Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj Napoca – prima platformă on-line de consultanță agricolă din România

USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca, prin Facultatea de Agricultură, a lansat prima platformă on-line de consultanță agricolă din România specializată pe managementul integrat al inputurilor agricole: www.agrim.ro
Platforma AGRIM promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre diactice – din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu rol de consultanți.
Astfel, AGRIM mediază colaborarea dintre aceștia pentru a susține creșterea economică, inovația și productivitatea sectorului agricol românesc. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice din domeniul agricol, ai companiilor partenere agrim.ro, ai asociațiilor producătorilor agricoli, ai stațiunilor și institutelor de cercetare agricole, fermieri și mass media.
Coordonatorul platformei agrim.ro, prof. univ. Roxana Vidican, decanul Facultății de Agricultură a USAMV Cluj Napoca, a declarat că “platforma agrim.ro este primul instrument care reușește să aducă în același loc teoreticienii și practicienii din agricultura românească pentru a găsi soluții la provocările din domeniu. Specialiștii de la USAMV Cluj Napoca și fermierii care vor interacționa pe forumul agrim.ro vor oferi, prin răspunsurile la problemele ridicate, informații utile atât celor care lucrează în agricultură, dar și studenților, viitorii fermieri.”
Scopul AGRIM este de a ajuta fermierii români în alegerea inputurilor de calitate înaltă (semințe și material biologic, fertilizanți, produse de tratamente, potrivite nevoilor lor. Astfel, AGRIM promovează cele mai bune practici agricole actuale în funcție de obiectivele economice ale fermierilor, de adaptarea la condițiile climatice, de noutățile aduse de către furnizorii de inputuri. Platforma AGRIM include o bază de date cu principalii furnizori de inputuri agricole de pe piața românească, un forum pentru acordarea de consultanță on-line pe domeniile de competență ale cadrelor didactice din Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca.
Platforma AGRIM devine și un instrument de studiu al studenților de la facultățile de agricultură din țară prin bagajul de informații din tot spectrul inputurilor agricole și prin liberul acces la informațiile din sectorul forum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AGRARIA 2017: TEHNICĂ AGRICOLĂ LA SUPERLATIV

Articolul următor

Helios Phoenix isi extinde reteaua in Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share