Lideri si afaceri

IAR Ghimbav și Airbus Helicopters, discuții privind un acord de cooperare

Prim-vicepreşedintele pentru Europa al Airbus Helicopters, Olivier Michalon, şi directorul general al IAR Ghimbav, Neculai Banea, au discutat joi, la Bucureşti, cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, principiile unui acord general de cooperare pentru realizarea elicopterului de tip H215M la Ghimbav, potrivit unei informări publicate joi pe site-ul Ministerului Economiei.
La discuţii au participat şi ambasadorului Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, şi însărcinatul cu afaceri al ambasadei Germaniei la Bucureşti, Achim Troester.
”Reprezentanţii companiilor consideră că acest nou potenţial proiect comun, de o importanţă strategica şi comercială deosebită, dezvoltă colaborarea foarte bună, de aproape 50 de ani dintre Airbus Helicopters şi IAR SA”, a informat joi Ministerul Economiei.
Instituţia a reiterat faptul că susţine operatorii din industria de apărare pentru implementarea unor proiecte şi programe de dezvoltare, modernizare şi retehnologizare a capacităţilor de producţie.
”În cadrul discuţiilor, atât ministrul economiei, cât şi ambasadorul Franţei şi reprezentanţii ambasadei Germaniei şi-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea cooperării concrete în domeniul economic, continuând astfel relaţiile tradiţionale bune cu cele două state”, mai arată Ministerul Economiei.
De asemenea, Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a întâlnit miercuri şi cu delegaţiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter şi Boeing. pentru a discuta despre posibile proiecte comune în industria de apărare.
General Dynamics este un conglomerat din domeniul apărării, unul din cei mai mari furnizori de echipamente militare la nivel mondial. Bell Helicopter este producător de elicoptere civile şi militare, în timp ce Boeing este unul din cei mai mari producători de aeronave din lume.
Airbus Helicopters va produce primul aparat la noua fabrică de elicoptere de la Ghimbav, inaugurată anul trecut, cel mai devreme la finalul anului viitor, dacă obţine suficient de repede numărul de comenzi necesar pentru lansarea producţiei, grupul francez vizând în special un contract pentru înlocuirea flotei de elicoptere Puma ale armatei, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor grupului, făcute în luna februarie în faţa jurnaliştilor români.

Related posts

Agerpres, în creștere continuă

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!”

Ligia Voro

Astra Vagoane Călători din Arad caută încă 200 de oameni. Câștigă piața internă

redactia

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Grupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei, dublu faţă de 2017

redactia

Coșuri cadou corporate de sărbători – pentru succesul afacerii tale

Nicolae Pop

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Stefana Muresan

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

Stefana Muresan

Workshop-uri în țară în urma unui parteneriat între BVB-Ministerul pentru Mediul de Afaceri

redactia

Techsylvania 2018, între speakeri internaționali, record de participanți și incubatoare anunțate în premieră

redactia

Elefant.ro, în Târgu Mureş şi Hunedoara

Stefana Muresan

Kadra (ex. Aluterm) Cluj, 35 mil. lei cifră de afaceri în 2018.

Ionel Albu

Schimbări în conducerea Visma Software România: noul Managing Director este sibianul Daniel Reisenauer

Papuc Irina

Brașov: Coresi Shopping Resort, 25.000 de vizitatori pe zi în 2016

Stefana Muresan

Teraplast renunță la disponibilizarea a peste 8% din forța sa de muncă

Ion Surdu

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Juriul internațional Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

Papuc Irina

Magazinele Auchan în stațiile OMV Petrom

Stefana Muresan

Lidl – hotel și spații comerciale pe terenul fostei fabrici de ciocolată din Brașov

Stefana Muresan

BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Leave a Comment