Cluj Real Estate

Scala Center, ”orașul” din inima Clujului, ridicat cu peste 30 milioane de euro

Compania Napochim Imobiliare (NCHI), divizie a producătorului de mase plastice Napochim, investește într-un proiect evaluat la peste 30 milioane euro la Cluj, Scala Center, format din apartamente, o clădire de birouri şi spaţii de servicii. Lucrările ar urma să fie finalizate anul viitor și beneficiază de o finanțare în valoare de 10 milioane de euro din partea Libra Internet Bank. ”Creierul” din spatele întregului proiect este Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare și antreprenorul care controlează Ax Perpetuum Impex (furnizor de material pentru amenajări interioare, cu afaceri estimate la 40 milioane de euro).
În decembrie 2016, Libra Internet Bank anunța, într-un comunicat de presă, că finanţează cu 46,6 de milioane de lei (10,3 milioane euro) construcţia proiectului imobiliar mixt, rezidenţial şi birouri, Scala Center, dezvoltat de către Napochim Imobiliare. Acesta va fi situat în inima oraşului Cluj-Napoca, având o suprafaţă construită totală de 37.000 de metri pătraţi şi va cuprinde locuinţe, birouri şi spaţii comerciale, urmând să fie finalizat în 2018.
“Libra Internet Bank continuă prin acest proiect stabilirea parteneriatelor cu cei mai importanţi jucători de pe piaţă imobiliară din România. Credem în potenţialul pieţei din Transilvania şi ne bucurăm să finanţăm încă un proiect important în Cluj-Napoca, care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, declara, la acea vreme, Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.
“Vrem ca acest proiect să devină o clădire de referinţă în Cluj-Napoca, datorită arhitecturii ansamblului, dar şi a poziţionării în zona centrală a oraşului. Credem în produse şi servicii de calitate, de aceea acordăm o importantă deosebită aspectului şi fiabilităţii acestei clădiri”, a spus la rândul său Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare.
Scala Center va cuprinde 186 de apartamente cu 2 şi 3 camere, o clădire de birouri de 7.000 mp şi va fi situat în locul fostei fabrici Napochim. Aşezat chiar în centrul oraşului, ansamblul se află în apropierea unor repere turistice importante, precum Piaţă Mihai Viteazu, Piaţă Muzeului sau Teatrul Naţional.
Napochim Imobiliare Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 2015 ca urmare a divizării companiei Napochim. Dan-Mihai Pitic deţine, prin intermediul Ax Perpetuum Impex, circa 25% din acţiunile producătorului de mase plastice Napochim. Ax Perpetuum Impex este acţionar şi în firma Smart Furniture SRL (20% din părţi sociale), care deţine circa 52% din acţiunile Napochim (NACH), cu afaceri de circa 4,6 milioane de lei în 2015.
Scala Center, orașul din inima orașului
Scala Center se dorește a fi un proiect de dezvoltare urbană ce se aliniază la tendința globală de a crea orașe în inima orașelor. Situat în centrul Clujului, dar ferit de zgomotul și poluarea urbană, complexul office / rezidențial Scala Center este mai mult decât o clădire de birouri sau apartamente, dă asigurări dezvoltatorul pe pagina oficială a proietului. Scala Center se aliniază tendințelor internaționale de a crea o zonă dinamică și foarte comfortabilă care să răspundă și celor mai sofisticate nevoi.
Situat pe strada Someșului nr. 34 (pe locația fostei fabrici Napochim), Scala Center oferă un grad de mobilitate foarte ridicat, datorat distanței mici față de centrul orașului și cele mai importante sedii de firme, bănci, piețe, restaurante, școli și mijloace de transport; cheltuieli de întreținere semnificativ reduse datorită înaltei eficiențe energetice a complexului; un design contemporan asigurat de arhitecți de renume; un mediu de muncă și viață inovativ, la cele mai înalte standarde, susține dezvoltatorul.
Proiectul cuprinde o clădire de birouri clasa A, cu 8 nivele (aproximativ 6000 mp închiriabili), 186 de apartamente cu 2 și 3 camere (cu suprafețe cuprinse între 53 – 80 mp), dotate fiecare cu balcoane sau terase generoase, 295 de parcări subterane cu acces controlat, spații comerciale cu vitrina la stradă, o curte interioară publică, cu o arhitectură modernă și spații verzi, locuri de relaxare, loc de joacă pentru copii, etc.

Related posts

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

“Produsele electronice cu funcții inteligente vor deveni o necesitate”

Nora Dumitrescu

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

Nouă destinație de city break de pe Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Cooperativa agricolă „Arome Transilvane” – prima asociație de producători de fructe de pădure din Cluj

redactia

Immochan finalizează faza a doua a Coresi Business Park în 2018 și continuă dezvoltarea

Ionut Oprea

S IMMO AG: Very strong first half of 2017

Ionut Oprea

Optim PM: ParkLake Shopping Center primeste certificarea finala BREEAM “Excellent”

Ionut Oprea

Nicolae DORDEA- ENGIE, la PRIA Urban Innovation  

Ionut Oprea

Analiza DTZ: piata de retail in tara

Ionut Oprea

SPEEDWELL: staying on the right path

Ionut Oprea

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

Peste 117 milioane de euro investiți în imobiliare, în T1

Ligia Voro

Două produse tradiţionale româneşti, prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca, în procedură de atestare naţională

Stefana Muresan

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune lansează o nouă ediție la Cluj-Napoca pentru 40 de studenți și 10 profesori universitari

Nicolae Pop

Pregătiri pentru organizarea Summitului Start-up Europe de la Cluj-Napoca

redactia

C&W Echinox: tranzactii de 410 mil. euro in S1

Stefana Muresan

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj Napoca, reabilitată cu fonduri europene

Stefana Muresan

Ce bugete pregătesc vizitatorii la expoziția Imobiliarium din Capitală

Stefana Muresan

Șerban Țigănaș despre arhitectură, de la zei la pruncii nenăscuți

Ligia Voro

UNTOLD 2018 – Ziua a 2-a

Stefana Muresan

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

redactia

Banca Transilvania a contribuit in ultimii 5 ani cu peste 2,1 miliarde de lei- taxe si alte contributii la bugetul de stat

Stefana Muresan

Leave a Comment