București Real Estate

Helios Phoenix isi extinde reteaua in Romania

Dezvoltatorul Helios Phoenix, prezent în România de peste 20 de ani, a decis să își extindă portofoliul local prin achiziția parcului industrial Millenium Logistic Park, amplasat în orașul Popești Leordeni. Proiectul, care cuprinde 11 hectare de teren şi 12.000 mp de depozite, va fi redenumit Olympian Park East Bucharest.

Helios Phoenix a încheiat un contract de vânzare – cumpărare cu AGI-RRE Hera pentru proiectul Millenium Logistic Park, pe care îl va redenumi Olympian Park East Bucharest,  acesta urmând să devină cel de-al treilea parc industrial pe care compania îl deține în România, după Olympian Park din Brașov și proiectul cu același nume din Timișoara, ambele administrate de compania de consultanță Colliers International. În prezent, Millenium Logistic Park este închiriat către companiile Sarantis și Autonet.

„Achiziția Millenium Logistic Park este o dovadă a încrederii pe care o avem în piața de industrial din România, pentru care avem planuri de dezvoltare în continuare. Acest nou parc industrial adaugă încă 30% portofoliului nostru actual, care va ajunge astfel la aproape 80.000 mp de spații de depozitare. Mai mult, purtăm deja discuții avansate pentru extinderea noului proiect, Olympian Park East Bucharest”, a declarat Athos Myrianthous, director de dezvoltare în cadrul Helios Phoenix.

Compania de consultanță imobiliara Colliers International desfășoară servicii de Property Management pentru parcurile Olympian Park din Brașov și Timișoara, începând cu anul 2011.

„În urmă cu șapte ani, când am pus bazele  departamentului de Real Estate Management Services, piața de property management din România era încă la început. Colaboarea de lungă durată pe care am dezvoltat-o cu Helios Phoenix ne face să fim încrezători în faptul că dezvoltatorii de spații industriale din piața locală pun accent pe calitatea administrării, acesta nefiind doar un business de volum”, a declarat Ștefania Baldovinescu, Senior Partner și Director al departamentului Real Estate Management Services în cadrul Colliers International. „La finalul anului trecut, Colliers International avea în administrare 300.000 mp, dintre care o treime sunt spații industriale”, a adăugat Ștefania Baldovinescu.

Potrivit ultimului raport Colliers International, stocul actual de spații logistice din România este de 3 milioane mp și va crește cu 500.000 mp în acest an (aproximativ 17%), marcând cea mai mare rată de livrări post-criză. Aproximativ 80% dintre noile livrări sunt preconizate pentru zona Bucureștiului, însă interesul este în creștere și pentru orașele secundare din țară, care vor atrage atenția fabricilor importante de prelucrare, datorită proiectului de autostradă în Transilvania, ce ar putea stabili o rută de tranzit rapid.

Helios Phoenix este prezent pe piața din România din 1997. Odată cu primul proiect, Parcul Industrial din Domnești, în partea de sud vest a Bucureștiului, grupul și-a concentrat activitatea pe sectorul industrial al pieței imobiliare și servicii conexe. În prezent, portfoliul Phoenix cuprinde 66.000 mp spații de depozitare disponibile sau în stadiu avansat de finalizare, 30.000 mp de terenuri pentru dezvoltări de tip rezidențial, 410.000 pentru dezvoltări industriale, 2.500 unități rezidențiale finalizate sau aproape finalizate și 20.000 mp de facilități de depozitare.

Related posts

EXPO REAL 2018: innovative, international, informative

Ionut Oprea

Peste 200 de participanti din 25 tari, la cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Business Diplomacy 2018 / Diplomacy360

redactia

CIT Grup, leaderul national în distribuție de echipamente IT refurbished, achiziționează sediul Nokia din Timișoara și se lansează în business-ul imobiliar

redactia

Business Forum, France – Balkans 2018

Ionut Oprea

Huf a deschis noul sediu din Timişoara al centrului de cercetare şi dezvoltare şi anunţă extinderea activităţii

Robert Bloancă

Tudor Ionescu, noul Head of Advisory & Transaction Services, Office – CBRE

Ionut Oprea

Bosch pariaza si pe casa inteligenta

Transilvania Business

Românii dăruiesc mai multe flori: business-urile din domeniul floral și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani

Ligia Voro

116 de elevi din proiectul „Energie pentru meseria mea” al ENGIE, la început de drum

Ligia Voro

BuildGreen depășește 3 milioane m2 asistați pentru certificare sustenabilă

Nicolae Pop

Building Home Bucharest 2019

redactia

Despre responsabilitate socială și sustenabilitate, la cea de-a 7-a ediție a CSR OVERVIEW 2019

Papuc Irina

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

NUNNER Logistics alege P3 pentru extinderea operațiunilor în România

Papuc Irina

Studiu Coface: evoluție pozitivă a veniturilor în 2018 în sectorul comerț cu amănuntul în magazine nespecializate

Ligia Voro

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

redactia

Pernod Ricard România alege Unirii View pentru viitorul său sediu central

Stefana Muresan

La Timişoara a fost finalizat un nou complex imobiliar, în valoare de 10 milioane de euro, realizat de un grup de investiţii din Cluj

Robert Bloancă

Alexandru Boghiu și Radu Gogoașă lansează The Mavers – un startup digital & tech cu focus pe piața imobiliară

Ionut Oprea

Noii membri în Consiliul Director al AHK

Ligia Voro

Around the world in 77 projects

Transilvania Business

Leave a Comment