Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Francezii de la Faurecia, a cincea fabrica în România

Producatorul de componente auto francez Faurecia a inaugurat a cincea fabrica din Romania, in comuna Cateasca, judetul Arges, in urma unei investitii de 8 milioane euro, a anuntat compania. Circa 900 de oameni vor lucra in noua fabrica, pana in 2020, construita la cele mai noi standarde Faurecia pentru a deservi clienti precum Jaguar Land Rover, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo, Ford, PSA Peugeot Citroen si Renault.
„Faurecia continua extinderea in Romania prin deschiderea unei fabrici in judetul Arges, comuna Cateasca. Urmare a acestei noi investitii, compania a ajuns sa detina cinci fabrici in Romania: la Talmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Ramnicu Valcea (Scaune Auto) si pe cea din Arges (Sisteme de Interior). Aceasta este printre cele mai moderne unitati de productie ale grupului Faurecia. Cei 8 milioane de euro investiti au fost utilizati in constructia efectiva, dar si in dotarea cu tehnologii de productie de ultima generatie”, a anuntat compania franceza.
Pe o suprafata totala de 14.000 metri patrati angajatii Faurecia din Cateasca produc componente pentru plansa de bord, panouri de usa si consola centrala.
„Fabrica pe care o inauguram oficial astazi este una dintre cele mai moderne unitati de productie ale grupului nostru, datorita tehnologiilor utilizate, dar si a conditiilor de munca oferite pentru angajatii nostri. In momentul de fata avem 370 operatori de productie, specialisti tehnici, coordonatori de echipe si manageri. Pana in 2020 vom ajunge la 900 de angajati, urmand a fi create peste 500 de noi locuri de munca”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepresedinte executiv Faurecia responsabil de Sisteme de Interior.
Fabrica din Arges este furnizor pentru unii dintre cei mai importanti producatori auto din lume precum Jaguar Land Rover, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo, Ford, PSA Peugeot Citroen si Renault. Componentele auto produse de angajatii din Arges sunt folosite in echiparea unor modele premium ca Range Rover Velar si DS 7 Crossback, noul model de referinta al grupului PSA, ambele prezentate la editia din 2017 a Salonului Auto de la Geneva (9-19 martie).
Faurecia activeaza pe piata din Romania din anul 2003 si are peste 3.300 de angajati in tara. In 2016, unitatile de productie din Romania au raportat vanzari totale de 219,3 milioane euro.
Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, avand trei divizii cheie: Scaune Auto, Sisteme de Control a Emisiilor si Sisteme de Interior.
In 2016 compania a anuntat vanzari totale de 21 miliarde euro. La 31 decembrie 2016 Faurecia avea 100.000 de angajati, in 34 de tari, la cele 320 de unitati de productie si 30 de centre de cercetare si dezvoltare. Faurecia este listata la bursa Euronext Paris si tranzactionata pe piata de actiuni din SUA la NYSE over-the-counter (OTC).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Cluj: Peste 36 milioane lei, pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene

Articolul următor

Specialiști în bioinformatică, Internet of Things și securitate cibernetică, la Cluj Innovation Days 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share