Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Săpunul Cheia, relansat și exportat de un băimărean

Un băimărean specializat în săpunuri naturale a cumpărat brandul Cheia și produce la Baia Mare pentru piața internă și pentru export celebrul săpun asociat cu perioada comunistă. Prețul la export al produsului realizat doar din ingrediente naturale este piperat, respectiv în jur de 14 lire sterline. Pe piața românească acesta pornește de la cinci lei.
Cu investiţii de 170.000 de euro şi opt angajaţi, Alin Laslo, noul proprietar al mărcii de săpun Cheia a ajuns în patru ani să exporte în opt ţări europene, iar acum se pregăteşte intens pentru Australia, potrivit unui articol Economica.net.
Până să preia brandul Cheia, Alin Laslo fabrica în localitatea sa de baștină, Baia Mare, săpunuri „eco”. Brandul preluat și resuscitat de el, Cheia, a fost fabricat la Apolo din Galați până în 2009. La punctul de vârf fabrica gălățeană avea 2.000 de angajați.
Fabrica Apolo a fost înființată ca steanerie și săpunerie la 1886 de către industriașul Lippa Braunstein.
În 2016, cei opt angajaţi care produc cam 1.500 de săpunuri pe zi, au adus cifra de afaceri a Dakidakodea Distribution la 120.000 de euro, din care circa 25% s-au transformat în profit. În cei patru ani de funcţionare, Cheia a intrat pe pieţe ca Germania, Franţa, Elveţia, Norvegia, Spania , Italia. În Anglia şi Irlanda, noul săpun tradiţional românesc, cum îl poziţionează producătorul, se vinde ca produs de lux, prin intermediul unui lanţ de magazine naturiste, cu 14 lire sterline bucata.
În România, acelaşi săpun se vinde cu preţuri cuprinse între 5 lei şi 14 lei bucata. Circa 40% din cifra de afaceri a firmei este asigurată de export.
Săpunul este realizat doar cu ingrediente naturale. Spre exemplu, un sortiment al săpunului care are un preț de 14 lei pe piața românească conține drept ingrediente mixt de unturi, ulei de palmier și ulei de cocos saponificate în 27% lapte de bivoliță și ulei aromatic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ENEL a programat investiţii de 329 milioane de euro în România

Articolul următor

Brașov: Doi ani de Coresi Shopping Resort

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share