Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scala Center, ”orașul” din inima Clujului, ridicat cu peste 30 milioane de euro

Compania Napochim Imobiliare (NCHI), divizie a producătorului de mase plastice Napochim, investește într-un proiect evaluat la peste 30 milioane euro la Cluj, Scala Center, format din apartamente, o clădire de birouri şi spaţii de servicii. Lucrările ar urma să fie finalizate anul viitor și beneficiază de o finanțare în valoare de 10 milioane de euro din partea Libra Internet Bank. ”Creierul” din spatele întregului proiect este Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare și antreprenorul care controlează Ax Perpetuum Impex (furnizor de material pentru amenajări interioare, cu afaceri estimate la 40 milioane de euro).
În decembrie 2016, Libra Internet Bank anunța, într-un comunicat de presă, că finanţează cu 46,6 de milioane de lei (10,3 milioane euro) construcţia proiectului imobiliar mixt, rezidenţial şi birouri, Scala Center, dezvoltat de către Napochim Imobiliare. Acesta va fi situat în inima oraşului Cluj-Napoca, având o suprafaţă construită totală de 37.000 de metri pătraţi şi va cuprinde locuinţe, birouri şi spaţii comerciale, urmând să fie finalizat în 2018.
“Libra Internet Bank continuă prin acest proiect stabilirea parteneriatelor cu cei mai importanţi jucători de pe piaţă imobiliară din România. Credem în potenţialul pieţei din Transilvania şi ne bucurăm să finanţăm încă un proiect important în Cluj-Napoca, care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, declara, la acea vreme, Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.
“Vrem ca acest proiect să devină o clădire de referinţă în Cluj-Napoca, datorită arhitecturii ansamblului, dar şi a poziţionării în zona centrală a oraşului. Credem în produse şi servicii de calitate, de aceea acordăm o importantă deosebită aspectului şi fiabilităţii acestei clădiri”, a spus la rândul său Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare.
Scala Center va cuprinde 186 de apartamente cu 2 şi 3 camere, o clădire de birouri de 7.000 mp şi va fi situat în locul fostei fabrici Napochim. Aşezat chiar în centrul oraşului, ansamblul se află în apropierea unor repere turistice importante, precum Piaţă Mihai Viteazu, Piaţă Muzeului sau Teatrul Naţional.
Napochim Imobiliare Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 2015 ca urmare a divizării companiei Napochim. Dan-Mihai Pitic deţine, prin intermediul Ax Perpetuum Impex, circa 25% din acţiunile producătorului de mase plastice Napochim. Ax Perpetuum Impex este acţionar şi în firma Smart Furniture SRL (20% din părţi sociale), care deţine circa 52% din acţiunile Napochim (NACH), cu afaceri de circa 4,6 milioane de lei în 2015.
Scala Center, orașul din inima orașului
Scala Center se dorește a fi un proiect de dezvoltare urbană ce se aliniază la tendința globală de a crea orașe în inima orașelor. Situat în centrul Clujului, dar ferit de zgomotul și poluarea urbană, complexul office / rezidențial Scala Center este mai mult decât o clădire de birouri sau apartamente, dă asigurări dezvoltatorul pe pagina oficială a proietului. Scala Center se aliniază tendințelor internaționale de a crea o zonă dinamică și foarte comfortabilă care să răspundă și celor mai sofisticate nevoi.
Situat pe strada Someșului nr. 34 (pe locația fostei fabrici Napochim), Scala Center oferă un grad de mobilitate foarte ridicat, datorat distanței mici față de centrul orașului și cele mai importante sedii de firme, bănci, piețe, restaurante, școli și mijloace de transport; cheltuieli de întreținere semnificativ reduse datorită înaltei eficiențe energetice a complexului; un design contemporan asigurat de arhitecți de renume; un mediu de muncă și viață inovativ, la cele mai înalte standarde, susține dezvoltatorul.
Proiectul cuprinde o clădire de birouri clasa A, cu 8 nivele (aproximativ 6000 mp închiriabili), 186 de apartamente cu 2 și 3 camere (cu suprafețe cuprinse între 53 – 80 mp), dotate fiecare cu balcoane sau terase generoase, 295 de parcări subterane cu acces controlat, spații comerciale cu vitrina la stradă, o curte interioară publică, cu o arhitectură modernă și spații verzi, locuri de relaxare, loc de joacă pentru copii, etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Educație cu profit în viitor”, proiect derulat de Camera de Comerț și Industrie Brașov

Articolul următor

Raliul European, în Cluj. Toyota şi Hyundai şi-au anunţat participarea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share