Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premierul, întrevedere cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că Executivul sprijină proiectele de “pionierat” pentru industria locală de petrol şi gaze, în scopurile asigurării securităţii energetice naţionale şi valorificării resurselor energetice “în condiţii de competitivitate şi durabilitate”.
“Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare necesar pentru atragerea şi dezvoltarea acestor proiecte în România. Astfel de proiecte asigură accesul la tehnologii de ultimă oră, transfer de know-how, contribuie la securitatea energetică şi răspund nevoilor de promovare a investiţiilor pentru sectorul de petrol şi gaze”, a declarat Grindeanu, după o nouă întâlnire cu o delegaţie a consorţiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom.
De asemenea, ministrul Economiei, Mihai Tudose, şi secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, au arătat că “echipele tehnice din cadrul Comitetului interministerial vor continua să lucreze pentru a asigura suportul tehnic necesar astfel încât aceste proiecte de pionierat să poată fi implementate”, conform unui comunicat al Executivului.
Guvernul a aprobat în şedinţa din 2 martie un Memorandum prin care s-a decis înfiinţarea Comitetului interministerial privind asigurarea suportului tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potenţial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre realizate de ExxonMobile şi OMV Petrom.
Sursa foto: gov.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziţie de ambarcaţiuni şi rulote la Romexpo

Articolul următor

S IMMO AG: Best result in company’s history

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share