Industrie

Horizon Global Corporation, angajări la Brașov

Grupul american Horizon Global Corporation face recrutări la Brașov în firmaTeijs Automotive, înființată în toamna anului trecut, după ce în vara lui 2016 ajunsese la un acord pentru preluarea producătorului de componente metalice pentru domeniul construcțiilor Terwa, prezent și în România.
Achiziția Terwa a făcut parte dintr-o tranzacție mai amplă, americanii preluând, practic, acționarul majoritar al Terwa – grupul german Westfalia-Automotive, inventatoarea barei de tractare cu bilă, valoarea acesteia fiind de 125 de milioane de euro, potrivit bizbrasov.ro.
Americanii caută să angajeze în Teijs Automotive operatori de producție, în timp ce în compania Terwa România vor să angajeze zece manipulanți.
Fondată în urmă cu peste 80 de ani, Westfalia-Automotive este inventatorul barei de remorcare cu bilă și unul dintre principalii jucători pe piața mondială a sistemelor de tractare. Compania are sediul central în Rheda-Wiedenbrück, Germania, și deține subsidiare în 11 țări, printre care Marea Britanie, Franța, Italia, Polonia, Rusia, Suedia și Danemarca.
Cu sediul în Olanda, Terwa dezvoltă, produce și distribuie o gama largă de sisteme metalice pentru domeniul construcțiilor. Compania a intrat pe piața din România în anul 2000, iar patru ani mai târziu a relocat producția din Olanda la fabrica din Brașov. Terwa a intrat în portofoliul DPE la începutul lui 2015, când a fost preluată de la fondul olandez de investiții Standard Investment, scrie sursa citată.

Related posts

BRAȘOVUL, ÎNTRE CERCETARE ȘI TEHNOLOGIE

redactia

Companiile de nivel național ale Albei produc 3 miliarde de euro

redactia

Miliardar chinez, cel mai mare acționar al Daimler – concern cu două fabrici în Alba

Stefana Muresan

Leave a Comment