Cluj Real Estate

Scala Center, ”orașul” din inima Clujului, ridicat cu peste 30 milioane de euro

Compania Napochim Imobiliare (NCHI), divizie a producătorului de mase plastice Napochim, investește într-un proiect evaluat la peste 30 milioane euro la Cluj, Scala Center, format din apartamente, o clădire de birouri şi spaţii de servicii. Lucrările ar urma să fie finalizate anul viitor și beneficiază de o finanțare în valoare de 10 milioane de euro din partea Libra Internet Bank. ”Creierul” din spatele întregului proiect este Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare și antreprenorul care controlează Ax Perpetuum Impex (furnizor de material pentru amenajări interioare, cu afaceri estimate la 40 milioane de euro).
În decembrie 2016, Libra Internet Bank anunța, într-un comunicat de presă, că finanţează cu 46,6 de milioane de lei (10,3 milioane euro) construcţia proiectului imobiliar mixt, rezidenţial şi birouri, Scala Center, dezvoltat de către Napochim Imobiliare. Acesta va fi situat în inima oraşului Cluj-Napoca, având o suprafaţă construită totală de 37.000 de metri pătraţi şi va cuprinde locuinţe, birouri şi spaţii comerciale, urmând să fie finalizat în 2018.
“Libra Internet Bank continuă prin acest proiect stabilirea parteneriatelor cu cei mai importanţi jucători de pe piaţă imobiliară din România. Credem în potenţialul pieţei din Transilvania şi ne bucurăm să finanţăm încă un proiect important în Cluj-Napoca, care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, declara, la acea vreme, Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.
“Vrem ca acest proiect să devină o clădire de referinţă în Cluj-Napoca, datorită arhitecturii ansamblului, dar şi a poziţionării în zona centrală a oraşului. Credem în produse şi servicii de calitate, de aceea acordăm o importantă deosebită aspectului şi fiabilităţii acestei clădiri”, a spus la rândul său Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare.
Scala Center va cuprinde 186 de apartamente cu 2 şi 3 camere, o clădire de birouri de 7.000 mp şi va fi situat în locul fostei fabrici Napochim. Aşezat chiar în centrul oraşului, ansamblul se află în apropierea unor repere turistice importante, precum Piaţă Mihai Viteazu, Piaţă Muzeului sau Teatrul Naţional.
Napochim Imobiliare Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 2015 ca urmare a divizării companiei Napochim. Dan-Mihai Pitic deţine, prin intermediul Ax Perpetuum Impex, circa 25% din acţiunile producătorului de mase plastice Napochim. Ax Perpetuum Impex este acţionar şi în firma Smart Furniture SRL (20% din părţi sociale), care deţine circa 52% din acţiunile Napochim (NACH), cu afaceri de circa 4,6 milioane de lei în 2015.
Scala Center, orașul din inima orașului
Scala Center se dorește a fi un proiect de dezvoltare urbană ce se aliniază la tendința globală de a crea orașe în inima orașelor. Situat în centrul Clujului, dar ferit de zgomotul și poluarea urbană, complexul office / rezidențial Scala Center este mai mult decât o clădire de birouri sau apartamente, dă asigurări dezvoltatorul pe pagina oficială a proietului. Scala Center se aliniază tendințelor internaționale de a crea o zonă dinamică și foarte comfortabilă care să răspundă și celor mai sofisticate nevoi.
Situat pe strada Someșului nr. 34 (pe locația fostei fabrici Napochim), Scala Center oferă un grad de mobilitate foarte ridicat, datorat distanței mici față de centrul orașului și cele mai importante sedii de firme, bănci, piețe, restaurante, școli și mijloace de transport; cheltuieli de întreținere semnificativ reduse datorită înaltei eficiențe energetice a complexului; un design contemporan asigurat de arhitecți de renume; un mediu de muncă și viață inovativ, la cele mai înalte standarde, susține dezvoltatorul.
Proiectul cuprinde o clădire de birouri clasa A, cu 8 nivele (aproximativ 6000 mp închiriabili), 186 de apartamente cu 2 și 3 camere (cu suprafețe cuprinse între 53 – 80 mp), dotate fiecare cu balcoane sau terase generoase, 295 de parcări subterane cu acces controlat, spații comerciale cu vitrina la stradă, o curte interioară publică, cu o arhitectură modernă și spații verzi, locuri de relaxare, loc de joacă pentru copii, etc.

Related posts

Când depășești așteptările clienților. Fomco Imobiliare – Green Residence.

Florin Marcel

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Aviz favorabil pentru un proiect imobiliar situat în actuala parcare a Cluj Business Center

Stefana Muresan

Tren metropolitan intre Baciu si Jucu

Stefana Muresan

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

redactia

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

EnergoBit contestă amenda Consiliului Concurenţei şi merge în instanţă

Ligia Voro

UBB, 14 specializări în limba germană și 72 în maghiară

Stefana Muresan

Centru Expozițional şi Park&Ride, pe 42 de hectare, lângă aeroportul Cluj

Stefana Muresan

Cu aplicația WashMe nu pierzi timp la spălătoriile auto

Ligia Voro

Winners – CEE Investment & Green Building Awards 2016

Ionut Oprea

Ministrul Transporturilor: Autostrada Borș – Suplacu de Barcău – împărțită în trei secțiuni. În 2020, se va circula între Oradea și Cluj

Stefana Muresan

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

Managerii și contabilii clujeni, învățați cum să se păzească de fisc

Nora Dumitrescu

SIXENSE: The digital 6th sense in construction

Ionut Oprea

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Papuc Irina

Se deschide cea mai frumoasă autostradă din România

redactia

Sibiul si Timisoara – orase prezente la Cities of Tomorrow #5 – cap de afis pe listele investitorilor

Ionut Oprea

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Cât fac până la birou și ce își doresc angajaţii din Bucureşti la birou?

Ligia Voro

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Cushman & Wakefield Echinox: Dezvoltatorii accelerează deschiderile de centre comerciale în cea de-a doua jumătate a anului, când vor livra spații noi de 150.000 mp

Nicolae Pop

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

AFI Europe și Dedeman au convenit să anuleze tranzacția clădirilor de birouri

Ionut Oprea

Leave a Comment