Auto

Francezii de la Faurecia, a cincea fabrica în România

Producatorul de componente auto francez Faurecia a inaugurat a cincea fabrica din Romania, in comuna Cateasca, judetul Arges, in urma unei investitii de 8 milioane euro, a anuntat compania. Circa 900 de oameni vor lucra in noua fabrica, pana in 2020, construita la cele mai noi standarde Faurecia pentru a deservi clienti precum Jaguar Land Rover, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo, Ford, PSA Peugeot Citroen si Renault.
„Faurecia continua extinderea in Romania prin deschiderea unei fabrici in judetul Arges, comuna Cateasca. Urmare a acestei noi investitii, compania a ajuns sa detina cinci fabrici in Romania: la Talmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Ramnicu Valcea (Scaune Auto) si pe cea din Arges (Sisteme de Interior). Aceasta este printre cele mai moderne unitati de productie ale grupului Faurecia. Cei 8 milioane de euro investiti au fost utilizati in constructia efectiva, dar si in dotarea cu tehnologii de productie de ultima generatie”, a anuntat compania franceza.
Pe o suprafata totala de 14.000 metri patrati angajatii Faurecia din Cateasca produc componente pentru plansa de bord, panouri de usa si consola centrala.
„Fabrica pe care o inauguram oficial astazi este una dintre cele mai moderne unitati de productie ale grupului nostru, datorita tehnologiilor utilizate, dar si a conditiilor de munca oferite pentru angajatii nostri. In momentul de fata avem 370 operatori de productie, specialisti tehnici, coordonatori de echipe si manageri. Pana in 2020 vom ajunge la 900 de angajati, urmand a fi create peste 500 de noi locuri de munca”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepresedinte executiv Faurecia responsabil de Sisteme de Interior.
Fabrica din Arges este furnizor pentru unii dintre cei mai importanti producatori auto din lume precum Jaguar Land Rover, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo, Ford, PSA Peugeot Citroen si Renault. Componentele auto produse de angajatii din Arges sunt folosite in echiparea unor modele premium ca Range Rover Velar si DS 7 Crossback, noul model de referinta al grupului PSA, ambele prezentate la editia din 2017 a Salonului Auto de la Geneva (9-19 martie).
Faurecia activeaza pe piata din Romania din anul 2003 si are peste 3.300 de angajati in tara. In 2016, unitatile de productie din Romania au raportat vanzari totale de 219,3 milioane euro.
Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, avand trei divizii cheie: Scaune Auto, Sisteme de Control a Emisiilor si Sisteme de Interior.
In 2016 compania a anuntat vanzari totale de 21 miliarde euro. La 31 decembrie 2016 Faurecia avea 100.000 de angajati, in 34 de tari, la cele 320 de unitati de productie si 30 de centre de cercetare si dezvoltare. Faurecia este listata la bursa Euronext Paris si tranzactionata pe piata de actiuni din SUA la NYSE over-the-counter (OTC).

Related posts

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Producătorul de componente auto Preh România investeşte 20 mil. euro în producţie şi logistică

Stefana Muresan

Programele "Rabla Clasic" și "Rabla Plus" pot fi accesate

Stefana Muresan

Bosch, 100 locuri de muncă la Blaj

Stefana Muresan

Valtryp deschide o nouă fabrică la Oradea

Traian Dan

Cecilia Tudor devine, de la 1 martie 2020, noul director de comunicare și responsabilitate socială aI Groupe Renault România

Nicolae Pop

Huf extends development center in Romania

Nicolae Pop

Eberspaecher caută 140 de oameni pentru fabrica de la Oradea

Stefana Muresan

SIXT Group România – creștere de 20% a business-ului și peste 20 de milioane de euro investiție în toate diviziile, în 2018

Nicolae Pop

Doi furnizori de componente auto, nemții de la PMG și SHW, țintesc Brașovul

Stefana Muresan

BMW, 100 de ani de istorie, 100 de ani de viitor

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

Bihorenii iubesc mașinile de epocă

Traian Dan

Electrogrup Cluj-Napoca face o parcare de 395 de locuri la Oradea

Traian Dan

Continental – distincția Ford Q1 pentru furtunurile fabricate la Nădab

Stefana Muresan

Germanii de la Mahle tind spre 1.000 de angajaţi în Timişoara

Stefana Muresan

Românii vor intra în Ungaria pe două autostrăzi în acest an, pe la Nădlac și Borș

Traian Dan

Dacia a reluat activitatea de producție

Nicolae Pop

Sibiu: Marquardt, profit de 66 mil. lei, în 2016

Stefana Muresan

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

Noul „star“ al economiei locale: Daimler a depășit 1,6 mld. € cu fabrica de cutii de viteze din Sebeş

Stefana Muresan

Forumul Industriei Auto 2019 are loc mâine, la Craiova

Stefana Muresan

Producătorul orădean de volane pentru Porsche a angajat muncitori din Sri Lanka

Traian Dan

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Leave a Comment