Cluj Sanatate

Singurul spital de recuperare din Transilvania, acreditat cu punctaj record

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate sanitară care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate certificatul de acreditare. Documentul atestă faptul că entitatea medicală îndeplinește standardele de acordare a îngrijirilor medicale, astfel încât să satisfacă atât așteptările pacienților cât și cerințele specifice sistemului de sănătate.
Astfel, conform Ordinului Ministrului Sănătății, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a fost încadrat în categoria II, subcategoria II M pentru unitățile cu monospecialitate, atestare care dovedește un înalt standard de competență și un grad sporit de dotare cu aparatură și echipamente medicale, precum și de încadrare cu resurse umane. În același timp, această certificare reflectă faptul că entitatea sanitară furnizează servicii medicale cu nivel ridicat de complexitate în domeniul său de activitate, deservind nu doar populația județului ci și pacienți proveniți din aproape întreaga țară.
Aflată la primul ciclu de acreditare, instituția spitalicească a obținut un punctaj de 96,70%, principalele puncte forte apreciate de membrii comisiei fiind reprezentate de oferta multidisciplinară de servicii medicale eficiente, eficace și de calitate, precum și de infrastructura reabilitată și dotarea cu echipamente medicale și nemedicale performante care constituie condiția necesară pentru asigurarea palierelor de diagnostic și terapie precum și a condițiilor de siguranță și confort atât pentru pacienți, cât și pentru personal. Totodată, dezvoltarea unui climat de pozitivare psihologică, prin asigurarea comunicării cu pacienții și aparținătorii, a unui mediu prietenos și recreativ, implementarea unor programe neconvenționale de terapie prin artă, dar și parcurgerea programelor de perfecționare continuă la nivelul tuturor categoriilor de personal au fost alte aspecte apreciate cu preponderență de către comisia de evaluare.
„Obținerea certificatului de acreditare este, fără îndoială, un succes de echipă, o nouă confirmare a faptului că, puse împreună, înaltul profesionalism al echipei medicale și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație, finanțată inclusiv din fondurile Consiliului Județean, constituie formula ideală ce stă la baza unui act medical de cea mai înaltă calitate” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Certificatul de acreditare, a cărui perioadă de valabilitate se întinde pe parcursul a cinci ani, a fost acordat în urma unui amplu proces de analizare și evaluare a tuturor specialităților pe care Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca le are în structură. Pe parcursul perioadei de evaluare au fost utilizați nu mai puțin de 2.226 de indicatori de verificare, aplicabili tuturor structurilor spitalului, în conținutul fiecărui indicator existând multiple întrebări al căror scop l-a reprezentat clarificarea aspectelor esențiale care definesc activitatea întregii unități. Pe baza răspunsurilor primite atât de la întreg personalul, cât și de la pacienți, comisia a stabilit faptul că instituția spitalicească evaluată dispune de resursele și competențele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale la nivelul standardelor aplicabile, în specialitățile pe care le are în structură.
Dat în folosință în urmă cu 39 de ani, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca furnizează servicii medicale ce au ca obiect prevenirea sau reducerea la minim a consecințelor fizice, funcționale, socioprofesionale sau psihice rezultate din intervenția unei boli, procesul de recuperare desfășurându-se de la debutul afecțiunii și până la epuizarea restantului funcțional bio-psiho-social. Instituția spitalicească, singura cu acest specific din Transilvania, asigură desfășurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 11.000 de pacienți spitalizați anual pe cele 406 paturi și circa 60.000 de pacienți tratați ambulatoriu.

Related posts

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj suplimentează zborurile către Constanța în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

Imaginarul turistic al Balcicului (post)regal

Ligia Voro

Lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017

Ionut Oprea

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Sonaca opens its factory in Moldovenesti, Cluj

Ionut Oprea

La Timişoara au demarat procedurile pentru ridicarea unei noi maternităţi, în valoare de 13 milioane de euro

Robert Bloancă

Despre energia de a schimba lumea în bine la Endava Inspire

Ionut Oprea

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

“Industria feroviară din România poate crește sustenabil”

Nora Dumitrescu

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Ligia Voro

Un hotel de la km 0 al Băii Mari, transformat în centru de carantină

Nora Dumitrescu

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Ingredientul “X” pentru succes în afaceri

Ligia Voro

Primul monitor cardiac miniaturizat din Transilvania, implantat la Clinicco Brașov

Ligia Voro

Erbașu, Concelex și Tera Gaz vor construi “conservatorul” din Mănăștur

Nora Dumitrescu

Workshop NATO Urban Medical, la Târgu Mureș  

Ligia Voro

Oferta turistică a Clujului, promovată în cadrul Târgului Internațional de Turism al României

Stefana Muresan

Un medic bihorean activează la 80 de ani

Stefana Muresan

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

Studiu: Companiile din regiunea Nord-Vest investesc anual 12% din cifra de afaceri pentru digitalizarea business-ului

redactia

Expansiunea imobiliară în Cluj-Napoca. Studiu Coldwell Banker Transilvania

Ligia Voro

Synevo, 14 centre de recoltare amplasate în vestul țării

redactia

DRAGON’S NEST, CEA MAI MARE SCENĂ DIN ROMÂNIA, 100 DE METRI LĂȚIME ȘI PESTE 35 DE METRI ÎNĂLȚIME!

Raluca Ursu

Leave a Comment