Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Raliul European, în Cluj. Toyota şi Hyundai şi-au anunţat participarea

Prima etapa din acest an a raliului european Tour European Rally (TER) se va desfasura in judetul Cluj, in perioada 4-6 mai 2017.
Clujului ii va reveni onoarea de a deschide Campionatul European de Raliuri TER din acest an cu o etapa la care este asteptata sa participe elita europeana din motorsport, o pondere semnificativa a intrecerii urmand sa se desfasoare pe drumurile judetene administrate de Consiliul Judetean.
„Clujul este un partener vechi al Napoca Rally Academy, iar in acest an am devenit si partener TER. Ca si partener, vom acorda tot sprijinul necesar si vom pune la dispozitie drumurile judetene si esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalenta, pentru ca acest eveniment sa se desfasoare la un nivel cat mai inalt si sa demonstram ca suntem la nivel maxim in Europa” a declarat Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
In ceea ce priveste aceasta prima etapa TER desfasurata in judetul Cluj si care este, totodata, a doua in Campionatul National de Raliuri Dunlop (CNR), primele patru probe speciale ale acesteia vor avea loc vineri, 5 mai, dupa cum urmeaza: Tarnita (circa 25 km), Belis 1 (circa 14 km), Rasca (22 km) si Floresti (circa 7,2 km). In ceea ce priveste ziua de sambata, 6 mai, aceasta va cuprinde inca noua probe speciale si o super speciala, in urmatoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Belis 2 (14 km), Manastireni 1 (9 km), Dangau 1 (12 km), Floresti 2 (7,2 km), Floresti 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Manastireni 2 (9 km) si Dangau 2 –Power Stage (12 km). Totodata, in dupa amiaza zilei de sambata va avea loc o spectaculoasa super speciala in zona Cluj Arena.
In completarea probelor speciale si superspeciale ale competitiei, publicul clujean va putea participa si la o serie de evenimente conexe motorsportului. Astfel, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului si centrul de presa – si Sala Polivalenta vor putea fi urmarite evenimente culinare traditionale, realizate de un faimos chef din Cluj, Adi Hadean, impreuna cu pilotii participanti in raliu, prezentari de demonstratii sportive, incercari de doborari de recorduri nationale dar si o sumedenie de activitati pentru copii.
In ceea ce priveste competitorii care si-au confirmat deja participarea, doua dintre echipele de top din motorsportul international, Toyota si Hyundai, care ani de-a randul si-au adjudecat intaietatea in competitiile rally, si-au anuntat prezenta la Cluj. De asemenea, campionii Italiei si multiplii campioni europeni Giandomenico Basso si Luca Rosetti vor participa in competitie. Lor li se adauga campionul Frantei Sylvian Michel si cel al Cehiei, Jaroslav Orsak. Din partea gazdelor, Simone Tempestini, dublu campion national al Romaniei si campion mondial la juniori este pilotul in care sunt puse cele mai mari sperante pentru campionatul TER.
Seria TER debuteaza cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizata impreuna cu Napoca Rally Academy, urmata fiind de celebrul Ypres Rally din Begia (23-24 iunie). A treia competitie TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedata de etapa austriaca, Skoda Rallye Lienzen ( 29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se muta in Elvetia, la Rallye International du Valais. Ultima etapa TER din acest an va avea loc in Italia, odata cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Scala Center, ”orașul” din inima Clujului, ridicat cu peste 30 milioane de euro

Articolul următor

Cu cât a crescut prețul apartamentelor din marile oraşe în 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share