Eveniment

HR Summit Cluj-Napoca 2017: concluzii și idei de pus în practică

57% dintre companiile din România au cel puțin un program care contribuie la educarea, trainingul sau dezvoltarea profesională a angajaților. Angajatorii investesc în calificări tehnice și programe lingvistice, o treime din ei preferând angajați cu studii de nivel MBA, potrivit Willis Towers Watson 2016 General Industry Survey România.
Sub sloganul “Difficult times? SuperHeRoes are here!” comunitatea de resurse umane s-a întâlnit la Cluj-Napoca la cea de-a XII-a ediţie a Conferinţei de Resurse Umane HR Summit. Prin intermediul prezentărilor şi workshop-urilor, peste 200 de specialişti în resurse umane și management au pus în discuție cele mai întâlnite situaţii din practică, noutăți legislative, evaluarea și folosirea instrumentelor cu validare predictivă și trenduri în materie de beneficii extrasalariale.
Markertingul HR-ului este aproape inexistent
„Credibilitatea CV-urilor este scazută: 30% din candidaţii pentru un post mint în CV-ul lor, 30% sunt la limita credidibilității, iar doar 40% sunt credibili. Oamenii caută mai întâi compania, abia apoi job-ul”, a susținut Doru Dima, CEO Great People Inside România, în cadrul prezentării sale despre adaptarea evaluării pentru specificul fiecărui job. Excluzând faptul că piața este supraglomerată cu locuri de muncă, promovarea acestora este greșită: sursele de căutare a angajaților nu sunt corecte, promovarea se face pe job și nu pe companie, iar adaptarea evaluărilor la specificul fiecărui job este slabă – marketingul HR-ului se dovedește a fi aproape inexistent.
Flexibilitatea locului de muncă și beneficii extrasalariale – punct de interes pentru comunitatea clujeană de HR
Pe lângă beneficiile clasice pe care angajatorii le oferă, regăsim flexibilitatea locului muncă și posibilitatea de a lucra de acasă: „Dacă le dai puterea angajaţilor să-şi organizeze timpul de lucru prin intermediul unui program flexibil ei devin mai loiali. Din păcate, codul muncii este desuet din punctul de vedere al programului de muncă flexibil, dar asta nu înseamnă că nu putem implementa respectand cadrul legal”, a precizat Andreea Suciu, Head of Employment & Pensions Department, Noerr.

@Stefan-Tudor Iloaie
@Stefan-Tudor Iloaie

Câteva recomandări pe care specialiștii în beneficii extrasalariale Mercer Marsh Benefits le-au oferit comunității clujene de HR sunt:
-este necesar ca deciziile legate de beneficii să ia în calcul benchmark-ul din piață;
– adoptarea unei politici aliniate la tendințe;
– o perspectivă obiectivă cu privire la ce înseamnă un angajat sănătos;
– utilizarea platformelor în gestionarea beneficiilor extrasalariale.
Gestionarea noilor angajați și asumarea responsabilității
Pasiunea inițială de care dau dovadă noii angajați este ușor intimidată de responsabilităţile, munca şi obligativitatea anumitor sarcini, chiar după primele 6 luni de muncă. „Ce am constatat noi? Oamenii sunt promovați în urma recomandării de la manager. Mulţi angajaţi însă, din industria IT, nu vor să fie în poziţii cheie şi după o anumită perioadă, care variează, îi vedem cum renunţă”, a spus Daniela Vercellino, HR Director Societe Generale European Business Services.
„Atât cercetările, cât și simțul comun sugerează că noii angajați au nevoie până la 90 de zile să își dovedească valoarea în cadrul unui job. Pe măsură ce aceștia se simt bine primiți și mai bine pregătiți din punct de vedere profesional vor contribui cu succes la scopul organizației”, a menţionat Wouter Van Linden, HR Director KPMG Belgium.
Conferinţa de resurse umane HR Summit Cluj-Napoca, reper pentru industria de HR, a fost susţinută de Mercer Marsh Benefits, Great People Inside, Popovici Nițu Stoica şi Asociaţii, Siveco România, Nestlers Group, Noerr, Black Card Events, HRM Force, Psychometric Systems, Hart Consulting, Edenred, Euro GSM, Kommio, Gentlab, United Business Center, Thomas International, Artwin.

Related posts

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Forumul Industriei Auto 2019 are loc mâine, la Craiova

Stefana Muresan

Dați 1 ban pentru pian!

Cluj-Napoca: Sistem de colectare a deșeurilor plutitoare, o premieră în România, în faza de receptie

Stefana Muresan

Meet the finalists and the winners of the first Automotive Awards Gala by The Diplomat-Bucharest!

redactia

KARPATIA HORSE SHOW 2017: PASIUNEA PENTRU ECHITAŢIE, REGĂSIREA ELEGANŢEI EVENIMENTUL IDEAL PENTRU A PETRECE UN WEEKEND MEMORABIL

Raluca Ursu

Conferintele Club Feroviar: Provocarea infrastructurii feroviare din ECE

redactia

Reprezentanții Romgaz au prezentat proiectul centralei de la Iernut la Pavilionul României de la Expo Astana

Stefana Muresan

Greet Vienna 2016

Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

Ligia Voro

Călin Biriș: Peste 600 antreprenori și manageri din Cluj și Mureș interesaţi să își crească afacerea prin marketing online

Stefana Muresan

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

Sesiune certificare internațională CMC

Papuc Irina

Conferința Regională Business to more Business,la Oradea

Transilvania Business

Business Summit Transilvania: Transilvania antreprenorială, o nouă abordare, o voce unitară!

Nicolae Pop

Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

Papuc Irina

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Stefana Muresan

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Stefana Muresan

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

redactia

Poți testa peste 2700 de soluții digitale la Internet & Mobile World 2018

redactia

Conferința Linked Culture 2019 – Management și Marketing cultural

Stefana Muresan

~Video 1

2000 de angajați Michelin și familiile lor au sărbătorit 40 de ani de activitate a uzinei din Zalău

Stefana Muresan

Leave a Comment