Programul “Start-Up Nation – România” a fost gândit să aibă un impact real asupra oricărui cetăţean, nu doar asupra unor structuri asociative vizate deja de alte programe, a afirmat miercuri, la Piteşti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.
“Sentimentul meu este că multe dintre programe nu au reuşit să treacă cu adevărat, să penetreze dincolo de proximitatea administraţiei ministerului, sau eventual câteva medii asociative, şi acolo doar la vârful lor, nici măcar spre beneficiul întregii piramide a unei asociaţii. ‘Start-Up Nation’ a fost gândit să transceadă puţin peste aceste zone şi să aibă un impact real asupra omului de pe stradă. (…) E nevoie de ceva, de acel mic imbold care te face să spui: ‘Ştii ce? O să deschid o afacere, o să devin antreprenor’. La unii, acel imbold apare la momentul potrivit, cu intensitatea potrivită, cu chemarea potrivită, la unii nu apare niciodată. (…) ‘Start-Up Nation’ trebuie să-i ajute pe toţi, dar cel mai important este că insuflă o nouă abordare pentru ecosistemul de afaceri şi comercial al României”, a declarat ministrul în cadrul unei dezbateri privind Programul “Start-Up Nation – România”.
Programul “Start-Up Nation – România”, care se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, îşi propune finanţarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condiţiile în care pentru un grant de 100.000 de lei, IMM-urile au obligaţia de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei minim două persoane.
Bugetul pentru Programul “Start-Up Nation – România” este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât şi din bugetul Uniunii Europene, relatează Agerpres.
Citește și:
3 milioane de euro în proiectul BioRural, cu care Clusterul Green Energy e partener
Proiectul denumit BioRural, în fapt, Accelerarea integrării soluțiilor de bioeconomie circulară în zonele rurale europene, a obținut 3…
3 octombrie 2023
Proiectul CEE2ACT se va dezvolta în parteneriat cu Clusterul AgroFood
Comisia Europeană a lansat proiectulul CEE2ACT, finanțat prin programul Horizon Europe. Fondul este accesat de un consorțiu format…
3 octombrie 2023
AFIR primește cereri de decontare a primelor de asigurare a culturilor și animalelor
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de…
3 octombrie 2023
O singură ofertă pentru dotările Campusului pentru Învățământ Dual Oradea
S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru dotări la Campusul Școlar pentru Învățământ…
3 octombrie 2023
Lecții de succes la „Secretele antreprenorului de succes” Timișoara
Marți, 03.10.2023 începând cu ora 9:00 la Best Western Plus Lido Hotel în Timișoara va avea loc al…
2 octombrie 2023
Parking modern pentru tiruri, inaugurat de Trade Trans la Curtici
Trade Trans a inaugurat oficial în data de 28.09.2023, împreună cu municipiul Arad și orașul Curtici un loc…
1 octombrie 2023
Parcul din Șanțul Cetății Oradea va fi extins, transformându-se într-o zonă dinamică și animată
Investiția, din fonduri europene, se ridică la 13.437.379 (inclusiv TVA), termenul de execuție al lucrărilor fiind de 6…
1 octombrie 2023
18 milioane de euro, fonduri UE, pentru reabilitarea spațiilor verzi din Oradea
Primăria Oradea continuă să amenajeze noi spații verzi și să ofere comunității parcuri și locuri de relaxare modernizate.…
1 octombrie 2023
Zi de Zi știri economice:
