Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Atelier de familiarizare cu universul rural, organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 27-28 martie 2017, atelierul pentru copii „O fereastră deschisă spre casa bunicilor!”, în cadrul Secției pavilionare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21). Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului Descoperă, învață, joacă-te!, proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), sesiunea I/2017.
În cadrul acestui atelier, copiii vor fi familiarizați cu universul rural tradițional, cu gospodăria tărănească, cu anexele sale, cu mobilierul și textilele care înfrumusețau odăile de odinioară.
Va fi prezentată o gospodărie țărănească din Transilvania cu ajutorul unor machete, exponate și a tehnologiei digitale. În cadrul acestei activități se va pune accent pe formele geometrice de bază studiate în curiculele din învățământul primar.
Proiectul „Descoperă, învață, joacă-te!” se derulează în perioada 15 ianuarie 2017 – 15 noiembrie 2017 și își propune inițierea și dezvoltarea sentimentului identitar la copii de vârstă preșcolară și școlară din ciclul primar, prin utilizarea unor metode interactive moderne și agreate de promovare, accesibile acestor categorii de vârstă, metode care au ca axă orientativă principală mijlocirea contactului dintre copil și lumea satului tradițional.
Proiectul își propune, de asemenea, formarea unor priceperi și deprinderi elementare, dobândite în cursul angajării copiilor în activități practice, complementare cu ceea ce presupune curicula în învățământul primar.
Un alt deziderat esențial al proiectului constă în integrarea și incluziunea socială a persoanelor cu surdocecitate – copii cu deficiențe de auz și comunicare verbală -, accesul acestora la cultură, la cunoașterea patrimoniului cultural al țării. Proiectul se adresează, totodată, și elevilor din ciclul primar, care vor fi sensibilizați față de nevoile speciale ale copiilor cu deficiențe de auz și comunicare verbală.
Parteneri proiect: Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca, Școala Generală ”Ioan Bob” din Cluj-Napoca, Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță”din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Vaida Voievod” din Gilău, județul Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Singurul spital de recuperare din Transilvania, acreditat cu punctaj record

Articolul următor

Hunedoara Business Elite, ca să ai un business de succes!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share