București Real Estate

Helios Phoenix isi extinde reteaua in Romania

Dezvoltatorul Helios Phoenix, prezent în România de peste 20 de ani, a decis să își extindă portofoliul local prin achiziția parcului industrial Millenium Logistic Park, amplasat în orașul Popești Leordeni. Proiectul, care cuprinde 11 hectare de teren şi 12.000 mp de depozite, va fi redenumit Olympian Park East Bucharest.

Helios Phoenix a încheiat un contract de vânzare – cumpărare cu AGI-RRE Hera pentru proiectul Millenium Logistic Park, pe care îl va redenumi Olympian Park East Bucharest,  acesta urmând să devină cel de-al treilea parc industrial pe care compania îl deține în România, după Olympian Park din Brașov și proiectul cu același nume din Timișoara, ambele administrate de compania de consultanță Colliers International. În prezent, Millenium Logistic Park este închiriat către companiile Sarantis și Autonet.

„Achiziția Millenium Logistic Park este o dovadă a încrederii pe care o avem în piața de industrial din România, pentru care avem planuri de dezvoltare în continuare. Acest nou parc industrial adaugă încă 30% portofoliului nostru actual, care va ajunge astfel la aproape 80.000 mp de spații de depozitare. Mai mult, purtăm deja discuții avansate pentru extinderea noului proiect, Olympian Park East Bucharest”, a declarat Athos Myrianthous, director de dezvoltare în cadrul Helios Phoenix.

Compania de consultanță imobiliara Colliers International desfășoară servicii de Property Management pentru parcurile Olympian Park din Brașov și Timișoara, începând cu anul 2011.

„În urmă cu șapte ani, când am pus bazele  departamentului de Real Estate Management Services, piața de property management din România era încă la început. Colaboarea de lungă durată pe care am dezvoltat-o cu Helios Phoenix ne face să fim încrezători în faptul că dezvoltatorii de spații industriale din piața locală pun accent pe calitatea administrării, acesta nefiind doar un business de volum”, a declarat Ștefania Baldovinescu, Senior Partner și Director al departamentului Real Estate Management Services în cadrul Colliers International. „La finalul anului trecut, Colliers International avea în administrare 300.000 mp, dintre care o treime sunt spații industriale”, a adăugat Ștefania Baldovinescu.

Potrivit ultimului raport Colliers International, stocul actual de spații logistice din România este de 3 milioane mp și va crește cu 500.000 mp în acest an (aproximativ 17%), marcând cea mai mare rată de livrări post-criză. Aproximativ 80% dintre noile livrări sunt preconizate pentru zona Bucureștiului, însă interesul este în creștere și pentru orașele secundare din țară, care vor atrage atenția fabricilor importante de prelucrare, datorită proiectului de autostradă în Transilvania, ce ar putea stabili o rută de tranzit rapid.

Helios Phoenix este prezent pe piața din România din 1997. Odată cu primul proiect, Parcul Industrial din Domnești, în partea de sud vest a Bucureștiului, grupul și-a concentrat activitatea pe sectorul industrial al pieței imobiliare și servicii conexe. În prezent, portfoliul Phoenix cuprinde 66.000 mp spații de depozitare disponibile sau în stadiu avansat de finalizare, 30.000 mp de terenuri pentru dezvoltări de tip rezidențial, 410.000 pentru dezvoltări industriale, 2.500 unități rezidențiale finalizate sau aproape finalizate și 20.000 mp de facilități de depozitare.

Related posts

Short-list announced for the 7th annual CEE Manufacturing & Logistics Awards

Stefana Muresan

Sanador face teste de coronavirus la cerere, cu 350 de lei

Nora Dumitrescu

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

Stefana Muresan

Inaugurare TRC Park

Ionut Oprea

P3: Radical and unexpected events test our adaptability

Ionut Oprea

CBRE a intermediat tranzacții de aproape 22.000 m² pentru Regus și Spaces, în România

redactia

CEE Summit 2017

Ionut Oprea

Orange a premiat noua generaţie de specialişti în telecomunicații

Ligia Voro

P3 Logistic Parks, refinantare de 1,4 miliarde de euro

Transilvania Business

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României de către CBRE și proprietarii de centre comerciale de mari dimensiuni

Papuc Irina

Clujul și Timișoara, orașele regionale cu cea mai mare creștere imobiliară

Nora Dumitrescu

E.ON prezintă în premieră un produs pentru controlul inteligent al energiei la domiciliu

redactia

Optim PM, felicitari pentru ParkLake

Transilvania Business

IATA Calls for Borders to Open and Continued Relief Measures

Ionut Oprea

Dunwell a intermediat inchirierea unui spatiu industrial pentru Maspex in depozitul Global Vision de la Constanta

Ionut Oprea

Familia Căpușan ridică un nou Grand Park

Nora Dumitrescu

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

Restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România, menținute din cauza ineficienței autorităților

Ligia Voro

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Asociarea Drum Asfalt, Trameco, Constructorul Sălard, face sediul CJ Bihor

Traian Dan

PRIA Aviation incepe vineri 18 august la Hangar Cafe, Aeroportul Tuzla

Ionut Oprea

Proiect Sudium Green pentru plantarea a 10.000 de arbori în Cluj Napoca

A. I.

Leave a Comment