Auto

Ford recrutează aproape 1000 de oameni la Craiova

Ford Romania va recruta 976 de noi angajati – operatori de baza si calificati – pentru a sprijini productia SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport. Actualul numar de angajati de la Craiova, atat in zona de asamblare a vehiculelor, cat si in cea de productie a motoarelor, este de 2715 persoane si se va ajunge unde la 3.691 angajati, o crestere de 36%.
Acum, data cu intrarea in fabricatie a Ford EcoSport in Romania, in aceasta toamna, Ford are nevoie de o forta de munca mai mare, pe langa cresterea numarului de roboti din uzina cu 220 de bucati (Ford a anuntat initial cresterea cu 190 roboti – n.r.), adaugandu-se celor 320 deja instalati pentru a fabrica modelul B-MAX.
Modelul EcoSport produs la Craiova va fi vandut pe pietele din intreaga Europa, cu exceptia Rusiei, iar productia de serie va incepe in aceasta toamna.
„Ford va analiza in continuare oportunitatile de a construi noi produse la Craiova pentru a folosi in intregime capacitatea de productie si tehnologia existenta, in timp ce deruleaza discutii productive cu Guvernul Romaniei in vederea imbunatatirii infrastructurii si a logisticii pentru a mentine competitivitatea globala a uzinei Ford Craiova”, spune Ford, intr-un comunicat de presa.
Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajati se va derula prin intermediul agentiei de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford Romania.
„Procesul de selectie a noilor angajati a inceput in luna aprilie si se va derula pana la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii nostri angajati, iar acestia vor incepe un program de formare specific pentru a intelege Sistemul Global de Productie Ford, precum si rolurile pe care le vor avea in pregatirea lansarii viitorului EcoSport”, a explicat Marina Babara, directorul departamentului de Resurse Umane al Ford Romania.
Investitia in uzina Ford din Craiova pentru a produce aici si modelul EcoSport se ridica la 200 milioane euro. Trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ imbunatatite.
In acest moment EcoSport este produs in India si exportat in tarile in care se vinde.
Din 2008, anul achizitiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde euro in operatiunile de productie pe care le detine in Romania. La Craiova sunt produse in acest moment automobilul Ford B-MAX si motorul 1.0 EcoBoost.
Versiunea EcoSport produsa la Craiova va fi vanduta in toata Europa – cu exceptia Rusiei – in timp ce fabrica Ford din Chennai va continua sa produca versiunile EcoSport dedicate Indiei si celorlalte piete de export la nivel mondial.
In 2016, vanzarile de SUV-uri Ford au crescut in Europa cu mai mult de 30%, in timp ce vanzarile modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% si vor continua pe un trend crescator pe parcursul anului 2017.
Despre Ford Motor Company
Ford Motor Company este o companie globala din industriile auto si mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 201.000 angajati si 62 de fabrici in toata lumea, activitatile principale ale companiei includ proiectarea, productia, finantarea de marketing si asigurarea de service pentru o gama completa de autovehicule, camioane, SUV-uri si autovehicule electrice Ford, precum si autovehicule premium sub marca Lincoln. In acelasi timp, Ford urmareste cu mare interes oportunitati de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider in domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experienta clientilor, date si analiza.
Ford Europa produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford in peste 50 de piete individuale si are aproximativ 52.000 de angajati la unitatile proprii si aproximativ 68.000 de angajati daca sunt luate in consideratie si asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

Related posts

AB | Din 2001 Star Transmission Rom, filiala Daimler, scrie o poveste de succes în România

Transilvania Business

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Star Transmission şi Star Assembly organizează Noaptea Lungă a Industriei

Stefana Muresan

Canadienii de la Litens Automotive, nouă unitate de producție lângă Timișoara

Stefana Muresan

APIA: Dacia, Volkswagen și Skoda, primele în topul mărcilor în România

Stefana Muresan

Pasajul pe Centura Oradiei în zona Universității va fi gata până în aprilie

Traian Dan

Lăudată de Donald Tusk, Dacia anunță că face sute de angajări și investește peste 100 de milioane de euro

redactia

Mercedes-Benz, reclamă impresionantă filmată în Sibiu

Stefana Muresan

Colaborare între sediile Continental din România în lupta cu pandemia și pe proiecte de responsabilitate socială

Nicolae Pop

În Ungaria, la vama Petea – Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare.

Gruita Ienasoiu

APIA participă la proiectul european Drives privind dezvoltarea de competenţe în sectorul auto

redactia

ASF: Stabilitate pe piața poliţelor auto obligatorii

Ligia Voro

Producătorul britanic pentru industria aerospațială Teconnex, importantă investiție în județul Cluj

Stefana Muresan

Leoni, angajări masive în Bistrița și Arad

Stefana Muresan

Accenture inovează testarea motocicletelor Ducati Corse, prin tehnologia Machine Learning

Stefana Muresan

65 de ani de activitate ai IRUM Reghin, aniversaţi prin lansarea primului tractor agricol românesc

redactia

Transformare în Groupe Renault: compania vrea să economisească 2 miliarde de euro în următorii 3 ani. Se vor amâna extinderile în România și Maroc, dar este în vizor piața rusă

Papuc Irina

Ford România- investiții de peste 200 mil. euro și crearea a 1500 de locuri de muncă noi, rezervate muncitorilor români

Stefana Muresan

Huf România, cifră de afaceri peste 180 mil. lei

Stefana Muresan

Sibienii au cumpărat anul trecut peste 25.000 de autoturisme. Cele mai multe au fost reînmatriculări

Papuc Irina

Profitul Daimler a crescut cu 87% în T1

Stefana Muresan

Oradea facilitează accesul spre Satu Mare şi Autostrada Transilvania

Traian Dan

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Traian Dan

AUTOMOTIVE EXPO & B2B MEETINGS 2021: Physical & Virtual

redactia

Leave a Comment