Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT şi-a bugetat dublarea investiţiilor în 2017

Banca Transilvania, al doilea jucă¬tor din piaţa bancară, a planificat pentru acest an investiţii de 364,2 mil. lei, aproape duble faţă de 2016, şi anticipează un câştig net de 852 mil. lei, potrivit zf.ro.
Anul trecut, banca din Cluj a reuşit să-şi majoreze veniturile operaţionale cu 2,5% şi a raportat un profit net de 1,2 mld. lei, la jumătate faţă de nivelul record din 2015, dar peste nivelul bugetat iniţial.
Activele sunt bugetate să urce în acest an cu 4,5%, la 54,1 mld. lei, în condiţiile creşterii creditării brute cu 6%, până la aproape 31,4 mld. lei. Astfel, banca din Cluj anticipează că îşi va consolida poziţia a doua pe care o are în piaţă după active. Pentru 2016, Banca Transilvania prognozase o ascensiune a activelor cu 5,3%, însă ritmul a fost mai rapid, de 9%, până la 51,77 mld. lei, ceea ce i-a permis să avanseze o poziţie în top, pe locul doi, făcând rocada cu BRD-SocGen.
Bugetul alocat pentru investiţiile din acest an se ridică la 364,2 mil. lei, aproape dublu faţă de cel programat pentru anul trecut. Cea mai mare sumă, de 170,5 mil. lei, va fi alocată investiţiilor în IT şi carduri, iar pentru sucursale şi clădiri va fi investită suma de 102,6 mil. lei. Banca a alocat şi 37,9 mil. lei pentru „proiecte speciale“.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea: Parcul Industrial I va avea un centru de servicii

Articolul următor

Producătorul de lactate Simultan din Timiş, investiție 6 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share