Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Central – Europeană de la Budapesta, invitată să se relocheze la Arad!

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pune la dispoziţia universităţii finanţate de George Soros o clădire cu trei nivele pentru desfăşurarea cursurilor şi un cămin cu 75 de camere pentru cazarea studenţilor.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că invită universitatea de la Budapesta – considerată a fi „cea mai prestigioasă universitate în limba engleză din Europa Centrală” – să se relocheze în municipiul Arad.
„Am aflat cu îngrijorare despre încercările dificile prin care trece Universitatea Central-Europeană din Budapesta. Îmi exprim solidaritatea cu această instituție de elită. Consultându-mă cu consilierii mei, am luat decizia de a fi solidari şi, pentru că trăim în acelaşi spaţiu central-european, pentru că foarte mulţi români între care şi arădeni au studiat în cadrul acestei universităţi, pentru că această universitate a sprijinit sistemul public de libertăţi, am decis să transmitem o scrisoare oficială domnului Michael Ignatieff (rectorul universităţii – n.r.) în care arătăm că Aradul face parte din spaţiul istoric comun al Europei Centrale şi, în numele cetăţenilor Aradului, dorim să invităm Universitatea Central-Europeană să se relocheze în oraşul nostru” – a informat primarul Gheorghe Falcă.
Nu e doar o simplă invitaţie
Edilul Aradului a prezentat chiar oferta imobiliară pe care Municipalitatea o pune la dispoziţia Universităţii Central-Europene. „Am pregătit deja cu oamenii din Primărie oferta pentru a se putea reloca această universitate, plecând de la necesarul de spaţii pentru sistemul educaţional şi un necesar de spaţii pentru cazare şi mâncare. Vor fi două etape: o etapă iniţială, în oraş, şi o a doua etapă în Cetatea Aradului. În studiul de prefezabilitate al Cetăţii, se preconizează ca universităţile să primească locaţii în Cetate şi, pe lângă cele două universităţi arădene, noi am identificat şi un spaţiu oportun pentru relocarea Universităţii Central-Europeană – una din clădirile administrative. Pentru prima etapă avem în ofertă o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi – parter şi două etaje – pentru zona universitară, de predare, la care se adaugă un cămin cu 75 de camere – aproape 2.000 de metri pătraţi pentru zona de cazare” – a explicat Gheorghe Falcă.
Oportunitate
Scrisoarea pe care primarul Gheorghe Falcă are de gând să i-o transmită rectorului Universităţii Central-Europene de la Budapesta este redactată, deocamdată, în limba română. „Azi (joi-n.r.) va fi trimisă la tradus. Săptămâna aceasta va fi expediată destinatarului, domnului Michael Ignatieff, dar numai după o discuţie telefonică de informare că o să ajungă o astfel de scrisoare” – a spus edilul Aradului.
Gheorghe Falcă a mai informat că, la finalul scrisorii, „adresez rugămintea să pot să prezint această ofertă la Budapesta, în momentul în care dânşii vor decide că este oportună o relocare a acestei universităţi la Arad”.
De asemenea, primarul şi-a exprimat speranţa ca „prin această ofertă să venim în sprijinul Universităţii Central-Europene, dar, evident, şi să folosim această oportunitate pentru a îmbunătăţi activitatea universitară din municipiul Arad.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pistă de canotaj de 2 milioane de euro la Surduc

Articolul următor

Paşi concreţi în direcţia edificării Spitalului Regional de Urgenţă Cluj

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share