Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroelectrica și-a dublat valoarea la 4 miliarde de euro

Hidroelectrica

Ultimul impediment în calea listării pe bursă a companiei Hidroelectrica a fost eliminat, iar finalizarea procedurii de insolvență va permite Ministerului Energiei să accelereze procesul, a declarat Greg Konieczny, director general și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, conform unui comunicat de presă.
‘Ieri (joi — n. r.), a fost adoptată decizia mult așteptată (a Curții de Apel București — n. r.), ce pune capăt litigiilor începute în timpul procedurii de insolvență pentru Hidroelectrica și elimină ultimul impediment în calea listării companiei pe bursa de valori. Ne exprimăm încrederea că finalizarea procedurii de insolvență a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei să accelereze listarea companiei, în primul rând, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform Legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani, în următoarea AGA a Hidroelectrica, programată pentru 19 aprilie 2017’, a spus Konieczny.
El a precizat că aceste noi numiri pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt fundamentale nu doar procesului de listare, dar și pentru stabilitatea și dezvoltarea companiei pe termen lung, în calitatea ei de lider pe piața energiei din România.
‘Considerăm că perpetuarea inutilă a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergură aduce riscuri uriașe pentru acționarii ei. Așadar, suntem încrezători că Ministerul Energiei va ține cont de propunerea noastră și va vota favorabil pentru numirea noului Consiliu de Supraveghere, conform prevederilor guvernanței corporative. Consiliul urmează să voteze, la rândul său, printr-o procedură de selecție transparentă, noua conducere executivă, care este de asemenea necesară stabilității companiei atât pe termen scurt, cât și pe termen lung’, a mai arătat managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea.
Potrivit acestuia, Hidroelectrica a reușit astfel să își dubleze valoarea de la 2 miliarde de euro până la 4 miliarde de euro între 2012 și 2016, conform evaluărilor independente, și să înregistreze mai mult de 280 de milioane de euro profit net în anul 2016, comparativ cu pierderile de 100 de milioane de euro înregistrate în 2012.
Euro Insol, fostul administrator judiciar al producătorului de energie, anunța, joi, că recursurile formulate de traderii de energie, denumiți și “băieți deștepți”, la sentința de închidere a procedurii insolvenței Hidroelectrica vor fi soluționate de Curtea de Apel București, notează Agerpres.
“Astfel, după aproape cinci ani, se încheie cel mai dramatic, complex și eficient proces de restructurare a unei companii din România. În urma acestei reorganizări, Hidroelectrica s-a transformat din cea mai îndatorată companie din țară în cea mai profitabilă societate”, arată reprezentanții Euro Insol, potrivit Agerpres.
Aceștia reamintesc că, la momentul declanșării procedurii insolvenței, 20 iunie 2012, Hidroelectrica avea datorii de peste 1,1 miliarde de euro și pierderi de 170 de milioane de euro.
În perioada 2013-2016, compania a raportat un profit cumulat de un miliard de euro și o EBITDA anuală de 500 de milioane de euro.
“În insolvență, valoarea de piață a companiei s-a dublat de la 2 miliarde de euro în 2012 la 4 miliarde de euro în 2016. Planul de reorganizare a Hidroelectrica, întocmit și implementat de administratorul judiciar Euro Insol, a consemnat o premieră absolută și anume plata integrală și la valoare nominală a tuturor creanțelor recunoscute la masa credală”, se mai arată în comunicat.
La dezbaterile finale va participa și Remus Borza, cel care a condus Euro Insol până în ianuarie 2017.
Hidroelectrica s-a aflat în insolvență în perioada iunie 2012 — iunie 2016.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul, promovat la Târgul de turism de la Milano

Articolul următor

Conferințele internationale „NEW CITIES” la Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share