Bihor Industrie

Oradea: Parcul Industrial I va avea un centru de servicii

În luna aprilie 2017 Agenția de Dezvoltare Locală Oradea va lansa licitația pentru identificarea unui investitor care să construiască centrul de servicii din Parcul Industrial I situat pe Calea Borșului. Caietul de sarcini va fi supus aprobării Consiliului Local Oradea în ședința din 30 martie 2017, urmând ca licitația să fie lansată în prima parte a lunii aprilie.
Centrul de servicii va avea o grădiniță, agenții de bănci și bancomate, ghișee de poștă și curierat, magazin alimentar, un restaurant și alte facilități care vor deservi angajații din parcul industrial. Terenul pe care va fi construit centrul are o suprafață de 8232 de metri pătrați, iar prețul acestuia pornește de la 9,5 euro/mp.
Potrivit estimărilor, lucrările vor începe în primăvara anului 2018. Contractul se va încheia pe o perioadă de 25 de ani iar condițiile minime obligatorii prevăzute pentru accesul investitorilor în parcul industrial sunt suma investită să fie minimum 70 de euro/m psi gradul de ocupare al terenului să fie de minimum 20%.
Potrivit informațiilor obținute de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea în Parcul Industrial I există aproape 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani, și 130 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani. 93% dintre companiile chestionate consideră oportună amenajarea unei grădinițe în cadrul centrului de servicii din Parcul Industrial I.
În acest moment în Parcul Industrial I își desfășoară activitatea 42 de rezidenți care totalizează 4700 de angajați și investiții în valoare de 231 de milioane de euro.
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea mai are în plan construirea unui ansamblu de locuințe în apropierea Parcului Industrial I pentru angajații companiilor care își desfășoară activitatea în această zonă. De asemenea, se are în vedere construirea unui alt centru de servicii și în Parcul Industrial II de pe strada Ogorului.
“Evoluția pe care a cunoscut-o parcul industrial în Oradea reiese foarte bine din imaginile pe care le deținem de acum 8 ani de zile, când Parcul Industrial I era doar o suprafață de 128 ha de teren aflat în paragină. Acum, la sfârșitul anului 2016 avem deja trei titluri de parc industrial pentru cele trei amplasamente: Calea Borșului – Parcul Industrial I în suprafață de 130,02 ha, pe str. Ogorului – Parcul Industrial II în suprafață de 83,5 ha și pe str. Uzinelor – Parcul Industrial III cu o suprafață de 15 ha. Totalul investițiilor private atrase în parcurile industriale este de 285 de milioane de euro”, a spus Delia Ungur, directorul ADLO, în cadrul unei conferințe de presă.
Investiţii totale de peste 40 milioane de euro atrase în 2016
În anul 2016 au fost atribuite prin licitații 4,10 hectare teren către 12 companii românești, valoarea totală a investiţiilor asumate fiind de 10.105.000 lei, iar investițiile mari atrase prin negociere directă au o valoare totală de 39 milioane de euro, acestea urmând să genereze un număr de 360 de locuri de muncă.
În ceea ce privește infrastructura de utilități, în Parcul Industrial I, aceasta a fost finalizată în proporție de 100%, în Parcul Industrial II pe suprafața de 24 de hectare ocupată de rezidenți infrastructura de utilități a fost finalizată în proporție tot de 100%, iar în Parcul Industrial III au fost introduse rețelele de alimentare cu apă și canalizare menajeră și a fost demarată investiția pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a rezidenților.
Gradul de ocupare a parcelelor se reflectă în următoarele procente: Parcul Industrial I – 100%, Parcul Industrial II – 25% (aproape 100% înainte de extindere) și Parcul Industrial III – 80%.
În ceea ce privește veniturile încasate de municipiul Oradea de la rezidenții parcurilor industriale, acestea se prezintă astfel: 4.565.700 lei – venituri din vânzarea terenurilor; 130.065 lei din dividende; 593.255.04 lei – venituri din taxa de autorizație de construcție și 7.142.097, 36 lei venituri din impozitul pe salariile angajaților companiilor din parcurile industriale.
Totodată, ADLO a avut un rol major în reînființarea școlii profresionale și a Campusului Tehnic Traian Vuia, coordonând proiectul și fiind liantul între mediul de afaceri, Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean și unitățile de învățământ. În prezent, la școala profesională sunt înscriși 162 de elevi la 10 specializări. Aceștia primesc o bursă de 200 lei/lună de la Ministerul Educației și încă 200 lei/lună de la companiile la care fac practică.

Related posts

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Ligia Voro

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

PACTUL PENTRU MUNCĂ – Consens general pentru evitarea crizei grave de forță de muncă

Ligia Voro

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Recrutările de personal din Ardeal se mută în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

AAGES Târgu Mureș, profit semestrial aproape dublu

Stefana Muresan

Primăriile din Bihor pot beneficia de sprijin financiar pentru împăduriri

Traian Dan

Alianța Vestului – primele măsuri: abonamentele pentru parcare și cele pe mijloacele de transport în comun, valabile pe raza celor patru orașe

redactia

„Oraşul faptelor bune” costă Oradea peste 120.000 de euro

Traian Dan

Investitorii germani de la Daimler vor să amenajeze în Sebeș, pe cheltuială proprie, trotuar și pistă de biciclete

Stefana Muresan

Drumul ce leagă Oradea de Autostrada Transilvania costă 150 milioane euro

Traian Dan

Naționala de Reciclare este în Centrul Civic din Oradea între 15 și 17 octombrie

Traian Dan

Brasov: Continental, Premium Aerotec, Elmas, Electroprecizia sau Stabilus caută personal

Stefana Muresan

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (I)

Ligia Voro

Austriecii de la Rondocarton, cu fabrică în Apahida, cifră de afaceri de aproximativ 93 mil. euro în 2018

redactia

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Serbia

redactia

UPU Oradea își va relua activitatea în corpul de clădire reabilitat, la 1 noiembrie

Traian Dan

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Nora Dumitrescu

Patronatele din Cluj strâng rândurile

Stefana Muresan

Lanțul farmaceutic Ropharma vrea să ia un împrumut de 2 milioane de euro de la ING

Papuc Irina

Parcarea de pe Strada Brașovului din Oradea, inaugurată de ziua orașului

Traian Dan

Ioan Niculae: Plafonarea prețului gazelor, una dintre cele mai bune măsuri economice din ultimii 28 de ani. Vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni

redactia

Leave a Comment