Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj: Peste 36 milioane lei, pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene

Potrivit proiectului de hotarare initiat in acest sens de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si care urmeaza a fi dezbatut in urmatoarea sedinta a forului deliberativ judetean, programului de lucrari de intretinere curenta si periodica a unor drumuri judetene din judetul Cluj urmeaza a-i fi alocati in anul 2017 nu mai putin de 36.755.740 lei cu TVA.
Astfel, in anul curent vor beneficia de lucrari de intretinere urmatoarele sectoare de drumuri judetene, cu o lungime totala de aproximativ 300 de km: DJ 103G Ceanu Mic – Aiton, Podeni – Moldovenesti, Petresti (DJ107L) – Tureni, Aiton – Gheorgheni, Gheorgheni – Centura Ocolitoare, Centura Ocolitoare – Borhanci; DJ 103I Cheile Turzii; DJ 103H DN1 – Bologa – Sacuieu; DJ 103K Capus – Rasca, Rasca – Belis; DJ 103L Manastireni – Rasca; DJ 103T DN1 – Releu Feleacu; DJ 105S Pata – Boju; DJ 107J Valea Ierii – Cerc; DJ 107L Turda – Petrestii de Jos; DJ 107R Faget – Ciurila – DJ 107L, Ciurila – Filea – Sacel, Baisoara – Statiune M. Baisorii; DJ 107S Gura Rasca – Maguri Racatau; DJ 108C Scrind – Rachitele, Garbau – Leghia; DJ 109B Cornesti – Osorhel; DJ 109C Geaca – Camarasu; DJ 109D Gherla -Sacalaia – Sic; DJ 109E Viile Dej – Cetan – Vad; DJ 150A Luna – Aeroport; DJ 161A Apahida – Cojocna – Iuriu de Campie; DJ 161 Bontida – DN1C, Bontida – Juc, DN1C – Dabaca – Panticeu; DJ 161B Ploscos – Turda; DJ 161D Dej – Valea Ungurasului; DJ 161E Targusor – Diviciori; DJ 161G DN16 – Caianu; DJ 150 Mociu – Chesau; DJ 764B DN1 – Baraj Dragan si DJ 191D Vanatori – DJ 108A.
„Ceea ce este cu adevarat important e faptul ca, alaturi de lucrarile in profunzime, de reabilitare si modernizare, pe care le vom derula in acest an, aceste lucrari de intretinere vor face ca un numar cat mai mare de drumuri judetene sa ofere conditii optime de circulatie” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Sumele necesare pentru executarea lucrarilor pentru fiecare drum in parte urmeaza a fi stabilite ulterior, in baza evaluarilor facute in teren de catre reprezentatii Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj din cadrul Consiliului Judetean si de cei ai constructorului. Se impune a fi precizat in acest context faptul ca din suma totala propusa, de 36.755.740 lei, urmeaza a fi asigurate si lucrarile la poduri si parapetii de siguranta rutiera, cheltuielile presupuse de situatiile de urgenta, serviciile de deszapezire precum si alte lucrari de intretinere cum sunt cele de pietruire.
In ceea ce priveste procedura de alegere a sectoarelor de drum ce vor beneficia de lucrari de intretinere, criteriile avute in vedere au fost de natura obiectiva, fiind luate in considerare, in principal, starea de viabilitate a acestora, programele de reabilitare si modernizare aflate in desfasurare precum si lucrarile de intretinere care au fost incepute in anul anterior, astfel incat sa se asigure o continuitate a acestora.
Reamintim in acest context faptul ca, in urma procedurii de licitatie deschisa desfasurate in acest scop, a fost incheiat intre Judetul Cluj si S.C DIFERIT S.RL pentru Lotul 1 si, respectiv Asocierea S.C DRUMURI SI PODURI JUDETENE S.A – SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA S.A pentru Loturile 2 si 3, cate un Acord – Cadru de “Lucrari de intretinere pe timp de vara si prestarea serviciilor de deszapezire a drumurilor judetene din Judetul Cluj”, pe o perioada de 3 ani incepand cu data de 7 aprilie 2015 si pana in 6 aprilie 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Tarom, două aeronave noi

Articolul următor

Francezii de la Faurecia, a cincea fabrica în România

Citește și:
Women in Tech (WiT) este o platformă de promovare și de sprijin pentru femeile active în acest sector.
Citeste mai mult

Femeile din tech s-au aliat la Cluj

Femeile care activează în sectorul tehnologia informației și comunicații (IT&C) au concretizat o mișcare pe plan național. Women in…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share