Industrie

DRÄXLMAIER, investiții de peste 150 de milioane de euro până în 2018

DRÄXLMAIER îşi dezvoltă afacerea în ţata noastră, investind peste 150 de milioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcţie din Hunedoara şi Braşov au fost deja demarate. În Piteşti va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie şi IT, producţia în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înfiinţată ar putea fi închisă, potrivit unui comunicat al companiei.
Investiţia în regiune va continua prin susţinerea sistemului de învăţământ dual, precum şi a programului de internship şi a celui de predare de cursuri iniţiate în cadrul Universităţii Piteşti, conform sursei citate.
În comunicat se arată: “DRÄXLMAIER Group îşi anunţă astăzi planurile pentru trimestrele următoare din 2017, care presupun consolidarea dezvoltării sale în România. Compania va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din Hunedoara şi Braşov. În Hunedoara, suprafaţa fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Braşov urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producţie în a treia hală. În Timişoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfăşurare pentru a asigura forţa de muncă necesară volumelor de lucru în creştere”.
Până acum, compania a investit peste 500 de milioane de euro în România, beneficiind de susţinerea şi implicarea unei echipe puternice de 15.000 de angajaţi.
Potrivit comunicatului, planurile companiei au fost aprobate de managementul DRÄXLMAIER Group în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie şi au fost discutate cu reprezentanţii Blocului Naţional Sindical şi cu cei ai sindicatului reprezentativ din cadrul fabricii din Piteşti. Liderii sindicali au fost interesaţi în special de planurile de afaceri pentru locaţia Piteşti. Aceste planuri includ intenţia de restrângere a activităţii celei mai vechi fabrici DRÄXLMAIER din România, respective cea de la Piteşti.
Tobias Nickel, director de Comunicare al DRÄXLMAIER Group a precizat: “Pentru noi este foarte importantă dezvoltarea în România, cu atât mai mult cu cât aici se află peste 20% din numărul total de angajaţi ai Grupului. Piaţa este foarte dinamică iar în relaţia cu clienţii noştri avem nevoie de adaptare rapidă. Prin urmare, ne concentrăm planurile, astfel încât să le oferim un pachet de servicii optim: eficient, accesibil şi produse la cele mai înalte standarde. În plus, în Piteşti dezvoltăm activităţi de cercetare care asigură un mediu competitiv pentru specialiştii în IT şi inginerie. Susţinem generaţiile viitoare prin implementarea sistemului de învăţământ dual în toate regiunile în care ne desfăşurăm activitatea în România, având deja peste 200 de tineri pe care îi pregătim pentru viitor”.
În 2017, DRÄXLMAIER va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-şcoală destinate elevilor de la şcoala profesională în regim dual. În acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Braşov şi Timişoara şi sunt în proces de amenajare atelierele din Piteşti, Satu Mare şi Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente şi utilaje noi şi performante. Compania se implică în dezvoltarea noilor generaţii de specialişti încă din 2012.

Related posts

“Lipsa forței de muncă va obliga companiile la automatizare și robotizare”

Stefana Muresan

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Tenaris a finanțat un curs de resuscitatori la Zalău

Nora Dumitrescu

Compania Creative Concept din Mureș, afaceri de peste 400.000 de euro din obiecte de mobilier

Stefana Muresan

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

Proprietarul Ursus Breweries cumpără două brand-uri de renume din Marea Britanie

redactia

Parcul industrial Câmpia Turzii, investitii de peste 5 milioane de euro

Stefana Muresan

CNIPMMR solicită sprijin economic pentru impactul COVID-19

Traian Dan

Astra Bus Arad pregătește lansarea unui nou model de troleibuz

Stefana Muresan

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Traian Dan

Oradea: Faist a crescut cu 25% capacitatea fabricii

Stefana Muresan

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Principalele investiții anunțate pentru 2019. De la fabrica de aliaje pentru avioane Airbus și Boeing la realizarea unei unități pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto

redactia

Cum poți să contribui la îmbunătățirea aplicațiilor IT?

Ligia Voro

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

Stefana Muresan

Laurențiu Mihai (OSMR): ”Medicamentele vor putea fi puse în circulație pe teritoriul UE numai dacă respectă noile reguli de securitate”

Stefana Muresan

Ciserom, fabrica din Sebes care incalta de aproape un secol Europa

Stefana Muresan

Astra Vagoane Calatori, contracte pentru urmatorii trei-patru ani

Stefana Muresan

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

Powertrain pornește ca o companie independentă

Stefana Muresan

Airbus Helicopters: Exportăm 75% din ceea ce producem

Stefana Muresan

Leave a Comment