Alba Auto

Star Transmission, filială Daimler, investiţie de 36 de milioane de euro la Cugir

Star Transmission, filială a grupului Daimler, a realizat o investiţie de 36 de milioane de euro la Cugir, prin deschiderea unei noi unităţi în care se produc roţile planetare pentru cutia în nouă trepte 9G-Tronic, şi creează, astfel, 200 de locuri de muncă.
„Star Transmission, filială a grupului Daimler, îşi continuă strategia de dezvoltare sustenabilă în România, prin deschiderea celei mai noi unităţi de producţie la Cugir. Finalizarea acestei noi facilităţi – o investiţie de 36 de milioane de euro şi având o suprafaţă de 11.000 mp – creează oportunităţi de muncă pentru 200 de angajaţi”, se arată într-un comunicat de presă trimis, joi, de reprezentanţii Daimler.
În noua hală de la Cugir, Star Transmission a început producţia în serie a patru modele diferite de roţi planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic, potrivit sursei citate.
Cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic se produce tot în România, la Sebeş, unde concernul german a finalizat, la începutul lui 2016, o investiţie masivă menită să susţină reţeaua globală de producţie Daimler: 300 de milioane de euro şi oportunităţi de lucru pentru 500 de noi angajaţi.
„În cadrul strategiei de creştere sustenabilă a Grupului, investiţiile finalizate în acest an la Cugir au vizat şi calificarea personalului în fabricile din Germania, dar şi implementarea de tehnologii de ultimă generaţie. Un exemplu e aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză. Investiţia actuală de la Cugir presupune o creştere în mai multe etape a capacităţii de producţie a roţilor planetare. Ea urmează investiţiei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcţia, în cadrul aceleiaşi baze, a unei noi hale de producţie”, se mai arată în comunicatul de presă.
Star Transmission a devenit, ulterior investiţiei din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.
Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) şi Star Assembly (Sebeş), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunităţi, oferind locuri de muncă pentru cei peste 2600 de angajaţi.
Angajaţii fac traininguri pentru calificare la sediile Daimler din Germania, iar compania se implică şi în susţinerea învăţământului profesional de tip german în România. Absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly şi companiile partenere, deţinând competenţe şi certificări recunoscute atât în România, cât şi în străinătate.
În cadrul unităţilor de producţie din Cugir şi Sebeş funcţionează o Şcoală de Maiştri precum şi programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenţi din România şi Germania.
Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Related posts

Cămara Moțului, o afacere din Alba, realizează produse tradiţionale după reţete transmise de la o generație la alta

redactia

Intervenții medicale în premieră, pentru Alba, după investițiile în secția gastroenterologie

redactia

Alba Iulia: Antreprenorul Ioan Istrate, fondatorul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux, construiește aproape 500 apartamente

Stefana Muresan

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Fujikura construieşte o nouă fabrică de producere a cablajelor în Moldova

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru lucrările de restaurare a corpului principal al Palatului Principilor din Alba Iulia

Stefana Muresan

Mitsubishi, în Timiș

Stefana Muresan

CJ Alba, împrumut de 7 milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări de infrastructură

Stefana Muresan

Florea Grup SRL, unul dintre cei mai mari angajatori din Alba: „Fără oamenii din echipa noastră nu am fi putut ajunge aici”

Ion Surdu

Românii vor intra în Ungaria pe două autostrăzi în acest an, pe la Nădlac și Borș

Traian Dan

O familie din Alba produce brânzeturi de 24 de ani, pe care acum le vinde în Europa

redactia

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Banca Transilvania intră pe leasingul cu mașini electrice

Nora Dumitrescu

Cei de la BorgWagner au cumpărat Delphi Technologies, concern din domeniul pieselor auto prezent şi în România

Robert Bloancă

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Ligia Voro

Comunicat privind demararea proiectului: Realizare platformă multimedia ”ARDEAL24.RO” – Ziar Regional Online

Nicolae Pop

Bugetul județului Alba pentru 2021, mai mare cu 20% decât cel de anul trecut. Transilvania de Apuseni, cel mai important proiect de infrastructură rutieră

Ion Surdu

ITU (ONU) organizează un simpozion despre viitorul mașinii conectate și tranziția spre conducerea automatizată

Nicolae Pop

Mihai Huzău, Director Executiv Olimpia Travel Group: Guvernul ar trebui să se îngrijească, în primul rând, de companiile cu perspectivă de creștere, adică singurele care pot pune în mișcare economia în următoarea perioadă.

Gruita Ienasoiu

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Ligia Voro

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ligia Voro

A patra ediție a Caravanei mobilității a ajuns la Sibiu

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: PORR și provocările de pe șantierul Autostrăzii 10 – Decea-Turda

redactia

Top zece companii care au contribuit la bugetul local al municipiului Alba Iulia în 2018

redactia

Leave a Comment