Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pistă de canotaj de 2 milioane de euro la Surduc

Timişul va avea în curând o pistă adevărată de canotaj. Proiectul, anunţat de preşdintele Federaţiei Române de specialitate, Elisabeta Lipă, şi Călin Dobra, şeful CJ Timiş, se va face la Surduc şi va costa în jur de două milioane de euro.
Discuţia legată de realizarea pe lacul Surduc a unei piste de canotaj va deveni în sfârşit realitate. Obiectivul a fost pus pe lista de investiţii prioritare a Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat joi Călin Dobra, şeful instituţiei, potrivit tion.ro.
„Sper, cu sprijinul Federaţiei Române de Canotaj să reuşim să ducem la bun sfârşit acest proiect, dar să aibă şi continuitate. Îmi doresc ca acea zonă a lacului Surduc să fie pusă în valoare, dar depinde foarte mult şi de federaţie. Dezvoltarea acestei zone presupune atragerea de competiţii zonale, naţionale şi internaţionale”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Judetean Timis.
Preşedinte a Federaţiei Română de Canotaj, Elisabeta Lipă, prezentă în Timişoara cu ocazia organizării Campionatului Naţional, spune că odată cu această pistă îşi va realiza unul dintre visuri.
„Această pistă va deservi sporturile nautice, federația română de caiac-canoe, de yachting, pescuit sportiv, toate vor beneficia. Visul meu și al multor canotori capătă în sfârșit o realitate. Pe acest lac se vor antrena copiii din zonă, având în vedere că ei acum se antrenează pe Bega, care nu întotdeauna aduce o stare de bine în procesul de antrenament, având în vedere că nu poţi să fi tot timpul umăr la umăr cu adevrsarul, ci adversarul vine după tine. Vom organiza aici competiții internaționale. Acolo nu va fi doar o pistă tehnică pe apă, ci și hangarele, tot ceea ce presupune logistica unei competiții sau a unui antrenament”, a declarat Lipă, potrivit sursei citate.
Proiectul este gândit să fie depus spre finanţare pe Programul IPA de finanţare transfrontalieră.
Noua pistă de la Surduc va avea, conform proiectului, 8 plus unu culoare, iar lungimea va fi de 2.000 de metri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Protecție europeană pentru Novacul afumat produs de Doripesco (Brașov)

Articolul următor

Universitatea Central – Europeană de la Budapesta, invitată să se relocheze la Arad!

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share