Auto

Raliul European, în Cluj. Toyota şi Hyundai şi-au anunţat participarea

Prima etapa din acest an a raliului european Tour European Rally (TER) se va desfasura in judetul Cluj, in perioada 4-6 mai 2017.
Clujului ii va reveni onoarea de a deschide Campionatul European de Raliuri TER din acest an cu o etapa la care este asteptata sa participe elita europeana din motorsport, o pondere semnificativa a intrecerii urmand sa se desfasoare pe drumurile judetene administrate de Consiliul Judetean.
„Clujul este un partener vechi al Napoca Rally Academy, iar in acest an am devenit si partener TER. Ca si partener, vom acorda tot sprijinul necesar si vom pune la dispozitie drumurile judetene si esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalenta, pentru ca acest eveniment sa se desfasoare la un nivel cat mai inalt si sa demonstram ca suntem la nivel maxim in Europa” a declarat Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
In ceea ce priveste aceasta prima etapa TER desfasurata in judetul Cluj si care este, totodata, a doua in Campionatul National de Raliuri Dunlop (CNR), primele patru probe speciale ale acesteia vor avea loc vineri, 5 mai, dupa cum urmeaza: Tarnita (circa 25 km), Belis 1 (circa 14 km), Rasca (22 km) si Floresti (circa 7,2 km). In ceea ce priveste ziua de sambata, 6 mai, aceasta va cuprinde inca noua probe speciale si o super speciala, in urmatoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Belis 2 (14 km), Manastireni 1 (9 km), Dangau 1 (12 km), Floresti 2 (7,2 km), Floresti 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Manastireni 2 (9 km) si Dangau 2 –Power Stage (12 km). Totodata, in dupa amiaza zilei de sambata va avea loc o spectaculoasa super speciala in zona Cluj Arena.
In completarea probelor speciale si superspeciale ale competitiei, publicul clujean va putea participa si la o serie de evenimente conexe motorsportului. Astfel, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului si centrul de presa – si Sala Polivalenta vor putea fi urmarite evenimente culinare traditionale, realizate de un faimos chef din Cluj, Adi Hadean, impreuna cu pilotii participanti in raliu, prezentari de demonstratii sportive, incercari de doborari de recorduri nationale dar si o sumedenie de activitati pentru copii.
In ceea ce priveste competitorii care si-au confirmat deja participarea, doua dintre echipele de top din motorsportul international, Toyota si Hyundai, care ani de-a randul si-au adjudecat intaietatea in competitiile rally, si-au anuntat prezenta la Cluj. De asemenea, campionii Italiei si multiplii campioni europeni Giandomenico Basso si Luca Rosetti vor participa in competitie. Lor li se adauga campionul Frantei Sylvian Michel si cel al Cehiei, Jaroslav Orsak. Din partea gazdelor, Simone Tempestini, dublu campion national al Romaniei si campion mondial la juniori este pilotul in care sunt puse cele mai mari sperante pentru campionatul TER.
Seria TER debuteaza cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizata impreuna cu Napoca Rally Academy, urmata fiind de celebrul Ypres Rally din Begia (23-24 iunie). A treia competitie TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedata de etapa austriaca, Skoda Rallye Lienzen ( 29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se muta in Elvetia, la Rallye International du Valais. Ultima etapa TER din acest an va avea loc in Italia, odata cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

Related posts

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

Tesla vine în România, în 2019. Informația a fost confirmată de Elon Musk

redactia

Top cele mai vândute mărci în primele două luni din 2019

Stefana Muresan

Takata, peste 200 de locuri de muncă disponibile în Sibiu și Arad

Stefana Muresan

Noul Porsche Cayenne, promovat printr-un film turnat în România

redactia

Compania de leasing operaţional a BRD se extinde la Cluj, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

Brașov: Preh – afaceri de 148,5 milioane de euro

Stefana Muresan

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Noul val în automotive

Ligia Voro

Noul Duster, cel mai vândut SUV din Romania, a atins borna de 500 000 de unități produse la Mioveni

Nicolae Pop

Americanii de la Varroc Lighting Systems, acord cu compania timișoreană Elba

redactia

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Japonezii de la Roki, cu clienți precum General Motors, Nissan şi Mazda, deschid o fabrică la Arad

Stefana Muresan

BV | Rege Automotive a fost preluată de un grup indian

Transilvania Business

Germanii de la Mahle tind spre 1.000 de angajaţi în Timişoara

Stefana Muresan

ParkingPay: o nouă modalitate de plată a parcărilor în Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

Stefana Muresan

PARKING PLUS: Transformarea digitală va marca fără precedent ecosistemul serviciilor de parcare

Ionel Albu

Forumul Industriei Auto 2019 are loc mâine, la Craiova

Stefana Muresan

Timișoara: Internet gratuit în centrul orașului oferit de Continental, în parteneriat cu Orange și municipalitate

Stefana Muresan

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

Stefana Muresan

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Aproape 2.000 de autorizații de transport alternativ au fost eliberate de Autoritatea Rutieră Română

Papuc Irina

Leave a Comment