Universitatea de Vest din Timișoara desfășoară un nou program prin care se deschide și mai mult către comunitate – „Studenți ambasadori”. Inițiativa presupune deplasarea a câtorva zeci de studenți și profesori ai instituției în mai multe orașe din țară, reședințe de județ, unde vor derula acțiuni în aer liber, activități specifice diferitelor specializări.
Dată fiind paleta largă de domenii de studiu (vocaționale, sociale, economice, filologice, științe exacte), Universitatea vine cu activități dintre cele mai diverse și antrenante: consiliere, experimente științifice, workshop-uri interactive, mici concerte, ateliere de creație etc.
Activitățile au loc în puncte principale din orașele reședință de județ. Primele două evenimente au avut loc în Drobeta-Turnu Severin și Reșița. Urmează ca „studenții ambasadori” ai UVT să se deplaseze în Gorj, Hunedoara, Arad și Bihor. Un ultim eveniment va avea loc în Timișoara, în luna mai.
„Îmbinăm două strategii ale noastre: cea de deschidere către comunitate și cea de promovare a activității și ofertei educaționale. Vom avea contact direct cu toți cei interesați de activitățile instituției, nu doar cu elevii și profesorii din preuniversitar. Este o acțiune amplă, gândită a acoperi întreaga paletă de specializări, a exemplifica în mod interactiv ce presupune un domeniu sau altul. Prin intermediul programului, Universitatea dorește să ofere încredere în serviciile sale educaționale și să disemineze rezultatele studenților săi”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Studenți Ambasadori” este parte a unui program amplu de promovare a ofertei educaționale pentru admiterea din 2017. În paralel, Universitatea derulează seria de conferințe „Povești de succes în Aulă”, prin care alumni de prestigiu ai UVT susțin prelegeri pentru elevii și studenții din Timișoara. Recent, UVT a desfășurat și „Zilele porților deschise”. În plus, au loc în mod constant activități de promovare în liceele din 10 județe.
Citește și:
Summitul European al Patrimoniului Cultural va fi anul acesta la București
Europa Nostra aduce Summitul European al Patrimoniului Cultural în România, după o serie de succese ale eforturilor depuse…
20 septembrie 2024
Bogdan Vaida și turneul său de pian Classic Unlimited în locuri inedite
Turneul de pian Classic Unlimited, susținut de Bogdan Vaida este unul itinerant și va acoperi lunile septembrie și…
19 septembrie 2024
România în expoziția londoneză Via Transilvanica– drumul care uneşte
Aflat la cea de-a 13 participare în cadrul Open House Festival – sărbătoare dedicată arhitecturii clădirilor londoneze, Institutul…
18 septembrie 2024
Ziua Europeană a Patrimoniului, marcată la Casa Darvas-La Roche Oradea
În 22 septembrie Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor (Oradea Heritage) marchează Ziua Europeană a…
18 septembrie 2024
Hartă interactivă pentru traseul Calea Partizanilor din Apuseni
Traseul memorial Calea Partizanilor din Apuseni va fi integrat într-o hartă GPS interactivă, creată de Manuel Apostol, specialist…
17 septembrie 2024
Românii din Vestul țării sunt invitați la „Zilele Dovleacului” la Kikinda
Bănățenii, și nu numai ei, sunt invitați în acest weekend la Kikinda, în Banatul sârbesc, unde are loc…
17 septembrie 2024
Săptămâna Purcărete la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova
Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova îl onorează pe cel mai celebru regizor care a montat acolo, Silviu…
17 septembrie 2024
Biertan sărbătorește Zilele Europene ale Patrimoniului
Biertan sărbătorește Zilele Europene ale Patrimoniului cu o serie de evenimente unice și captivante. În inima Transilvaniei, comuna…
16 septembrie 2024