenții lui spun despre el că îți face o schimbare de mentalitate cât ai spune acid dezoxiribonucleic.
Ce face, mai concret? Călătorește prin lume oferind traininguri experiențiale în diverse domenii de la managementul timpului până la tipologii comportamentale și traininguri de traineri.
ALEXANDRU NEGREA: Alex este unul dintre cei mai cunoscuți consultanți de social media din România. A început să scrie pe blog în 2006, când fenomenul nu era încă foarte cunoscut și de atunci păstrează această pasiune.Cu un traseu interesant între antreprenoriat, corporație și agenție, în 2010 s-a angajat ca Social Media Manager la Banca Comerciala Română, iar în martie 2013 a început să coordoneze departamentul de Facebook Marketing în cadrul agentiei Spada.
Din 2012 organizează cursuri de marketing şi comunicare în social media, pe care le-au absolvit, în ultimii trei ani, peste 400 de companii din România şi care sunt recunoscute în toată ţara.
ANCA GHEORGHIU: Se declară un om norocos, pentru că știe și înțelege cum este să fii și de o parte și de alta a unei companii, pentru că a fost pe rând: angajat, coordonator de echipă, responsabil cu strategia și viziunea, manager, ca mai apoi să își deschidă propria firmă de training, coaching și consultanță. Acum 5 ani, dintr-o poziție de management confortabilă, a constatat că ceea ce îi aducea infinit mai multă satisfacție este să dezvolte oameni, echipe și business-uri decât să crească doar cifre și cote de piață.
Dorința de a contribui și de a ajuta oamenii de afaceri români să își dezvolte afacerile și să le facă profitabile au ajutat-o să treacă în etapa de a transfera experiențe și de a dezvolta afaceri împreună cu ei.
HORAȚIU MANEA: Este de părere că pentru a crea un brand este necesară în primul rând o viziune asumată a celui care conduce afacerea – CEO, manager general, președinte al consiliului de administrație. Pornind de la această viziune, vor veni în sprijinul devenirii întru brand și alte elemente imperios necesare precum curajul, devotamentul, identificarea și selectarea celor mai bune resurse umane și, bineînțeles, financiare, dar și răbdarea, tenacitatea sau temporizarea.
Deși brandul captează toată faima, aceasta nu este totul, deoarece brandul este făcut posibil datorită modelului de business. În consecință, deciziile de brand-uire sunt determinate de modelul afacerii, iar, în cele din urmă, sursele capitalului brandului (valoarea financiară a brandului) sunt legate de afacerea în sine: producție, servisare, distribuție, inovație, strategia de preț, reclamă etc. De aceea, consider că nu sunt un creator de brand pentru clienții mei, ci, mai degrabă, un consultant de brand all-in-one care oferă patronilor de afaceri viziunea și priceperea sa în pasul de la afacere la brand.
HORIA SZABO: A terminat facultatea de Marketing si master-ul în Business Administration în cadrul ASE București și a fost jucător de baschet în divizia A. De aproximativ trei ani s-a întors în business-ul familiei sale, Conacul Archia, din Deva, în care își vede misiunea luând viață. A organizat aici mai bine de 150 de nunți, 100 de evenimente corporate și a avut aproximaiv 20.000 de turiști.
„Misiunea mea este să creez momente de neuitat, «ancore în timp» pentru alte persoane și pentru mine!”.
ALINA STATE: Este „mama lui Marinel” și asta îi ocupă aproape tot timpul. Ce mai rămâne se împarte între administrarea grupului de firme Avis, inclusiv al magazinelor PRO HD – un concept inedit pe piața județului, a cafenelei dependente de cultură „Jos pălăria”, a sălii de fitness „Sport Class” și nu în ultimul rând a cotidianului „Glasul Hunedoarei”. Pentru un om care și-a planificat să trăiască 24 de ore pe zi pare puțin cam mult. Pentru cineva care face lucrurile cu pasiune, este suportabil, spune doamna State.
MIRCEA NEICONI: Cu toate că este bunic, se bucură atunci când prietenii îi spun „Mircică”: „Dacă întrebați așa de mine în Hațeg, mă găsiți ușor!”. A înființat în urmă cu mai bine de 25 de ani firma Adaconi, punând la bază niște valori care au devenit fundamentale. Prin ele sunt filtrate deciziile, acțiunile, angajările și relațiile familiei Neiconi. Ele sunt: INTEGRITATE, EXCELENȚĂ, RESPECT PENTRU OAMENI.
Trăim într-o lume dinamică, prin natura umană avem nevoie de o viață socială. Nu îmi este indiferent în ce lume crește și se formează copilul meu. De aceea am investit în sport, cultură și presă, cele trei elemente ale unei vieți sănătoase, atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual.
Citește și:
Afaceri de peste 9 miliarde de lei, derulate de primele 10 companii din Satu Mare
La 9.181,25 milioane de lei se ridică cifra de afaceri cumulată a primelor zece firme din județul Satu…
30 iunie 2025
Comisia Europeană a făcut team building pe Via Transilvanica
Vicepreședintele instituției, Roxana Mînzatu, a participat, în județul Bistrița-Năsăud, la o dezbatere despre mediul rural și a inaugurat…
30 iunie 2025
Apare un parc fotovoltaic de 5 milioane € în Sudul Bistriței
Noul obiectiv din extravilanul municipiului este finanțat prin Fondul de Modernizare (FM) și trebuie să fie gata până…
30 iunie 2025
Edilul Kölnului: “Clujul devine un hub economic vibrant în IT și tech”
Dr. Ralf Heinen, “primarul cu papion”, ne-a explicat, într-un interviu în exclusivitate mijlocit de Clubul Oamenilor de Afaceri…
30 iunie 2025
Colliers Romania appointed to coordinate the repositioning process for Unirea Shopping Centre in Bucharest and Brașov
Colliers Romania has been appointed to coordinate the repositioning process for two shopping centres – Unirea Shopping Centre…
30 iunie 2025
Alba va avea un campus de învățământ profesional de 20 milioane €
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va oferi programe de inginerie mecanică și economică industrială, dar și de tehnologia construcțiilor…
30 iunie 2025
Se dărâmă un mit: digitalizarea nu aduce profit în industria auto
Tehnologiile digitale moderne cresc rapid eficiența utilizării activelor, însă nu contribuie la creșterea profitabilității în domeniu, arată cercetătorii…
30 iunie 2025
Business sustenabil: Cum reduce Lava Knitting costurile cu 50% fără să scadă producția
Într-o industrie în care eficiența este adesea privită ca o simplă reducere de costuri, Lucian Fetea, directorul general…
30 iunie 2025
Investiții
Afaceri de peste 9 miliarde de lei, derulate de primele 10 companii din Satu Mare
La 9.181,25 milioane de lei se ridică cifra de afaceri cumulată a primelor zece firme din județul Satu…
30 iunie 2025
Edilul Kölnului: “Clujul devine un hub economic vibrant în IT și tech”
Dr. Ralf Heinen, “primarul cu papion”, ne-a explicat, într-un interviu în exclusivitate mijlocit de Clubul Oamenilor de Afaceri…
30 iunie 2025
Business sustenabil: Cum reduce Lava Knitting costurile cu 50% fără să scadă producția
Într-o industrie în care eficiența este adesea privită ca o simplă reducere de costuri, Lucian Fetea, directorul general…
30 iunie 2025
Goldbach Group demarează un proiect de retail în cartierul Maurer Residence din Târgu Mureș
Goldbach Group, holding ce reunește opt companii care se implică activ în dezvoltarea și implementarea unor proiecte complexe…
30 iunie 2025
Biblioteca „Gheorge Șincai” se reinventează: digitalizare și cafenea literară
Lucrările de modernizare a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” din Oradea se apropie de final, cu un stadiu de…
28 iunie 2025
Fostul ministru MIPE, Marcel Boloș, s-a întors director general la ADR Nord – Vest
Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a întors, cu gânduri mari, pe poziția de…
27 iunie 2025
Business de 8 miliarde lei în Arad: Ce companii au dominat economia județului în 2024
La peste 8,04 miliarde de lei se ridică cifra de afaceri pe anul 2024 a primelor 10 firme…
27 iunie 2025
Investiții de aproape 100 de milioane de lei în modernizarea a cinci parcuri orădene
În perioada următoare vor fi semnate contractele de lucrări pentru modernizarea a cinci parcuri importante din Oradea. Modernizarea…
27 iunie 2025
Infrastructură
Hidronic, povestea unei companii din Cluj-Napoca care mișcă apa și transformă comunitățile.
Hidronic a început cu ambiția de a construi local ceea ce alții aduceau din afară. Astăzi, compania este…
27 iunie 2025
Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale
„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
26 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
O asociere condusă de Global Industrial va executa pasajul subteran Oneștilor din Oradea
Asocierea formată din Global Industrial (lider), CML.RO și DP Proiect va avea la dispoziție 15 luni pentru finalizarea…
24 iunie 2025
Antreprenorul DPB consolidează în timp record DN 68A
Compania Drumuri și Poduri Banat a finalizat, înainte de termen, lucrările la DN 68A Coșava – Margina, unul…
24 iunie 2025
Noua parcare, pe 5 niveluri, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, gata în august
Drum Asfalt (lider de asociere) și Grup Construcții Est (asociat) au ajuns cu lucrările la parcarea supraetajată de…
23 iunie 2025
Gala Aniversară Transilvania Business 15 ani
Gala Aniversară Transilvania Business a marcat 15 ani de la apariția primei ediții a publicației economice. Evenimentul găzduit…
20 iunie 2025
Daniela Hagmann, CEO Geodata Services: Economiile produse de digitalizarea administrației publice cât bugetul Ministerului Sănătății
În pas cu constructorii consacrați, administrațiile publice evoluează pe linia digitalizării și, implicit, a standardizării proceselor înspre eficientizarea…
20 iunie 2025
Turism
Comisia Europeană a făcut team building pe Via Transilvanica
Vicepreședintele instituției, Roxana Mînzatu, a participat, în județul Bistrița-Năsăud, la o dezbatere despre mediul rural și a inaugurat…
30 iunie 2025
Fostul ministru MIPE, Marcel Boloș, s-a întors director general la ADR Nord – Vest
Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a întors, cu gânduri mari, pe poziția de…
27 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
Peste 300 de vinuri de top, de la 24 de crame, la Salonul Vinurilor Millésime
Salonul Vinurilor Millésime și-a consumat cea de-a VII-a ediție, în weekendul 13 – 15 iunie 2025 în Cetatea…
23 iunie 2025
Gala Aniversară Transilvania Business 15 ani
Gala Aniversară Transilvania Business a marcat 15 ani de la apariția primei ediții a publicației economice. Evenimentul găzduit…
20 iunie 2025
Festivalul Medieval revine în perioada 4-6 iulie 2025, în Oradea
Noutățile Festivalului Medieval de la Oradea sunt bătăliile cu vikingi de pe Crișul Repede și demonstrațiile trupelor de…
20 iunie 2025
În weekend se deschide oficial sezonul de vară la Ghioroc – „Litoralul Vestului”
În cadrul unui peisaj estival, la doar câțiva kilometri de Arad, pe plaja de la Ghioroc, s-a deschis…
19 iunie 2025
,,Gusturi și tradiții DE BIHOR” în Ștei
Sâmbătă și duminică, 5 și 6 iulie 2025, va fi organizată prima ediție a evenimentului ,,Gusturi și tradiții…
19 iunie 2025
Educație
Alba va avea un campus de învățământ profesional de 20 milioane €
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va oferi programe de inginerie mecanică și economică industrială, dar și de tehnologia construcțiilor…
30 iunie 2025
Ovidiu Oltean învață antreprenorii cum să scape de frica vorbitului în public
Un eveniment marca Connect Timișoara, parte a Bizz.Club, care are obiectiv atât realizarea unui serios networking între antreprenorii…
29 iunie 2025
Fără cozi, fără hârtii: AJOFM Bihor mută serviciile în online
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor anunță implementarea la nivel local a Platformei PULS, un…
29 iunie 2025
Vicepreședintele Comisiei Europene a ajuns la Cluj
Roxana Mînzatu a analizat, la sediul celei mai mari universități din România, noul proiect european „Union of Skills”.…
28 iunie 2025
Marketing și networking pentru antreprenorii bănățeni la Connect Timișoara
Călin Biriș a fost invitat de BizzClub și Connect Timișoara să vorbească antreprenorilor bănățeni despre marketing în cele…
28 iunie 2025
Digitalizare cu fonduri europene pentru bibliotecile din județul Arad
11 biblioteci din Municipiul Arad și din județul Arad fi vor dotate cu echipamente informatice, banii provenind din…
26 iunie 2025
Start în forță: șase afaceri creative intră în Incubatorul Cresc Oradea Mare
Șase startup-uri din domenii precum energie regenerabilă, publicitate, branding sau încălțăminte personalizată și-au găsit locul în Incubatorul de…
26 iunie 2025
Ministrul educației: “Dăm burse de 1,7 miliarde € fără să fim o forță economică”
Daniel David consideră că România are unul din cele mai generoase sisteme europene de burse, însă impactul acestuia…
25 iunie 2025
Zi de Zi știri economice:
