Finante-banci

BRD lansează o alternativă pentru Prima Casă

BRD lansează o nouă ofertă de creditare imobiliară adresată clienţilor care doresc să-şi achiziţioneze sau să-şi construiască prin credit o primă locuinţă. Pentru a accesa noul produs, ei nu trebuie să deţină în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul sau soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită.
Lansarea creditului „La Casa Mea”le oferă consumatorilor o alternativă mai avantajoasă la creditul Prima Casă şi a fost creat anticipând încheierea programului guvernamental, strategia Ministerului Finanţelor prevăzând diminuarea graduală a fondurilor alocate plafonului de garantareîn următorii 5 ani, potrivit comunicatului de presă.
Valoarea finanţării care poate fi obţinută cu ajutorul noului credit este între 10.000 şi 100.000 de euro, echivalent lei, pe maximum 30 de ani, iar avansul minim solicitat este de 15%. Dobânda este calculată folosind formula Robor 3M + 2,25%, produsul fiind adresat exclusiv clienţilor care încasează sau urmează să încaseze venitul în cont BRD, individual sau în convenţie salarială, pe toată durata creditului.
„Noul produs de credit este mai flexibil în raport cu creditul Prima Casă: suma obţinută este mai mare (echivalentul a 100.000 EUR faţă de sume cuprinse între 57.000 şi 71.250 EUR, echivalent lei), planificarea achiziţiei nu depinde de disponibilitatea fondurilor alocate de stat, iar termenul de finanţare se scurtează semnificativ. Astfel, aprobarea financiară a dosarului se face în maximum 24 de ore si este garantată timp de 90 de zile, perioadă în care clientul îşi poate căuta locuinţa dorită. Mai mult, banca oferă gratuit evaluarea imobilului clienţilor care optează pentru un evaluator desemnat de bancă”, spune Gabriela Simion, Director Executiv de Marketing şi Managementul Produselor în cadrul BRD.
BRD este unul dintre cei mai mari actori pe piaţa românească a creditelor ipotecare, banca deţinând o cotă de aproximativ 25% din piaţa împrumuturilor în programul „Prima Casă”.
Exemplu reprezentativ pentru finanţarea primei locuinţe printr-un credit de 160.000 lei, pe 30 de ani, cu încasarea venitului în cont BRD: dobândă variabilă 2,25% + ROBOR la 3 luni (0,84%) (ROBOR valabil la 29.03.2016), DAE : 3,77%. Valoarea primei rate lunare : 754 lei (ulterior descreşte). Valoarea totală plătibilă: 262.628 lei, care include comision de analiză dosar : 500 lei, comision administrare lunară credit : 0 lei, comision gestiune lunară cont curent asociat creditului : 4,2 lei, asigurare de viaţă : 0,045% pe lună, calculată la soldul creditului. Costul cu evaluarea este 0 lei dacă creditul se acordă, iar evaluatorul este desemnat de către bancă. Asigurarea de imobil (obligatorie) depinde de valoarea acestuia.

Related posts

Start-Up Nation: Banca Transilvania oferă credite punte şi pachet de servicii antreprenorilor

Stefana Muresan

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

BT şi-a bugetat dublarea investiţiilor în 2017

Stefana Muresan

Grupul Banca Transilvania valorează peste 10 miliarde de lei

Stefana Muresan

UniCredit, operațiune de majorare a capitalului

Stefana Muresan

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Traian Dan

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Papuc Irina

Reprezentanții băncilor vorbesc despre negocierile cu consumatorii

Ligia Voro

Codrin Scutaru, numit Deputy Managing Director al McGuireWoods România

Stefana Muresan

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Papuc Irina

Implicații IT în managementul resurselor umane

Stefana Muresan

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

JTI: Hei-rupismul fiscal dăunează grav mediului de afaceri

Ligia Voro

Fonduri de până la 150 de mil. euro pentru încurajarea investiţiilor

redactia

Banca Transilvania va lansa un documentar despre Simona Halep

Nora Dumitrescu

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Acord Banca Românească – EximBank pentru IMM-uri

Stefana Muresan

AR | Campioni la absorbţia fondurilor

Transilvania Business

Cererile de negociere cu băncile aproape s-au dublat față de 2018

Ligia Voro

Sondaj: Românii reușesc să pună lunar deoparte câte 55 de euro, de cinci ori mai puțin decât austriecii și de două ori mai puțin decât slovacii

Papuc Irina

Cât au câștigat românii la Loterie în anul 2019

Papuc Irina

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

| Sursele de finantare pentru Ianuarie 2016

Ajutoarele de stat pentru afacerile mici in anul 2016

Transilvania Business

Leave a Comment