Auto

Raliul European, în Cluj. Toyota şi Hyundai şi-au anunţat participarea

Prima etapa din acest an a raliului european Tour European Rally (TER) se va desfasura in judetul Cluj, in perioada 4-6 mai 2017.
Clujului ii va reveni onoarea de a deschide Campionatul European de Raliuri TER din acest an cu o etapa la care este asteptata sa participe elita europeana din motorsport, o pondere semnificativa a intrecerii urmand sa se desfasoare pe drumurile judetene administrate de Consiliul Judetean.
„Clujul este un partener vechi al Napoca Rally Academy, iar in acest an am devenit si partener TER. Ca si partener, vom acorda tot sprijinul necesar si vom pune la dispozitie drumurile judetene si esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalenta, pentru ca acest eveniment sa se desfasoare la un nivel cat mai inalt si sa demonstram ca suntem la nivel maxim in Europa” a declarat Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
In ceea ce priveste aceasta prima etapa TER desfasurata in judetul Cluj si care este, totodata, a doua in Campionatul National de Raliuri Dunlop (CNR), primele patru probe speciale ale acesteia vor avea loc vineri, 5 mai, dupa cum urmeaza: Tarnita (circa 25 km), Belis 1 (circa 14 km), Rasca (22 km) si Floresti (circa 7,2 km). In ceea ce priveste ziua de sambata, 6 mai, aceasta va cuprinde inca noua probe speciale si o super speciala, in urmatoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Belis 2 (14 km), Manastireni 1 (9 km), Dangau 1 (12 km), Floresti 2 (7,2 km), Floresti 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Manastireni 2 (9 km) si Dangau 2 –Power Stage (12 km). Totodata, in dupa amiaza zilei de sambata va avea loc o spectaculoasa super speciala in zona Cluj Arena.
In completarea probelor speciale si superspeciale ale competitiei, publicul clujean va putea participa si la o serie de evenimente conexe motorsportului. Astfel, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului si centrul de presa – si Sala Polivalenta vor putea fi urmarite evenimente culinare traditionale, realizate de un faimos chef din Cluj, Adi Hadean, impreuna cu pilotii participanti in raliu, prezentari de demonstratii sportive, incercari de doborari de recorduri nationale dar si o sumedenie de activitati pentru copii.
In ceea ce priveste competitorii care si-au confirmat deja participarea, doua dintre echipele de top din motorsportul international, Toyota si Hyundai, care ani de-a randul si-au adjudecat intaietatea in competitiile rally, si-au anuntat prezenta la Cluj. De asemenea, campionii Italiei si multiplii campioni europeni Giandomenico Basso si Luca Rosetti vor participa in competitie. Lor li se adauga campionul Frantei Sylvian Michel si cel al Cehiei, Jaroslav Orsak. Din partea gazdelor, Simone Tempestini, dublu campion national al Romaniei si campion mondial la juniori este pilotul in care sunt puse cele mai mari sperante pentru campionatul TER.
Seria TER debuteaza cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizata impreuna cu Napoca Rally Academy, urmata fiind de celebrul Ypres Rally din Begia (23-24 iunie). A treia competitie TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedata de etapa austriaca, Skoda Rallye Lienzen ( 29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se muta in Elvetia, la Rallye International du Valais. Ultima etapa TER din acest an va avea loc in Italia, odata cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

Related posts

Afacerile Stabilus au trecut de 130 de milioane de euro în România

Stefana Muresan

Yazaki își dublează numărul de angajați la Timișoara

Stefana Muresan

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

Consiliul Judeţean Timiş continuă lucrările la centura rutieră alternativă de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Vânzările Continental AG, la 40,5 miliarde de euro

Stefana Muresan

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Suedezii de la Autoliv transferă în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics

Stefana Muresan

2 km din Transalpina, închiși în 10 și 11 august, pentru campionatul de drift

Ligia Voro

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

Stefana Muresan

Vânzări record pentru Dacia în 2016, în Franța

Stefana Muresan

ACAROM: Uzina Dacia de la Mioveni, creştere a producţiei de 6,8%, depăşind 330.000 vehicule

redactia

19.700 de angajati Continental din Romania lucreaza pentru viitorul industriei auto

Stefana Muresan

O treime dintre autoturismele existente în parcul auto naţional erau, în 2019, Euro 6, electrice şi hibride

Papuc Irina

7 septembrie – «Zilele Siguranței Rutiere Michelin»

Ligia Voro

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

Groupe Renault România: Cristian Țucă va conduce Direcția Achiziții

Nicolae Pop

Parcare etajată cu 336 de locuri în proiect la Oradea

Ligia Voro

Bihorenii iubesc mașinile de epocă

Traian Dan

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Transilvania Business

Jerome Olive, numit director general interimar al Automobile Dacia, în locul lui Antoine Doucerain

redactia

Autoliv atrage tot mai mulţi ingineri în Tech Center-ul său de la Braşov

redactia

MS | Noul Hyundai Tucson, primele impresii

Compania Continental își extinde activitatea la Timișoara odată cu achiziția unei noi clădiri pentru cei de la Contitech

Robert Bloancă

Leave a Comment