Cluj Sanatate

Investiţii substanţiale ale CJ Cluj pentru creşterea calităţii serviciilor medicale

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a iniţiat un proiect de hotărâre privind nominalizarea sumei de 4.952.000 de lei pe unităţi sanitare şi pe lucrări de reparaţii curente, reparaţii capitale, investiţii şi dotări cu echipamente medicale, proiect ce urmează a fi supus aprobării plenului forului administrativ judeţean.
,,Ceea ce îmi doresc este ca prin intermediul acestor fonduri pe care le alocăm spitalelor clujene să contribuim substanţial la îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară actul medical, conştienţi fiind că salvarea vieţii şi a sănătăţii pacienţilor depinde atât de profesionalismul şi dăruirea personalului medical cât şi de calitatea infrastructurii şi de performanţa aparaturii medicale aflate în dotarea unităţilor spitaliceşti”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.
Astfel, în ceea ce priveşte unităţile medicale care urmează să primească în anul 2017 finanţare de la Consiliul Judeţean Cluj, atât pentru achiziţionarea de aparatură medicală, cât şi pentru lucrări de reabilitare şi modernizare, cea mai mare sumă, respectiv 1.150.000 de lei urmează să fie alocată Spitalului Clinic de Boli Infecţioase pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii capitale şi modernizarea farmaciei, extinderea şi modernizarea laboratoarelor de analize medicale, modernizarea cabinetelor medicale din Ambulatoriul Integrat de pe Calea Moţilor, asistenţă tehnică precum şi achiziţionarea unui aparat de ecografie. În cazul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, suma prevăzută este de 975.000 de lei, aceasta urmând a fi folosită pentru finanţarea dotării cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară.
Totodată, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” urmează a-i fi alocaţi 887.000 de lei pentru decontarea asistenţei tehnice şi realizarea lucrărilor de reabilitare şi amenajări interioare la clădirea principală a Secţiei de Pneumologie TBC Săvădisla, precum şi pentru dotarea spitalului cu un computer tomograf. În ceea ce priveşte o a patra unitate medicală aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, finanţarea în cuantum de 800.000 de lei pentru Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa vizează suportarea costurilor pe care le presupune construirea noului Pavilion, structurat pe patru nivele, inclusiv serviciile de asistenţă tehnică şi proiectare.
Totodată, în ceea ce priveşte finanţarea spitalelor publice al căror management nu a fost preluat de către Consiliul Judeţean Cluj în anul 2009, Institutului Inimii ,,Niculae Stăncioiu“ urmează a-i fi alocaţi 500.000 de mii de lei pentru achiziţia unui aparat digital de radiodiagnostic fix mobil, precum şi pentru reparaţii curente la Secţia de Cardiologie nr. II. În acelaşi timp, 390.000 de lei urmează a fi destinaţi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, pentru lucrări de reparaţii la acoperişul clădirii administrative, la atelierul mecanic, de tâmplărie şi electric, la terase şi centrala termică. Nu în ultimul rând, 250.000 de lei urmează a fi alocaţi de Consiliul Judeţean Spitalului Militar de Urgenţă ,,Dr. Constantin Papilian” în vederea dotării sălii de operaţii a Secţiei de Urologie şi dezvoltării terapiei minim invazive a litiazei reno-ureterale.

Related posts

Clujul își revitalizează un parc cu 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

Clujul va avea hub-uri educaționale în noile sale cartiere

Nora Dumitrescu

Spitalele din Timiş au beneficiat de finanţări totale de 350 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Robert Bloancă

Echipamente de protecție și biocide de la Superbet pentru Spitalul Clinic CF Oradea

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. Gedeon Richter România. Tradiție și inovație

Transilvania Business

Help Net a trecut de 200 de farmacii

Stefana Muresan

Clujana se reinventează și deschide 8 magazine noi

Stefana Muresan

Modernizarea Traseului Regional Transilvania Nord continua cu „Drumul Bistritei”

Stefana Muresan

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

Program de training în securitate cibernetică, în premieră mondială în Parcul Ştiinţific Tetapolis

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Nora Dumitrescu

Investiții pentru creșterea calității actului medical la Spitalul Județean Mureș

Transilvania Business

Mai aveți câteva zile pentru a vă înscrie la seminarul „Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”

Ligia Voro

Andrei Trifan: ”În 2018, ne propunem să deschidem încă 10 restaurante Subway în țară”

Stefana Muresan

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics din Deva și Europharm Holding din Braşov, printre furnizorii de medicamente ai Spitalului Universitar Elias

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Clasă cu învățământ dual, la Colegiul Tehnic Energetic

Stefana Muresan

Specialiștii Centrului Dora Medicals, recomandări pentru diagnosticul și tratamentul bolilor neurologice

Stefana Muresan

NTT DATA Romania, premiul special al juriului în cadrul Transilvania Tech Industry Awards

Stefana Muresan

Alte investiţii în aparatură medicală performantă la SCJU Târgu Mureş

Ligia Voro

Partener StartUP- Pachete de finanțare de peste 40.000 euro pentru înființarea de start-up-uri în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

Leave a Comment