Universitatea de Vest din Timișoara desfășoară un nou program prin care se deschide și mai mult către comunitate – „Studenți ambasadori”. Inițiativa presupune deplasarea a câtorva zeci de studenți și profesori ai instituției în mai multe orașe din țară, reședințe de județ, unde vor derula acțiuni în aer liber, activități specifice diferitelor specializări.
Dată fiind paleta largă de domenii de studiu (vocaționale, sociale, economice, filologice, științe exacte), Universitatea vine cu activități dintre cele mai diverse și antrenante: consiliere, experimente științifice, workshop-uri interactive, mici concerte, ateliere de creație etc.
Activitățile au loc în puncte principale din orașele reședință de județ. Primele două evenimente au avut loc în Drobeta-Turnu Severin și Reșița. Urmează ca „studenții ambasadori” ai UVT să se deplaseze în Gorj, Hunedoara, Arad și Bihor. Un ultim eveniment va avea loc în Timișoara, în luna mai.
„Îmbinăm două strategii ale noastre: cea de deschidere către comunitate și cea de promovare a activității și ofertei educaționale. Vom avea contact direct cu toți cei interesați de activitățile instituției, nu doar cu elevii și profesorii din preuniversitar. Este o acțiune amplă, gândită a acoperi întreaga paletă de specializări, a exemplifica în mod interactiv ce presupune un domeniu sau altul. Prin intermediul programului, Universitatea dorește să ofere încredere în serviciile sale educaționale și să disemineze rezultatele studenților săi”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Studenți Ambasadori” este parte a unui program amplu de promovare a ofertei educaționale pentru admiterea din 2017. În paralel, Universitatea derulează seria de conferințe „Povești de succes în Aulă”, prin care alumni de prestigiu ai UVT susțin prelegeri pentru elevii și studenții din Timișoara. Recent, UVT a desfășurat și „Zilele porților deschise”. În plus, au loc în mod constant activități de promovare în liceele din 10 județe.
Citește și:
Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie la Teatrul Regina Maria
Fundația Comunitară Oradea va organiza ediția a XI-a a Galei Comunității Bihorene, miercuri, 13 decembrie, de la ora…
9 decembrie 2023
Pavilionul României la Bienala de Arhitectură, Veneția 2023 va fi expus în premieră la Timișoara
Pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023 vine în țară și va fi expus în…
8 decembrie 2023
Proiecte verzi pentru iubitorii de natură și adrenalină la Aușeu și Șinteu
Printr-un proiect în valoare de aproape 9,5 milioane de lei se va amenaja un traseu off-road la Groși…
8 decembrie 2023
Clujenii de la T@book au pătruns în finala regională a Global Startup Awards
Startup-ul clujean vrea să crească gradul de alfabetizare prin promovarea unei culturi a lecturii. T@book este finalistă regională,…
7 decembrie 2023
Volumul Bani și libertate se lansează la Universitatea de Vest din Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui lansarea volumului Bani și libertate, scris de Ovidiu Toader, membru al…
7 decembrie 2023
Medicul Adrian Bădescu, premiat de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Timișoara
Moș Nicolae i-a adus un cadou neașteptat medicului Adrian Bădescu, fondator Clinicile Medici’s. Uniunea Scriitorilor din România Filiala…
7 decembrie 2023
Singura cetate cu pod mobil din țară e la Făgăraș
Cetatea Făgăraș a intrat în circuitul turistic după reabilitare. Eforturile susținute pentru restaurarea și conservarea cetății Făgăraș au…
7 decembrie 2023
Mecanism de intervenție rapidă privind protejarea monumentelor istorice aprobat de Camera Deputaților
Programul Naţional de Scoatere din Pericol a Patrimoniului Cultural Imobil a fost votat în unanimitate de Camera Deputaților. Se…
5 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
