Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După 28 de ani, Barajul de la Răstolița se apropie de finalizare?

Ministerul Energiei a publicat, în această săptămână, proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea sumei de 1,46 milioane de lei destinată despăgubirii proprietarilor care vor fi expropriați în vederea finalizarii proiectului “Amenajarea Hidroenergetică Răstolița”.
Potrivit proiectului Hotărârii de Guvern, vor fi expropriate pentru finalizarea lucrării de utilitate publică 210,4315 ha aflate în proprietate privată, imobilele fiind situate pe raza comunelor Răstoliţa și Vătava din județul Mureş. Sumele prevăzute pentru despăgubiri, în cuantum total de 1,461 milioane de lei, vor fi alocatate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, se mai precizează în proiectul de hotărâre de guvern.
Proiectul de act normativ mai prevede că în cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora de către reprezentantul expropriatorului, Ministerul Energiei virează sumele individuale într-un cont bancar deschis pe numele Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale ”Hidroelectrica” SA la dispoziţia proprietarilor de imobile în vederea efectuării plăţii despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere.
Proiectul de la Răstolița a început în 1989, lucrarea fiind executată în proporţie de 90 % de către Hidroconstrucția SA până anul trecut. Termenul de finalizare care era anul trecut a fost amânat deoarece reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au refuzat să elibereze avizul pentru coridorul de expropriere, susținând că: ”nu există nicio informație în ceea ce privește amplasamentul investiției în raport cu ariile naturale protejate”.
Centrala hidroelectrică Răstolița va avea o putere electrică instalată de 35,2 MW.
Proiectul de HG poate fi consultat aici – Rastolita-HG , nota de fundamentare aici –RASTOLITA-NF, iar anexa aici –HIDROELECTRICA-Rastolita-anexa-nr.2.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Cluj: Ambasadorul Danemarcei, interesat de potentialul investitional al Clujului

Articolul următor

Sibienii de la Smart Bill, cifra de afaceri de peste 1 mil. de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share