Industrie

DRÄXLMAIER, investiții de peste 150 de milioane de euro până în 2018

DRÄXLMAIER îşi dezvoltă afacerea în ţata noastră, investind peste 150 de milioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcţie din Hunedoara şi Braşov au fost deja demarate. În Piteşti va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie şi IT, producţia în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înfiinţată ar putea fi închisă, potrivit unui comunicat al companiei.
Investiţia în regiune va continua prin susţinerea sistemului de învăţământ dual, precum şi a programului de internship şi a celui de predare de cursuri iniţiate în cadrul Universităţii Piteşti, conform sursei citate.
În comunicat se arată: “DRÄXLMAIER Group îşi anunţă astăzi planurile pentru trimestrele următoare din 2017, care presupun consolidarea dezvoltării sale în România. Compania va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din Hunedoara şi Braşov. În Hunedoara, suprafaţa fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Braşov urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producţie în a treia hală. În Timişoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfăşurare pentru a asigura forţa de muncă necesară volumelor de lucru în creştere”.
Până acum, compania a investit peste 500 de milioane de euro în România, beneficiind de susţinerea şi implicarea unei echipe puternice de 15.000 de angajaţi.
Potrivit comunicatului, planurile companiei au fost aprobate de managementul DRÄXLMAIER Group în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie şi au fost discutate cu reprezentanţii Blocului Naţional Sindical şi cu cei ai sindicatului reprezentativ din cadrul fabricii din Piteşti. Liderii sindicali au fost interesaţi în special de planurile de afaceri pentru locaţia Piteşti. Aceste planuri includ intenţia de restrângere a activităţii celei mai vechi fabrici DRÄXLMAIER din România, respective cea de la Piteşti.
Tobias Nickel, director de Comunicare al DRÄXLMAIER Group a precizat: “Pentru noi este foarte importantă dezvoltarea în România, cu atât mai mult cu cât aici se află peste 20% din numărul total de angajaţi ai Grupului. Piaţa este foarte dinamică iar în relaţia cu clienţii noştri avem nevoie de adaptare rapidă. Prin urmare, ne concentrăm planurile, astfel încât să le oferim un pachet de servicii optim: eficient, accesibil şi produse la cele mai înalte standarde. În plus, în Piteşti dezvoltăm activităţi de cercetare care asigură un mediu competitiv pentru specialiştii în IT şi inginerie. Susţinem generaţiile viitoare prin implementarea sistemului de învăţământ dual în toate regiunile în care ne desfăşurăm activitatea în România, având deja peste 200 de tineri pe care îi pregătim pentru viitor”.
În 2017, DRÄXLMAIER va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-şcoală destinate elevilor de la şcoala profesională în regim dual. În acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Braşov şi Timişoara şi sunt în proces de amenajare atelierele din Piteşti, Satu Mare şi Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente şi utilaje noi şi performante. Compania se implică în dezvoltarea noilor generaţii de specialişti încă din 2012.

Related posts

Ford România reia programul de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”

Ligia Voro

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

redactia

TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri în primul trimestru al anului 2018

Stefana Muresan

“Țevarii” de la Tenaris pregătesc schimbul de mâine în facultăți

Nora Dumitrescu

Noul senzor de profil 2D-/3D de la wenglor cu lumina UV

redactia

Harta învățământului profesional și dual. Aproape 85.000 de elevi se pregătesc să devină meseriaşi

redactia

Bihor: Celestica, infuzie de 20 mil. de dolari

Stefana Muresan

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Brașov- Kronospan, parc industrial dedicat industriei lemnului

Stefana Muresan

Producătorul de mobilă Simex din Sălaj, afaceri de aproximativ 7 mil. euro

Stefana Muresan

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Ion Surdu

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Profitul producătorului de elicoptere IAR Brașov a crescut cu 50% în primele 3 luni ale anului

Ion Surdu

Deschidere oficială VINVEST 2019

Stefana Muresan

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

Compania Scheugenpflug, furnizor pentru Continental, BMW Group, Bosch și Audi, subsidiară la Sibiu

redactia

RAAL Bistriţa caută 125 de oameni pentru fabrica de sisteme de răcire

Stefana Muresan

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

„Industria s-a decuplat în mare măsură de la piaţa externă”: raport despre consecințele scăderii continue a activității

Papuc Irina

Restructurare la fabricile Silcotub, din 1 iulie

Nora Dumitrescu

Campionii business-ului arădean, premiați la cea de-a 25-a ediție a Topului Firmelor

redactia

Suedezii de la Ecolor mizează pe afaceri de 320 milioane lei

Stefana Muresan

Leave a Comment