Cluj Lideri si afaceri

CJ Cluj: Ambasadorul Danemarcei, interesat de potentialul investitional al Clujului

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Minzat, a primit joi, vizita Excelentei Sale, Karsten Vagn Nielsen, Ambasador al Regatului Danemarcei in Romania. Cu ocazia vizitei la sediul forului administrativ clujean, Excelenta Sa a fost insotit de catre seful departamentului comercial al Ambasadei, Razvan Stroe.
Intalnirea a oferit vicepresedintelui Consiliului Judetean oportunitatea de a evidentia potentialul economic si investitional al judetului Cluj, Marius Minzat prezentandu-le oaspetilor o serie de informatii referitoare la parcurile industriale administrate de forul administrativ judetean prin intermediul S.C. TETAROM S.A si subliniind importanta facilitatilor pe care acestea le ofera potentialilor investitori. Totodata, un alt subiect important abordat pe parcursul intrevederii a fost acela al proiectelor de modernizare si extindere a Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj, poarta aeriana a Transilvaniei, fiind evidentiat rolul extrem de benefic pe care acestea il au in ceea ce priveste incurajarea schimburilor economice si dezvoltarea relatiilor bilaterale.
În acelasi timp, in ceea ce priveste atuurile judetului Cluj din punct de vedere al atractivitatii investitionale, vicepresedintele Consiliului Judetean a evidentiat faptul ca acesta gazduieste cel de-al doilea mare centru universitar al tarii, dispunand de o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine, precum si de o resursa umana profesionalizata si experimentata, toate aceste particularitati creand premisele optime pentru atragerea investitorilor si a turistilor danezi.
Aflat pentru prima oara in Cluj, oficialul strain si-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscuta oferta Clujului atat in randul reprezentantilor mediului de afaceri din Danemarca, cat si printre investitorii danezi care desfasoara deja afaceri in diverse domenii de activitate pe teritoriul judetului si cu care urmeaza a se intalni cu prilejul acestei vizite. Astfel, Excelenta Sa a fost interesat, cu preponderenta, de strategia de dezvoltare a judetului pe termen mediu si lung, de potentialul investitional, infrastructura judetului, oportunitatile de incheiere a unor parteneriate in domeniul agricol, precum si de alte puncte forte care ar putea contribui favorabil atat la decizia unor noi agenti economici de a se loca la Cluj, cat si sa sustina extinderea afacerilor cu capital danez deja existente.
,,M-am bucurat sa constat un interes crescut al Ambasadorul Danemarcei fata de avantajele si oportunitatile pe care le oferim potentialilor investitori. Cu certitudine, suntem mai mult decat interesati atat sa atragem investitii daneze cat si sa invatam cat mai mult din experienta pozitiva a acestui extrem de prosper stat al Europei”, a declarat Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
In ceea ce priveste valoarea totala a capitalului danez investit in judetul Cluj, aceasta este de 152.909.702,60 Ron, pe piata clujeana activand un numar de 56 de agenti economici cu capital danez. Din totalul acestora, 25% isi desfasoara activitatea in domeniul productiei, 26,79% activeaza in comert, 44,64% in domeniul serviciilor, iar 3,57% dintre acestia sunt implicati in sectorul constructiilor.

Related posts

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

Comunitățile și afacerile trebuie să evolueze și să colaboreze în câmpul educației pentru progresul societății

Nicolae Pop

Canadienii de la Bombardier, peste 600 de angajaţi în centrul de servicii din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cine a câștigat contractele pentru primenirea apei și canalizării Turzii

Nora Dumitrescu

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

Flanco vrea să investească 11 milioane de lei în 2020. Jumătate din business are legătură cu piața chineză

Papuc Irina

Zitec lansează Mirro – aplicație care ajută companiile să crească performanța echipelor

Stefana Muresan

Autostrada Sebeș-Turda: Lot deschis în 2019

redactia

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

Clujenii de la Punctual Comimpex au vândut ţigări de peste 121 milioane de euro

Stefana Muresan

Valer Blidar – industriaș, bancher și viticultor la Tohani. Povestea fiului ultimului luptător anticomunist răpus de Securitate

redactia

Investitie noua pentru ANTARES

Ionut Oprea

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

Turkish Airlines a lansat ruta Cluj-Istanbul

Transilvania Business

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Oradea: Cei mai mari contribuabili la buget pe 2016

Stefana Muresan

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

redactia

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Cinci județe din Ardeal în top 10 al sosirilor și înnoptărilor turistice în România

Traian Dan

Lanțul de supermarketuri Supeco se extinde la Cluj

Nora Dumitrescu

P3 Logistic Parks anunță tranziția către un nou CEO

Ion Surdu

Leave a Comment