Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UTCN, un nou cămin studențesc, investiție de 30 de milioane de lei

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va construi un nou cămin studenţesc în Campusul Observator. Costurile se ridică la suma de 30 de milioane de lei, investiție care va fi susținută de către Guverul României prin Compania Națională de Investiții.
Noul cămin va fi amplasat pe o suprafață de 600 mp şi va dispune de 200 de locuri de cazare, cu camere de 2 și 3 paturi, pentru doctoranzi, tineri căsătoriți cadre didactice, etc. Va fi o clădire NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), cu performanță energetică foarte ridicată ceea ce înseamnă consum de energie aproape egal cu zero.
“În urma ședinței de lucru organizată de Ministerul Educației Naționale, delegația UTCN a depus documentația necesară în vederea derulării acestui amplu proiect, demersurile fiind începute în toamna anului trecut prin nota de fundamentare care a fost trimisă spre evaluare către minister.
La baza solicitării a stat numărul de cereri de cazare și capacitatea existentă, Universitatea Tehnică înscriindu-se între cele 30 de universități care sunt eligibile pentru a primi această finanțare. Ministerul Educației Naționale va fi intermediar între universități și Compania Națională de Investiții iar proiectul va fi unul similar la nivel național”, se arată într-un comunicat remis presei.
Proiectul tehnci urmează să fie finalizat până la finele lui 2017 urmând ca, începând cu 2018, să se recurgă la implementarea lui.
În prezent , UTCN dispune de două campusuri amplasate în Complexul Observator și în Mărăști, care oferă anual studenților aproximativ 5.000 de locuri de cazare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Remus Borza, mai aproape de salvarea Hidroelectrica

Articolul următor

NTT DATA Romania, raport de responsabilitate socială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share