Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medalie de Aur pentru USAMV Cluj la Salonul de la Geneva

Cercetatorii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au obtinut medalia de aur la cea de-a 45 editie a Salonului International de Inventica de la Geneva pentru un biofilm cu activitate antimicrobiana, o folie din biopolimeri folosita in ambalarea carnii
Inventia cercetatorilor Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) a fost brevetata la sfarsitul anului trecut, iar acum a obtinut medalia de aur la cea de-a 45-a editie a Salonului International de Inventica de la Geneva, potrivit Mediafax.
Prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar, coordonatorul echipei, a declarat, sambata, pentru sursa citata, ca scopul acestui biofilm este sa inhibe dezvoltarea de bacterii la suprafata produsului.
“Suntem foarte bucurosi ca am obtinut aceasta medalie de aur la clasa Q – alimente, bauturi, cosmetice, sanatate, pentru biofilmul antimicrobian, produs patentat. Practic aceasta folie, in interiorul ei, retine compusi care ii dau aceasta valoare antimicrobiana. A fost gandit pentru produsele strict din carne. Scopul acestui biofilm este sa inhibe dezvoltarea de bacterii la suprafata produsului. Biofilmul este facut din biopolimeri care incorporeaza extracte naturale din plante care au efect antimicrobian. Se poate consuma, insa preferabil este sa fie dat jos. Testele pe care le-am facut au aratat ca efectul puternic il are asupra dezvoltarii listeriei monocytogenes, care este un microorganism specific produselor din carne. Infectia cu aceasta bacterie duce la listerioza, o afectiune grava care, netratata corect in primele 48 de ore, poate duce la deces sau sechele grave la nivel neurologic”, a spus Vodnar.
Potrivit acestuia, medalia de aur de la Geneva inseamna recunoasterea muncii de cercetare a USAMV Cluj-Napoca la nivel international.
“Este un succes si ne bucuram ca am reusit, astfel, si sa intram in contact cu multe persoane interesate sa puna pe piata produsul nostru. Biofilmul antimicrobian a fost brevetat la sfarsitul anului trecut”, a mai spus prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca.
Salonul International de Inventica de la Geneva s-a desfasurat in perioada 29 martie – 2 aprilie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Horizon Global Corporation, angajări la Brașov

Articolul următor

Conferinţele Transilvania Open 4 Business 2017 încep pe 18 Mai, la Cluj.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share